Header

Hm, jag sitter här och funderar på dagens människor. Det verkar som att det viktigaste alla idag har att göra är att fixa med sitt utseende. Det har blivit helt sjukt i samhället - i Sverige!

På 80-talet bodde jag i Kalifornien, USA. Där beundrades JAG av många tjejer/kvinnor/killar för mitt NATURLIGA UTSEENDE med ÄKTA långa naglar, ÄKTA läppar, ÄKTA bröst, ÄKTA vita tänder, ren och fräsch hy. Jag var stolt över att vara från Sverige och att kunna stå för det äkta och genuina!

Men, vad hände i Sverige? År 2018 är nästan ingen svensk naturligt vacker längre? Titta på alla i din omgivning! Silikonbröst, blekta tänder, lösnaglar, tatuerade ögonbryn, fejk hår, lösögonfransar, Botox, kindimplantat och till råga på eländet analblekning! Vilken kille/man/kvinna/tjej kräver analblekning på sin partner?

Och killar SKA inte längre ha hår... hm... är det manligt? Vad är det för dumheter? Usch så osexigt med helt vaxade män! Klart man kan ansa här och där men låt män vara män, som dom är skapta, liksom vi kvinnor :) En man MÅSTE inte vara helvaxad. Inte en kvinna heller! Att ansa håret är en sak, men att kräva helvaxning av sin partner?

Fast lite hår vill man ju vaxa, även jag ha, ha, ha ;) För att JAG vill det. Inte för omgivningens skull.

Men att göra om i stort sett hela sig själv är för mig ofattbart! Vill man lyfta hängbysten, fixa till en tand, ta bort ett födelsemärke... ok. Självklart förstår jag det men inte denna förvandling då hen i stort sett gör om hela sig! Opereras och göra om sig till att bli en helt annan person. På usidan! Insidan är ju densamma, för det mesta.

Hur är det att vakna upp med sin älskade en dag och dennes ögonbryn har ljusnat, delar av lösögonfransarna har börjat ramla av, två naglar är bortslitna, löshåret har gått av, överläppen som är övergödd med silikon eller vad dom sprutar in står fortfarande ut som en läskig hård anknäbb... Hua! Jag skulle inte vilja vara den som ligger där bredvid.

Hur som helst. Alla gör som dom vill! Det är hens kropp och hens pengar!

Vart är vi på väg? Det skrämmer mig! Hur känner Du? Och... är det verkligen så fint? På alla? Vad tycker Du?


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Som alla andra har även jag fått en hel del saker över och varför inte redan nu sälja av grejerna? Sagt och gjort! Kanonskönt att bli av med och kanske även få en liten slant för dom! Eller hur?

ATT VARA SÄLJARE på Tradera/Blocket:

1. Leta fram saker i dina gömmor som du inte längre använder. 2. Fotografera sakerna 3. Bli medlem på Tradera/Blocket 4. Lägg upp dina annonser. Använd mall så slipper du skriva om allt på varje annonsupplägg du gör 5. Ha mobiltelefonen redo. Ibland får man förfrågningar via samtal/SMS/mail ang. varor. 6. Lägg inte upp fler annonser än att Du hinner packa dom. Det tar tid. 7. Luta dig tillbaka. Låt budgivarna/köparna göra sitt. Förbered kuvert, tejp, frimärken, sax, pennor till leveranserna. 8. Använd dig av Traderas s.k. "vinnarmail". En mall från Tradera som skickas ut per automatik till köparen med dina meddelanden om hur kunden skall göra för att betala dig. 9.Jag har ett konto avsett för försäljningar för att det skall vara lätt att se då jag får in betalningar från kunder. Du gör det som är bäst för dig. Kanske du inte säljer så mycket och då fungerar det att ha samma konto som lönekonto. Var dock försiktig med att lämna ut kontouppgifter, det ska man INTE göra. Bra med separat konto som man tömmer emellanåt.

Luta dig nu tillbaka och låt pengarna sakta "rulla in".Kul att se hur mycket Du får i slutändan, eller hur?

ATT VARA KÖPARE på Blocket/Tradera:

1. Du blir medlem 2. Tittar runt lite om du ser något roligt eller sök på något speciellt, kanske samlarsaker? 3. Lägg ett bud eller köp på direkt köp på Blocket/Tradera. Du budar på det man tycker om och Du kan faktiskt få FINA SAKER för endast 1:- om Du har riktig tur! Och det händer! Sök på saker du önskar dig! Många fina och faktiskt bra saker som dessutom är nya eller av samlarvärde läggs ut på Tradera. Kanon! 4. Om Du vinner en auktion så betalar Du för auktionen/frakten enligt anvisningar från säljaren, ofta via Swish/bankkonto. Du kan be om samfrakt. om Du handlar många saker från samma säljare. 5. Säljaren skickar varan till dig/du hämtar hos säljaren och vips har du fått en fin sak för ringa penning :)

Du kan köpa väldigt billiga saker till den första lägenhet eller kontoret. Väldigt, väldigt billigt! Ofta med kvalité!

Och, du har också hjälpt miljön på traven! Lycka till med budgivningen och försäljningen!Likes

Comments

Den 15 oktober besökte jag min syster som låg inlagd på Akademiska Sjukhuset i Uppsala. Jag var glad i hågen. Hade kört min egna bil dit. Kände mig trött, inget konstigt, vi hade ju haft 50-års fest natten innan för min sambo. Då jag kliver in i sjukhusrummet sitter min bror där och utbrister "Vad har du gjort!? Fy sjutton vad du ser ut! Du måste gå ned på akuten!...Säg ditt personnummer! Kan du det? Kan du sträcka ut händerna rakt fram och räkna till tio? Kan du le?..."

Jag förstod ingenting! Kände mig inte sjuk alls. Istället för att det skulle handla om min syster som var sjuk handlade allt helt plötsligt om MIG! Mot min vilja! Jag gick inte ned på Akuten. Det var söndag. Fint väder. Jag hade inte tid. Jag hade inte lust! Jag tittade mig inte ens i spegeln, trots påtryckningar från bror, syster och svägerska...

Efter ett par timmar på sjukhuset så körde JAG hem. Systerdottern Julia var med mig. Hon var hungrig. Vi stannade bilen och gick in på Mc Donald´s och åt mat. Tog tid på oss. Sedan körde jag hem henne. Kände mig lite luddig i huvudet. Jag såg inte så klart, det var lite suddigt. Tänkte väl att det var tröttheten från lördagsnatten som hade satt sina spår.

Då jag kom hem gick jag in och tvättade händerna och tittade mig i spegeln och fick en smärre chock!

Oj!

Hela vänstersidan på mitt ansikte hängde. Ögat hängde lite, kinden hängde och läppen på vänster sida hade lagt sig på undersidan istället... Förstod att det var allvar och körde själv upp till akuten på Enköpings lasarett. Efter inskrivningen fick jag snabbt hjälp. Jag kom till ett rum. En sköterska kom och tog EKG och en del andra prover. Läkaren kom också snabbt. Undersökte mig och beslutade på en gång att jag skulle stanna kvar på sjukhuset. Då var kl. ca 20.00 på kvällen. Vem trodde väl det? Inte jag!

Jag blev inlagt på Medicinavdelningen och kontrollerad en gång i halvtimmen hela första dygnet, tror jag. Minns inte så mycket av det dygnet faktiskt. Men, jag har haft tur. Det är en lättare stroke. Inte en TIA som jag först trodde utan en stroke. Kommer att skriva mera om detta snart och lägga upp lite bilder, om jag törs...ha, ha, ha!

Likes

Comments

Minns du när du som liten lekte affär. Man samlade ihop saker i mammas kök, pappa snickrade ett litet stånd och så lekte man affär med sina kompisar. Kompisarna stod i kö för att få handla i din affär. Ibland gjorde man negerbollar och sålde ute på gatan, ja, det hette faktiskt negerbollar på den tiden. Man fick säga det då utan att det var kränkande. Idag säger vi ju chokladbollar. Men, tänk så roligt man hade! Och, inte bara det! Man fick ju lära sig att handla, hur man beter sig i en affär, lära sig tillverka saker för att tjäna pengar och man fick lära sig att räkna pengar. Man fick lära sig att förstå pengarnas värde!

Man tog den lila portmonnän med sig till den riktiga affären då man hade fått sin veckopeng. Man gick där och räknade på fingrarna så att pengarna skulle räcka till det man ville köpa. En chipspåse för 50 öre, en Piggelin för 50 öre och ett frimärke till brevet som jag skulle skicka till brevkompiseni England och sedan var veckans veckopeng slut.!

Men, så spännande det var! Kassörskan räknade ihop hur mycket man skulle betala för sitt lördagsgodis. Man tömde ur alla mynt man hade i sin portmonnä och så räknade man tillsammans med kassörskan. Blev det några pengar över så sprang man och hämtade ett bubbelgum - alltså tuggummi som såldes styckevis på den tiden, överallt även på Ica och Konsum.

När man gjort rätt för sig gick man ut ifrån affären, öppnade sin Piggelin och lät den smälta i sommarvärmen och skuttade iväg hoppandes på ett ben om vartannat och sjöng "Det är sommar och soliga dagar, vi går genom skogar och hagar..."

Vilken lycka!

Inte bara det! Vi lärde oss att räkna matematik! Vi lärde oss att läsa och skriva svenska! Då vi började skolan var allt lättare för vi kunde ju både läsa och räkna. Vi visste hur bokstäver och siffror såg ut. Detta underlättade enormt för oss i skolan, för kan du läsa så kan du ju också förstå vad man i matematikens värld vill att du ska göra. Man behövde inte räcka upp handen hela tiden och fråga fröken om allt.

Länge leve Portmonnän med små mynt och den hemmagjorda lilla leksaksbutiken!

Med detta hoppas jag att ni tänker en och två gånger då ni köper julklappar till de små. Låt barnen leka på riktigt! Lek och lär ;)


Likes

Comments

Jaha ja! Vattenskadan upptäcktes i mitten på juli. Fortfarande inget kök eller gästtoalett.

Dagens stora fråga: Ska jag laga middag på kokplatta eller ska jag orka grilla ikväll igen?

Likes

Comments

Tradera

Tips;

Hösten är här. Julen närmar sig med stormsteg. Grannen har redan köpt färdigt sina julklappar. Hjälp! Du har varken tid eller pengar att springa runt i affärerna och handla för. Varför inte söka på Tradera efter julklappar? Ofta billiga och prisvärda varor med auktioner eller direktköp. Hämta varorna direkt hos säljaren eller be säljaren att skicka dina varor hem till dig. Du spar tid och pengar! Dessutom om du har saker själv som ligger och skräpar. Sälj dom på Tradera! Det finns alltid någon som vill ha dina gamla saker. Så är det. Lycka till!

Likes

Comments

Att separera är ett mycket stort steg i livet. Att ta det beslutet är inte lätt! Är man gift, sammanboende, har gemensamma barn, hus, stuga eller bilar då blir det ett ännu större steg att ta vid separationen. Hur gör jag? Hur vet jag när det är dags? Ingen vill ju lämna sitt hem. Hemmet är ju trots allt Din borg och Din trygghet!

Men, med facit i handen. Har man inte längre känslor för den personen man lever tillsammans med. Har man slutat att göra saker ihop. Suger sexlivet? Bråkar ni och är osams ofta. Ja, då talar allt för att ni båda kommer att må mycket bättre, var och en på sitt håll vid en separation. Men, det är en tuff väg att gå innan skilsmässan och bodelningen är helt färdig. Tänk. Prata eller försök att prata åtminstone med din partner. Finns det något ni tillsammans kan göra för att rädda förhållandet och familjen? Vill ni rädda relationen och familjen? Om inte. Eller om bara den ena partnern vill separera så är skilsmässan ett faktum. Det går inte att bygga ett förhållande om bara en person är intresserad av att ha relationen kvar! Acceptera!

Ta sakta in det i din hjärna. Det är över. Landa i situationen. Acceptera att så här ser det faktiskt ut. Det är NU allvaret börjat. DU MÅSTE VÅGA GE DIG UT I DET OKÄNDA! Men, det finns hjälp att få på vägen. Och i slutändan blir det oftast väldigt bra för hela familjen. Och för barnen som slipper se föräldrarna bråka...

Likes

Comments

Den situationen är inte så lätt. Man får börja med att se på sig själv. Vad vill jag? Hur vill jag leva mitt liv? Är det här det liv jag vill leva? Lever jag någon annans liv? Mår jag bra i förhållandet? Vad kan jag göra för att det skall fungera bättre i familjen? Vad är positivt och negativt i vårt förhållande och i vår familj? Vad är det som gör att jag mår så dålilgt? Finns det något jag kan göra för att må bättre? Har du pratat med din partner? Vad kan ni tillsammans göra för att få detta att fungera? Vill ni få det att fungera igen? Finns det kärlek kvar? Prata med de äldre barnen. Hur mår dom i nuvarande situation? Far barnen illa på något vis? Ibland måste man våga ta steget ut i det okända för att man/familjen ska kunna må bättre! Börja titta efter en lägenhet. Ingen mår bra av att du mår dåligt. Bara du kan göra förändringar i ditt mående och familjens liv! Ingen annan! Brakar du ihop så brakar allt. Det finns stöd och hjälp att få gratis via kvinnojourer och på Socialförvaltningen.

Glöm inte bort att om barnen far illa har allmänheten en anmälningsplikt till Socialförvaltning och polis!

Skicka gärna dina frågor till mig så ska jag försöka svara så gott jag kan.

Likes

Comments

Du har rätten på din sida att få en NY spis då byggfirman har haft sönder din spis. Stå på dig!

Hua, inte kul! Ut och leta spis på nätet och i affärer. Inte det lättaste att hitta likvärdig spis!. Dessutom diskussioner med byggföretaget om vilken ersättningsspis dom vill betala för, mitt i all röra, jobb, ungar... Byggföretaget pratar likvärdig spis. Dom menar då märket samt UTSEENDE. Då man åker till "spisaffären" pratar dom likvärdig spis och då handlar det om FUNKTIONERNA! Det är skillnad. Stor skillnad! Speciellt på priset, ca 5 000 kr. Vi får se var detta landar. Men...vi har inte gjort något fel, och vill inte ha någon billig variant. Vi får se var detta landar?

Likes

Comments

Checklista VATTENSKADA:

1. Försök att felsöka felet själv. Varifrån kommer vattnet? Stoppa vattenflödet om du kan

2. Kontakta ditt försäkringsbolag

3. Kontakta den/de samarbetspartner, byggföretag/rör/el..., som försäkringsbolag hänvisar till. Dom kommer då ut och besiktar samt gör den första bedömningen av skadan. Dom börjar även riva golv och annan utrustning som är berörd av skadan.

4. Byggföretaget kontaktar sedan en "fuktfirma" som kommer ut och mäter fukten. Dom sätter sedan in en eller flera avfuktare (bild 1) i din bostad för att fukten skall torkas ut för att du skall slippa mögelangrepp. Efter några veckor- månader tar dom bort avfuktaren (bild 2). Var beredd på att det blir rörigt hemma under denna tid. Men, det blir värre...

TIPS; Om du misstänker att köket kommer att tas bort, LAGA MAT och frys in! Gör mängder av grytor. Perfekt att ta ut och värma i micron till hela familjen:

Likes

Comments