Ta hand om dina prylar

Datorn havererar och du måste köpa en ny, Registreringsskylten på bilen har blivit igensnöad och du blir stoppad av polisen och får böter. Du parkerar på något dumt ställe och får parkeringsböter. eller du tappar mobilen och måste lämna in den på lagning.

Sura utgifter helt enkelt som du kan förebygga men pga att man är för lat/slarvig så uppstår problem och utgifter. Min pappa och mamma har alltid varit noggranna med att man ska ta hand om sina saker så att de håller längre och att man slipper tråkiga utgifter. Jag har egentligen bara tänkt "jaja" när de tjatar om att man har det stökigt eller inte orkar gå och snurra på p-skivan.

Nu har jag insett att jag måste underhålla mina saker för att de ska hålla längre, service på bilen, rensa datorn, sätta skal på telefonen och ta sig i kragen och gå ut och snurra på p-skivan. Det är egentligen inte så svårt och det tar inte alls mycket tid. Folk kommer börja se dig som ordentligare än tidigare och då får man helt enkelt snart mer respekt också. Så det finns bara att vinna på det!

Gillar

Kommentarer