Omprioritering kring sparandet

Planer som förändras från insikter och funderingar...

Prioriteringen har länge legat i att utveckla min ekonomi till att spara ihop 300.000. Vägen dit går ganska segt för tillfället trotts att jag hittat glömda tillgångar på ett par tusen kronor.

Därför går jag i tankarna att byta bil, till något billigare och som passar min nuvarande livsstil, eller att helt enkelt betala av billånet. Det skulle sänka mina omkostnader per månad med 2000 kr.

Dessutom fick jag OK från chefen att ändra mina arbetstimmar något, på så sätt kan jag börja samåka med min sambo och spara in en hel del på bensinkostnaden. Dvs att jag kan spara 3000 kr på det.

Totalt sätt skulle jag då kunna sänka mina transportkostnader med 5000 kr per månad. Det betyder att jag kan spara de slantarna på sparkontot istället för att betala av lånen under en längre tid. Börjar inse att min livsstil inte håller till 100% och att jag allt för ofta står där i mitten av månaden utan några slantar att betala mat eller bensin med. Att ta från sparkontot är strängt förbjudet så att... ja...

ca 56.000 för att betala av bilen och jag är snart uppe i 40.000, jag har alltså 16.000 kr kvar att spara innan jag slår slag i saken och löser bilen. Sedan är det bara att börja om på ny kula med sparandet!

Gillar

Kommentarer