När man inte kan betala sina räkningar

När man inte kan betala sina räkningar.. Vad gör man då?

Detta är något som jag måste bli bättre på! Det finns vissa månader där jag inte har råd att betala alla räkningar jag fått hem. Jag har då lagt dem på min dator och tänker att, jag betalar dem det första jag gör när jag får in pengar.

Big no no. Så ska man absolut inte tänka! För oftast så kommer pengarna i samband med lön, som kan vara en hel månad ifrån dig. Men det finns några tips man kan ta till för att lösa den krisande situationen.

1 Be om hjälp! Har du familj som kanske har bra koll på ekonomi och kanske har ett parande. Be om hjälp att kunna betala räkningen. Oftast slipper man betala ränta och det är lättare att göra upp om en avbetalningsplan.

2. Kontakta företaget som skickat räkningen! Förklara din situation och be om att få betala räkningen vid nästa löning. Detta kan nog vara lite känsligt om du brukar slarva med räkningar framförallt till gällande företag. eventuellt kan de också bli ett lite högre belopp då de kanske lägger på ränta.

3. Sälja av saker som du inte använder på blocket eller tradera. Gör andra tjänster eller skaffa ett extra jobb så att du snabbt kan få in lite pengar. Förhoppningsvis så får du in tillräckligt för att kunna betala räkningen.

Gillar

Kommentarer