Min Privatekonomi

Efter att ha letat och läst

en massa bloggar som handlar om privatekonomi så har jag aldrig riktigt hittat något som passar mig bäst. Mycket handlar om hur man ska spara i aktier och lägga upp en massa olika konton för pension, buffert, pengamaskin osv. Jag har ett sparkonto och jag har en drös med skulder samt stora utgifter som väntar.

Jag har alltid känt en stor stress över att min ekonomi inte gått ihop och att jag aldrig har pengar kvar i slutet av månaden. Det är ingen rolig känsla och det hindrar mig att må bra över min situation. 2018 är året då jag ska ta kontroll över min ekonomi och skapa ett sparande.

Denna Blogg kommer jag att vara anonym på och se lite som en dagbok där jag skriver ner mina framgångar samt lite olika tips på saker jag hittar på för att öka mitt sparande.

Min situation

Jag har ett Blancolån på 150.000 kr

Billån på 75.000 kr

Bolån på 2.9 mjkr

Privatlån till min pappa på 170.000 som ska betalas sista mars.

Sparande

Jag har ett sparkonto på SBAB med 0,65% ränta. Inte jättehög ränta men det är ändå bättre än 0.00% som de flesta storbanker har. Än så länge har jag ingen större summa på sparkontot, men jag vill se det växa rejält detta år.

Jag startade upp kontot på nyårsdagen. dvs att jag började spara från 0kr. Förde över det jag hade kvar från lönen (109 kr). Sålde min iPad för 720kr så nu har jag totalt 829 kr på mitt sparkonto.

Detta pengar vill jag se växa och jag kommer att jobba hårt för att få in lite extra om så bara för några kronor.

Gillar

Kommentarer