Matekonomi

Matsmart och spara en slant!

En vanlig familj lägger 3000 kr på mat varje månad. Sedan finns det som som spenderar mindre och mer pengar på mat under en månad. Jag har lärt mig att om man skaffar sig ett intresse för mat så vinner man faktiskt på det i längden!

Sätt att garanterat spendera mer pengar på mat..

Köpa halvfabrikat, snabbmat eller äta ute på restaurang. Men sedan finns det ju också dom som satsar på den bästa kvalitén och lyxmat. Visst är livets största intresse mat så kanske man medvetet lagt pengar på det. Men som jag gjorde innan jag började se över på vad och var jag kan spara in på så insåg jag att jag köper ofta lyxvaror på egentligen alldeles för dyra affärer.

Att storhandla på den lokala lanthandeln är kanske bra om man vill sponsra landsbygdens verksamhet och rörelse, men det är inte det snällaste man kan göra mot plånboken.

Att minska sin matbudget!

Detta är det som jag har kommit fram till! Laga egen mat och ta med matlåda till jobbet. Handla varor som ligger i säsong med årstiden och handla på stora och "billiga" matkedjor. Kolla också in på vad som är veckans erbjudande och handla det som finns med, kan man så kan man ju köpa på sig lite extra att frysa in.

Sedan finns det ju massa saker man kan göra själv också som spar in en massa. Baka eget bröd, baka eget kaffebröd. Hoppa över te och kaffe hemma och drick på jobbet om så erbjuder. Handla efter du har jobbat då du ofta har andra saker i huvudet också så att du inte tänker på att "detta vore gott". Planera också en matsedel för veckan som inte seglar iväg med oxfile och hummer på helgerna. Ta med dig egna kassar så spar du både på ekonomin och miljön.

Hur har ni satt upp eran matbudget? Har du några ännu bättre spartips i matbutiken? Kommentera och dela med er!

Gillar

Kommentarer