engångsartiklar

Det finns många olika saker man använder bara en gång..

och sedan slänger man dem. Onödigt! Det finns extremt mycket som man kan köpa en gång och använda i säkert flera år utan att lägga de där sura kronorna på nödvändiga saker.. Lägg lite tid på att fixa och planera inför både din ekonomi och miljön! Win win!

Engångs artiklar:

Mensskydd - Finns lite olika varianter och inget av dem är gratis.. Ändå är vi mer eller mindre tvungna att köpa dem för att inte traska omkring i röda byxor.. investera i en menskopp!

Bomullspads - Är de verkligen nödvändiga? Tvätta ansiktet med tvål och vatten så försvinner det mesta sminket iallafall. Skulle det vara nödvändigt med pads så kan man lätt sy sina egna i något mysigt tyg och sedan tvätta dem i jämna mellanrum. Annars en tvättlapp!

Plastpåsar - Det är lätt att man plockar på sig en plastkasse eller 2 när man är och handlar mat. Plast är som vi vet aldrig bra för miljön och en plastkasse kostar dig också ca 2 kr. Sy dina egna tygkassar och ta med när du är och handlar istället!

Servetter - Skippa pappersservetterna och använd tygservetter istället! Enkelt att bara slänga i tvättkorgen sedan och det känns lite extra lyxigt när man dukar upp!

Engångsservis - Här inkluderar jag både tallrikar, "glas" och bestick. Bestick kan du lika gärna köpa riktigt par fast på loppis eller dyl, ett par som är enbart för piknick/camping eller liknande. Satsa på tallrikar i hårdplast eller i annat material som inte är så ömtåligt och som kan användas i många år flera gånger. Samma sak gäller med glasen.

Böcker - Läser man oftast bara en gång, sedan ligger de på hyllan och samlar damm och tar plats. Låna av vänner eller på bibliotek!

Ta med eget vatten/kaffe/the - Så slipper du stanna till på närmaste tobaksbutik för att köpa en flaska eller take away mugg.

Autogiro - slipp både avgiften för pappersfakturan och så slipper du tänka på att betala räkningen då det sker automatiskt.

Skippa påste - och använd istället lösvikt. The är generellt ganska dyrt, men du slipper slänga påsen, du kan ju faktiskt använda tesilen till flera koppar om du så vill!

Gillar

Kommentarer