Dumsnålt

Hur snål kan man egentligen vara? 

Jag har trillat över bra många trådar på internet där folk berättar hur snåla de kan vara. Jag finner detta otroligt underhållande och faktiskt lite inspirerande! Långt ifrån alla tips som de delar med sig av är något att hänga i granen, men varje tips har en grundtanke, att spara pengar. Men vart går gränsen från att vara ekonomisk till att vara dumsnål? Tja, det är ju en individuell vad man tycker är snålt och inte.

Här tänkte jag lista ett par stycken "tips" som jag tycker är lite over the edge till dumsnålt.

10 Tips till den dumsnåla.

1. Smit in på badhus för att duscha. Ofta har folk glömt schampo och tvål så då är det bara att ta för sig och duscha hur länge man vill!

2. Finare Hotell brukar ha gratis frukostbuffé till sina gäster. Reka gärna lite innan så att du vet att ett visst hotellrum används, så kan du "låna" hotellrumsnummret för att få en gratis frukost (kanske också lunch om du smyger ner några smörgåsar i väskan). Gå inte allt för ofta till samma hotell då de kanske skulle kunna känna igen dig.

3. Ta med toalettpapper från jobbet. Papper och penna finns också där som du kan låna hem.

4. Hamna i fängelse, då får man tak över huvudet, utbildning och mat i magen som beskattas av skattebetalare.

5. Tar bara med sig ett halvt cigarettpaket till krogen. Behövs flera frågar man runt på olika språk så att man verkar mera exotisk. Man vill ju visa sverige från sina bästa dagar.

6. Ring aldrig från din privata telefon. Alltid jobbtelefonen.

7. Plocka med dig mängder med salt/peppar och ketchup från snabbresturanger. Brukar finnas en skaplig korg man kan gå och ta från, i omgångar.

8. Använder du en gemensam tvättstuga kan du sopa upp tvättmedel från golvet. Tillräckligt mycket har du en hel tvätt gratis!

9. Gå till kyrkan, de brukar hålla i soppluncher och smörgåsar till sina besökare.

10. Stäng av värmen under vintern, elda istället och du sover bättre i svalare tempratur.

Gillar