Årets Fattigaste dag

24 Januari..

Och jag tror att det är ganska många som har det lite skralt i plånboken dagen innan löning denna månad. Men det är egentligen bara att hålla ut. Det kommer bättre tider och snart så är man på banan igen.

Tänk på att budgetera inför alla köp som ni gör. Har ni svårt med det så för kassabok där ni skriver ner det som ni spenderat pengar på så får ni bättre koll på vart pengarna går och vad som ni kan dra ner på eller helt klara er utan. Lägg dessa pengar som ni drar in på ert sparkonto och vips så har du snart en buffert att ta av om det någon gång skulle bli knapert.

Jag själv har visserligen en liten buffert på 2000 kr ungefär men vägrar att röra dem än, pengarna på mitt vanliga konto är på 0kr och det betyder att jag INTE kan spendera. Denna dag har jag inte heller matlåda med mig och då får jag helt enkelt nöja mig med havregrynsgröt till lunch. Middagen blir att gå igenom frysen för att se vad som finns där eller om sambon har fått för sig att fixa middag. Men jag överlever och jag behöver inte gå hungrig :)

Gillar

Kommentarer