5 Tips till att orka hela vägen

Jag har precis halverat mitt sparkonto, hur fasen ska jag orka bygga upp det igen?

Motivationen har sjunkit lite denna vecka då mer än halva sparkontot gick till att lösa en skuld. Visst nu kan jag spara mer per månad men jag vill bygga upp kontot igen snabbt!

I morgon kommer lönen, både stora lönen och extralönen. Ska bli spännande att se hur mycket jag lyckas skramla ihop. Dessutom kommer jag jobba hela helgen också. Men här kommer mina 5 tips på att orka fortsätta kämpa!

1. Tänk på din inställning!

Försök att ställa in hjärnan att "i helgen blir återhämtningen mindre". När man är inställd på att prestera mera än normalt så blir det inte som en chock, du letar stunder i vardagen för återhämtning istället för att ligga på soffan hela helgen.

2. Tänk på belöningen!

Det brukar jag tänka på nästan varje dag. Varje prestation jag gör genererar pengar som kommer att gå till mitt mitt mål. Mitt mål är 300.000 kr till en fastighet. Vilket mål du än sätter upp får du tänka på att det arbete du gör är den snabbaste vägen dit!

3. Återhämta dig i vardagen!

Ska du prestera under en längre tid är det viktigt med återhämtning, lägg dig hyffsat tidigt på kvällen, försök leja bort markservicen hemma till pojkvännen/föräldrarna och förklara att du måste vila eftersom du inte kommer få göra det på helgen. Men passa också på att gå ut i skog och mark, kolla in i en brasa. Släng dig inte bara i soffan och lata dig, arbeta för din återhämtning.

4. Skippa polarna

Denna punkt är kanske inte super rolig, men att umgås är faktiskt jobbigare än vad man tror. Hjärnan arbetar ständigt och dessutom finns det en tendens att du är uppe längre på kvällarna. Då är det nästan bättre att stanna inne och ta ett bad istället.

5. Skippa Alkoholen

Visst kan det vara trevligt att dricka ett glas vin till middagen, men trotts att du dricker ett eller två glas vin så arbetar kroppen att förbränna det medans du sover. Du sover förmodligen sämre men kanske har lättare att somna in. Där har jag kommit fram till att ett glas vin får jag ta som en belöning en helg när jag presterat bra under veckan eller orkar hela vägen till nästa ledighet!

Gillar

Kommentarer