10 tips på att dra ner på dina kostnader!

Här nedan listar jag 10 generella tips som man kan tänka på om man vill spara in lite pengar.

1. Har du vänner som gärna vill göra en massa saker som kostar pengar? Det är helt OK att säga att man inte har lust att spendera 1000 kr på en middag utan då kan man istället föreslå att de kommer hem till dig på middag. Någon får stå för efterrätt någon annan för snacks och du kan ju stå för huvudrätten eller dyl.

2. Skippa gymkortet om du inte älskar att spendera tid där. Oftast har man ett gymkort som man betalat dyra pengar för som man knappt använder. Rör på dig mer i vardagen genom att ta trapporna istället för hissen, ta en rask promenad på lunchen och om du har möjlighet så kan du stå upp vid skrivbordet. Då får du både din träning OCH sparar in på gymkortskostnaden.

3. Har du en bil, båt, sommarstuga eller något annat spännande som inte alla har? hyr ut och tjäna några extra slantar. Har du tur kanske det betalar sig själv!

4. Sitt med i en eller flera styrelser. Dels så kan du vara med och påverka området, båtklubben bostadsrättsföreningen osv till det bättre. Dessutom brukar de som sitter i styrelsen få arvode för sitt arbete. Visserligen inga stora summor men ett litet bidrag som man kan lägga direkt på sparandet.

5. Se över dina abonnemang. Lyssnar du verkligen så mycket på musik? inte? säg upp spotify. Det finns extremt mycket som bara går av farten som egentligen är en lyxvara men som alla unnar sig. Netflix, viaplay, spotify, mobiltelefoner, tidningar. Oftast kan man använda produkten som vanligt bara det att man får lyssna på lite mer reklam, men det kanske är värt 100 kr i månaden.

6. Kanske ni har hört om Latte-fällan? Att det är så lätt att bara smita in på ett cafe och köpa med sig en kaffe. Se över alla dina små utgifter och räkna ihop hur mycket du spenderar på det i månaden. Koka hellre kaffe hemma och ta med i en termos eller en såndär cool termosmugg.

7. Sätt ditt sparkonto på en annan bank med ränta. På så sätt så är det omöjligt att impulsköpa saker utan du har iallafall minst ett dygn på dig att tänka igenom köpet.

8. Handla inte saker eller kläder för pengar som du inte har! Det är extremt dumt att låna pengar för att köpa en ny tv eller ett par nya skor. Oftast får du betala ränta på pengarna och då kan skorna helt plötsligt bli 100 kr dyrare.

9. Vårda och underhåll dina saker så håller det längre. Det är dyrt att reparera eller i värsta fall köpa en helt ny produkt för att du inte underhöll den.

10. Trött på dina kläder? anordna en klädbytardag och bjud in dina vänner! Det är alltid kul att byta kläder med varandra och helt plötsligt kan du ha fått en helt ny garderob helt gratis!

Gillar ni spartipsen? Har du något bra spartips som jag inte har listat? Kommentera! :)

  • Spartips

Gillar

Kommentarer

evelinarou
evelinarou,
Riktigt bra tips! Mer sånt 😊
nouw.com/evelinarou