10 saker som är gratis underhållning

Ibland känns det som att man inte kan göra någonting för att man inte har några pengar... Men det är inte sant!

Det finns massor med saker att hitta på som faktiskt inte kostar dig något! Både med vänner och ensam. Nedan listar jag lite olika saker som du kan hitta på!

1. Läs en bok - Läs en bok så får din hjärna jobba på högvarv! Dels att processa det du läser och du kommer börja läsa sanbbare och dessutom målar din fantasi upp hur det ser ut. Köp inte en bok utan låna av vänner eller på bibliotek. Kanske du har tur att det finns en bokbytar stuga eller hylla?

2. Skaffa ett extrajobb - Istället för att spendera pengar så tjänar du pengar! Hur bra? Extrajobb kan vara allt ifrån caféer till att kratta grannens gräsmatta. Fantasin sätter gränser!

3. Gå en promenad - kanske inte så mycket underhållning just när man går, men man kan sätta sig på en stubbe i skogen och suga i sig naturen. Tiden går alltid för fort när man är ute i skogen! Annars kan man sätta sig på en bänk och kolla på folk som går förbi och gissa vart de ska eller hur deras liv är.

4. Skriva - Skriva kostar verkligen inget och hur kul är det inte att skiva en novell, bok eller blogg? Sätt sig och fantisera och låt papper och penna jobba, eller kanske skriva direkt på datorn? Hur som så finns det otroligt mycket att skriva om och kommer du på något bra så kan du utveckla det och sälja! Där har du en passiv inkomst!

5. Lär dig något nytt - på Youtube finns det otroligt mycket guides för att lära dig saker allt ifrån hur du lär hunden nya tricks till ett nytt sätt att sminka sig. Råkar du ha en kamera eller telefon med kamera på så kan du själv spela in filmer/vloggar att ladda upp. Ibland får man betalt också!

6. Lyssna på en podd - Poddar går väll kanske lite hand i hand med läsning. Dock älskar jag creepypodden som kommer ut 2 gr i månaden varannan måndag. Perfekt att lyssna på när jag pendlar till och från jobbet. Jag menar, hur spännande är det inte att få lyssna på spökhistorier?

7. Hemma spa - okej, detta kanske inte alltid är helt gratis men det är ett otroligt billigt alternativ till underhållning då man oftast har allt hemma. Blanda en egen ansiktsmask med ingredienser från köket. Ta en lång varm dusch och klipp tånaglarna. Har man tid till övers så kan man skämma bort sig själv otroligt mycket!

8. Spana Hemnet - Hemnet, det kan bli en dyr historia om man är på det humöret. Men hur härligt är det inte att drömma sig bort till att inreda ett hus. Planera färgval och trädgård till det slott som man kanske en dag faktiskt har råd med att köpa.

9. DIY - Do It Yourself. Finns massor med olika roliga saker att göra själv med mestadels saker man redan har hemma. På pinterest finns det många guider och inspiration att hämta!

10. Fotografera - här finns det utrymme att använda sina vänner och familj som modeller! Är man ensam kan man gå ut och fota i naturen eller varför inte komma på nya vinklar typ fotograferingar? Testa också om du kan komma på ett nytt sätt att redigera dina bilder!

Vad brukar ni göra för något till underhållning? Om man bortser från TV tittande såklart!

Gillar