Hej!

Oj vad det har hänt massor den senaste tiden, vet inte riktigt var jag ska börja. Höjdpunkten var nog de tre dagarna jag vistades på vackra Arphus Gård och red hoppträning för Pether! Väldigt vacker gård, fina stall och ett fint ridhus med suveränt botten. Med mig hade jag BD och Klasse, mamma Nan var med som sällskap och typ groom ;) Tuffa träningar med mycket markarbete! Jag fick massor med tips för träningen med båda hästarna på hemmaplan. Så nu kör vi på bara, efter midsommar börjar vi tävla igen! Känns lite spännande efter ett längre uppehåll nu igen men hästarna är bra och det känns bra så tröstar mig med det ;)

Lite bilder från lastbilens living och häst sidan samt pojkarna som morgon gosar och Klasse som får Bemer behandling innan hoppningen. Älskar grimmorna <3

Här är vi hemma igen och hittade supersnygga nya hagskydd, längst bak i skåpet! :D

Helgen innan jag åkte iväg till sverige så hade jag mina morföräldrar och min lilla kusin på besök. Vi hade det jätte trevligt och skönt, inga måsten utan bara grillning och hästarna som gällde. Och grillningen... Oj vad vi har ätit... Ena dagen åt vi två (!!) förrätter plus huvudrätt och efterrätt! Mätta var vi i alla fall och det var ju sååå gott... Vi åkte till grannstallet med lill kusinen och lånade en ponny som hon fick rida, snabbt gick det! Mormor lärde mig också att plantera blommor, så nu behöver jag bara komma ihåg att vattna dem... Heheh...

Han var go ;)

​Den här veckan kommer gå som vanligt med ridning, gym, jobb och lite ridlektioner på ridskolan Stall Aftonsol.

Tudiluu!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!

Under senaste veckan har jag hunnit få massor gjort! Jag har städat i stallet och gått igenom lite vad jag har för grejer och har kommit fram till att jag behöver definitivt inte köpa nåt nytt mer! Vi har också äntligen fixat ett ordentligt vattensystem till ridbanan samt en suverän harv. Oj vad jag och hästarna gillar det ;) vårt botten är grus och när det blir torrt så är det ju inte bara dammigt utan också halt... Så nu vattnas det för fulla muggar och harvas och plattas, skillnaden är förvånansvärt stor! BD är alltid lite kräsen vad gäller botten och han har aldrig riktigt hoppa bra på grus.. Men nu är han riktigt fin i hoppningen här hemma! Klasse har avancerat massor, han hålls kvar hos mig nu och känns väldigt skönt att kunna påriktit börja jobba honom på hinder.

I helgen har vi förstås kollat på Eurovisionen! Jag och Mattias bjöd över lite vänner på eurovision night och sleepover samt middag och vi hade såå roligt! Och Petra och Måns var ju helt fantastiska programledare! ;)

Lite andra roliga nyheter! Nästa vecka skall jag föra ett sto från vårt stall till Askö stuteri och hoppas hon är dräktig när hon kommer hem! :) Nästa vecka skall jag också över till Sverige på träning och ÄNTLIGEN få rida för nån! Har ridit ensam nu sedan min olycka och ska bli väldigt skönt att få lite hjälp från marken! Härtills har jag tränat i Finland för Christopher Wegelius (och han är suverän och kommer inte sluta träna för honom!) men vägen dit är väldigt lång och dyr... Men det skall bli roligt att prova något nytt!

Denna vecka kommer vara ganska lugn, lite jobb i stan ons-fre men annars är det bara hästarna som gäller och lite lektioner på kvällarna. Till helgen kommer mina kära morföräldrar på besök :) 

​Katten på bilden är min älskade hemma katt, Cara (aka Mimis). Även om vi har fyra katter hemma men vi är de ända tjejerna! Girls gotta stick together ;) 

Hoppas ni alla får en underbar vecka och har en lika glad måndag som jag! 💐

Tudiluu!

Likes

Comments

Hej igen!

Hela veckan har gått jättefort och jag har haft massor att göra men hunnit njuta av sommarvärmen ändå ;) vi har haft ca 19grader varmt och jag är till och med lite solbränd! Hästarna har jag försökt att rida först på kvällen för som jag skrev tidigare så blir det som en kokhet gryta på vår ridbana. Hästarna har gått väldigt bra! Klasse hoppade jag igår och gjorde "för svåra" övningar men slutresultatet blev jättebra! Så kul att börja märka att han avancerar så bra i hoppningen. Han vill ännu springa på lite fort när han ser hindren men jag gjorde mycket studs hinder så han skulle vara tvungen att sakta av själv utan att jag behöver göra så mycket från ryggen. Och mycket riktigt så började han vara mer kvar hos mig till de enstaka hindren! Med BD gjorde jag lite kondition träning för banhoppning. Inte med så höga hinder men många hinder. Banan jag lagt upp bestod av 5 hinder plus en studs serie och hoppade banan om och om igen och tror vi i slutändan hoppade 5-6 banor utan paus emellan.

Vi har också hunnit göra lite gårdsarbete och Mattias har byggt upp en helt ny hage med lite gräs i för pensionärerna och Tiffany, idag släppte vi ut dem dit och de var så glada! Hoppade och skuttade runt omkring som vildhästar! Vi har också hunnit sola lite vid bryggan och igår var vi på grillmiddag hos våra vänner. Just nu känns det som att livet bara leker!

Första bilden är pensionärerna och Tiffany i fullfart genom den stora nya sommarhagen. Andra är på mig och BD när vi "lallar" runt gården och tittade på när Mattias byggde hage ;) Tummen upp för skyddsbrillorna men tummen ner för ögoninflammationen jag fick i veckan... Sen en bild på mig från vår verranda och sista bilden är BD med sin älskade grankvist ;)

Hoppas ni alla haft en bra och varm helg! Välkomnar nya veckan med ett stort leende och ett gott humör! 

Tudiluu!

Likes

Comments

Underbart varmt och soligt väder! Till helgen har de lovat upp till 20 grader varmt! Tror jag idag får rida i T-shirt ;) Vår ridbana är dessutom belägen mellan två stora hallar så det blåser inte så mycket och det blir supervarmt där. Alla hästar får idag vara nakna ute i hagarna, tilome dom klippta hästarna. Nu börjar också det här ljuvliga bärande med vatten ut till hagarna, de dricker MASSOR nu redan! Min slang från stallet räcker ut till den första hagen men resten måste jag bära, eller hehhe, fylla vatten i hinkar i min mjölkkärra och skurra till resten av hagarna ;)

Idag har jag en hel del på schemat. Under morgonen och förmiddagen är det stalljobbet som gäller, allt från fodring på morgon till lunchen vid kl 12. Där emellan mockar jag boxarna, fyller vatten, fyller höpåsar etcetc. Sen skall jag in till stan till Träningsverket och först gymma lite själv och sen blir jag kvar ett par timmar på jobb som personlig assistent. Efter det blir det tidig middag med Mattias och kaffe med en kompis. Närr jag är tillbaka på stallet är klockan redan 17 och då ska samtliga hästar in och de får eftermiddags hö och kraftfoder. Sedan är bara ridningen kvar och när jag är klar med det är klockan redan kvällsstall. BD skall ridas och hoppas lite, Klasse ska longeras.

​Önskar er alla en underbar dag! Tudiluu!

Likes

Comments

Halloj!

Idag har varit en bra dag! Varmt, soligt och nästan vindstilla! Hästarna var pigga o glada och ridningen gick suveränt! Till och med Klasse hade inte full turbo på idag ;) Klasse är en häst jag inte haft så länge ännu, han kom till mig vid årsskiftet och har bara ridit honom sen slutet på januari. Jag gillar honom väldigt mycket och vi börjar äntligen hitta ett samspel. Jag har själv haft lite svårt att komma tillbaka till ridningen efter en skada i oktober, jag föll av hästen på en välgörenhets tävling och bröt ett revben och spräckte två ryggkotor... Så jag var en månad total sängliggandes och i ridförbud 3 månader. Jag har tappat mycket muskler och kondition men det som gör det ännu svårare är att jag tappat stabiliteten och kroppskontrollen... Men det blir bra! :) Jag går på gym nu och fått massa övningar, jag känner nu redan en förbättring!

Likes

Comments

Hej!

Under hela helgen har det varit helt ljuvligt sommar väder! Jag har haft lite ledigt från stallet också och firat vappen med min man, Mattias, vänner o bekanta.

Nu är jag tillbaka i vardagen med hästar och jobb! Just nu 14 grader varmt i solen! Stallet är mockat, vatten påfyllt och hästarna äter sin lunch ute i hagen. Idag skall jag motionera Klasse och BD på banan med en bom eller två, galoppera med halvlång tygel och låta dem sträcka på sig. Skall försöka hinna göra lite ute arbete på gården också och göra det "sommarfint" ;)

Här en bild på mitt 3 åriga sto Infancys Tiffany "Tiffis" som njuter i solen

Likes

Comments

Hej igen!

Idag på schemat var det Klasse (Carbido) och BD (Blue Diamond) med lite bomövningar! Hade trav och galopp bommar på både rakt och böjt spår. Jag blir lika förvånad varje gång hur svårt det är att rida bommar! Men hästarna skötte sig väldigt bra även om Klasse har en extra turbo i baken... BD tyckte det var jätte tråkigt och passade på att lägga in lite bocksprång i varje galoppombyte!

Första bilden är BD, andra Klasse och till sist (men inte minst) min härliga stallkatt Gusse!

För övrigt så har dagen gått ganska snabbt. Idag hade jag turen att inte behöva mocka ;) Normalt är det jag som gör stallet ensam 24/7 så kändes väldigt skönt att kunna göra något annat istället! Alla hästar har fått uppmärksamhet idag på ett eller annat sätt. Mitt sto Luna har lyckats få ett sår i näsan som blödde ganska mycket, fatta paniken jag fick innan jag förstod att det bara var ett litet sår från typ en kvist... Sen mitt andra sto mercedes lyckade få en skruv i strålen i början på veckan och lyckats få bort fina silvertejps bandaget under dagen... Resten av hästarna har fått en liten koll och blivit borstade. Totalt har jag alltså 8 hästar. Tre stycken är tävlingshästar, ett är ett ungsto på tre år, ett avelssto, ett dressyrsto samt två pensionärer!

​I första bilden ser ni pensionärerna med ungstoet. Andra bilden är en "återanvänd" boot till skruvhästen.

Snart är det kvällsmatning igen så skall ge av mig till stallet snart. Ha en underbar helg! 

Tudiluu!

Likes

Comments

Hej!

Okej Prinsessaryttarn är lite utav humor... Namnet kommer från min dressyr tränare Kristiina "Jepa" Idmann som kallade mig för det i mina ponny år. Min första ponny Esmeralda var ett vackert skimmel connemara sto och Jepa kallade mig "prinsessan på den lilla gråa". Efter att jag spenderat ett år i Holland som stallskötare/groom och "beridare" så utbrast Jepa "TITTA! Prinsessan har lärt sig rida!"

​Nånting har ju hänt sedan 2005! Första bilden är på mig och min ponny Esmeralda på vår allra första tävling! De tre nästa bilderna är från förra årets tävlingar, Salo Horse Show och Tammerfors Mässa. Hästen heter Blue Diamond och är min lilla diamant! Han är 10 år idag och köpte honom som tre åring, han är min första egna inridning. 


Idag på schemat är inte så mycket annat än ridning, litet senare skall jag skriva lite om min vardag och vad jag har för hästar hemma i stallet! 

Tudiluu!

Likes

Comments