Header

Hej alla, nu har jag lyckats att inte blogga på ett tag vilket jag förstår, innebär att man inte är med i 30day challenge:n längre. Men även i det fallet så har jag fortfarande samma mål och kommer fortsätta att utveckla mitt skrivande och önskar lycka till, till alla andra som faktiskt kämpar för 1:a plats. :-)

Jag ska försöka att vara mer strukturerad och fördela tiden med alla sysslor så att mitt bloggande också får det tid det kräver, eftersom jag har lagom stora förhoppningar kopplade till bloggen och mitt start-up företag. Så om ni vill veta mer får ni mer än gärna följa mig på min resa. På tal om att starta eget så träffade jag en fashion designer vid namnet Amelia Ursache hos Start-up Stockholm på ett seminarium och tycker hon har en väldigt inspirerande profil. Vi mötes senare för att prata om våra företagsidéer samt bolla några tankar kring det hela. Fick se några utav hennes klädkollektioner också, urläckert, fick även lite tips på klädstil samt färgtoner som skulle kunna passa just mig. Tycker ni ska kika in på hennes hemsida och se vad för intressanta plagg hon har.

Och när jag ändå är inne på det ämnet om intressanta sidor och så, så måste jag faktiskt tipsa er som inte känner till sidan Rabattkod.club och här har ni länken --> https://www.rabattkod.club som ni kan klicka på för att gå vidare. Det som tilltalar mig mest är kläder och smink men finns många andra erbjudanden inom hem och nöje etc. Vi alla blir extra glada när vi kan shoppa på nätet och använda oss utav olika rabattkoder och här har vi den möjligheten med massa olika butik samlade i en - och respektive rabattkoder som man enkelt hittar under olika kategorier.. min favvo --> https://www.rabattkod.club/kategori/klader-och-accessoarer/ kläder :-)... kommentera gärna nedan vad ni tycker eller om ni kanske kände till sidan sedan tidigare? 🌟 puss på er.. ⬇


Likes

Comments

Dagen började bra, god frukost och en bra läsning. På tal om boken, rekommenderas starkt om man vill träna upp sitt minne. Annars så har tiden spenderats för det mesta med att sätta igång kreativiteten och skapa lite "wall-art".

Älskar att tillbringa tid hemma hos syrran. Det är som ett gömställe för mig, där jag kan bara vara utan att behöva ständigt reflektera över allt som händer omkring mig och känna någon slags press. Lite som att återvända till barndomen då man inte behövde ta ansvar för sina handlingar utan andra gjorde det åt en. Inte för att jag har ångest för ansvarsfullthet, eftersom jag anser mig mkt ansvarfull gentemot andra i många frågor. Men när det blir för mkt av något och ensidigt dessutom börjar det kännas rätt hårt.

Dessutom för en sådan person som är väldigt spontan av sig så kan det bli påfrestande att hela tiden behöva planera allt i förväg. Det är som idag när ens kreativa sida vaknar till liv helt plötsligt och man får sug på att skapa något, något helt eget eller åtminstone med sina egna händer, det kallar man för spontanitet. Och den känslan älskar jag...

Men nu ska vi upp eller åtminstone en utav oss och börja laga middag. Kommer bli yummmi, lägger upp en bild på middan sen på instagram - eftersom det troligtvis blir min syster som lagar och det brukar bli både gott och fint. 😎

Likes

Comments

Sen den nya världen inom starta eget öppnades för mig har jag nästan varje dag ägnat mig åt att bolla idéer med folk och tänka tänka tänka på vad och hur... Det är en riktig kul process, som innehåller både uppgångar men också nedgångar i form av att man har missat någon detalj eller blir nekad något stöd osv. Men att ta tag i processen där det har fallit och lyfta upp det igen med nya sätt, det är det som motiverar än att fortsätta och inte ge upp. Jag har en vision väldig klar för mig men det är inte tillräckligt, andra måste tro på den för att saker ska fungera och man ska lyckas. Detta inlägg egentligen blev en kort sammanfattning av dagen - hade helt glömt bort att blogga när jag satt med alla papper, budgetmallar och annan information som man behöver bearbeta. 

Hoppas ni har något roligt på gång denna fredagskväll? 

Puuuuuss

Likes

Comments

Vilka åsikter har ni om ett förhållande mellan tjej och kille? Hur tror ni ett perfekt förhållande borde/ska vara? Finns det några riktlinjer egentligen? Hur långt kan man kämpa för sitt förhållande med personen? Borde man kanske ge upp på han/hon när det enda de har gemensamt är att gräla och såra varandra, inte vilja förstå och endast försöka få sin vilja igenom? Ska man anpassa sig och sin livstil efter honom/henne för att båda ska vara nöjda eller ska man bara välja och lämna allt bakom sig?

Att välja det sistnämnda alternativet är såklart det enklaste och handlar endast om lite tid för att gå vidare, för att glömma allt och leva livet glatt igen. Trots allt att vara singel är en lyx, inget eller ingen att känna ansvar över eller gentemot. Men hur många väljer att faktiskt stanna och tillsammans försöka övervinna hinder som uppstår på vägen. Allting kräver tid och ansträngning, och samma gäller för ett förhållande. Båda måste anstränga sig för att göra det bästa utav situationen, kompromissa och kunna prata igenom sådant som inte enligt den ena eller den andra fungerar i relationen. Ge varandra tid att lära känna och kanske vänja sig vid det nya partnern kommer med. Båda har jo sitt levnadssätt, sina värderingar och åsikter kring allting och istället för att bara tvinga på personen sina ståndpunkter så kanske man kan välja andra vägar att prata om ämnet eller ett annat tillfälle. Alla vi vill ha ett långt och lyckligt liv med våra älskade men det är inte många som är redo att ge upp på något för att bevara sin relation. I dag handlar det mesta om att få igenom det man själv vill i första hand utan att behöva lägga alltför stor vikt vid det partnern har att säga kring någon fråga i något sammanhang. Självklart ska en kvinna uppnå självförverkligande och sträva efter att vara oberoende av en man. Men enligt min åsikt, i samband med att vara självständig ska hon ge honom möjlighet att visa sin manlighet, genom att lämna ansvar över till hans axlar och låta honom lösa problem istället för att hela tiden försöka hinna med att vara både mannen och kvinnan i sitt egna liv. På tal om manlighet, det handlar definitivt inte om att köpa blommor hem till sin tjej lite då och då eller bjuda henne på middag någon vacker dag, det handlar om mycket mer än så.

I min nuvarande relation har det funnits tårar och skratt, svaghet och mod, respektlöshet och förståelse, långa samtal och inga samtal alls på flera dagar. Men både jag och han valde att kämpa ihop mot ett gemensamt mål för ett lyckligt liv ihop istället för att kämpa gentemot varandra. Man kan tycka att man befinner sig i en ålder då allt detta är uppenbart, att respektera och acceptera varandras olikheter istället för att försöka ändra och få varann att vara lika, eftersom det är olikheten som gör oss så unika. Men det är väl sällan att ens ego tillåter en att tänka klart i stunden och man väljer istället att ge tillbaka det bemötande man själv fick. Idag befinner vi oss i en fas där det råder sinnesro i vår relation, där vi väljer varandras åsikt över vår egna, inte för att någon utav oss är så pass svag att stå på sin mening utan just för att vi respekterar varandras tankar och ideér. Nu förstår vi varann med ett ord, och genom våra handlingar visar vi att vi kan utvecklas och bli bättre, både som individ men också gentemot varandra i vårt förhållandet.

Alla vi är människor och det finns inga ideal men alla kan eftersträva perfektion.

Love

Likes

Comments

Allt handlar om rätt inställning och positiv attityd. Ja, intervjun har gått utmärkt och jag fick även träffa teamet som jag eventuellt kommer jobba med. Uppskattade mest av allt gängets skämtsamma humör, tycker det är minst lika viktigt att förutom att vara kollegor på jobbet kunna vara kompis med alla. Mer detaljer lämnar jag till senare.

Mitt nästa möte har jag fortfarande 1,5 timme till och då passar ju Espresso House prima, beställer en kopp vanilla latte och sätter mig fötåljen vid fönstret. Älskar att observera människor på andra sidan glaset. Hur de beter sig i något sammanhang, vilken slags klädstil de har, föreställer olika scenario kopplade till de förbipasserande och börjar reflektera för mig själv. Drar paralleller mellan hur jag är när jag är själv samt när jag är omgiven av människor. Märker man egentligen hur annorlunda man är och beter sig beroende på om man är ensam, i sällskap av personer man känner och har förtroende för och när man befinner sig med okända människor. Hur ofta ens tankar och kanske värderingar kan påverkas och ändras under dagen. Samtidigt försöker jag skriva ner frågor som jag vill ställa på mötet och inser att det endast är en halv timme kvar, men det är ingen brådska eftersom kaféet ligger ganska nära Almi och Nyföretagarcentrum. Tackar killen i kassan för en god latte, och går därifrån nöjd och med öppna armar för det nya som förändringarna i mitt liv bringar med sig. <3

Love

Likes

Comments

i väntan på t-bana, klickar några Snapchat bilder så länge 📷

Godmorgon alla fina, hoppas dagen börjar och forsätter bra för er. ❤

Det blir en lång dag idag för mig. Men först ska jag på en jobbintervju på ett hotel, `berättar mer`. Har alltid drömt om att jobba inom hotel, det är väldigt kul och så många möjligheter som öppnas framför en. Det gäller bara att visa framfötterna så kan man komma riktigt långt inom den branschen tycker jag. Efter intervjun ska jag på ett start-up möte för entreprenörer som vill starta /startat eget. Det ser jag verkligen framemot, ska bli intressant att träffa andra like-minded personer och utbyta idéer samt få information kring olika finansieringsformer av Almi.

Berättar mer i eftermiddag om hur det har gått! Ha det bra så länge, puss..

Likes

Comments

När det händer saker runtomkring och man är bara med och följer flödet för att man lyckats eller misslyckats att vara på en plats vid en specifik tid eller bland människor som har förväntningar av en.

Fastän det sker så mycket hela tiden och visa dagar känns riktigt ljusa och motiverande så får jag ibland känslan av att hamna i någon slags ond cirkel där inget har någon egentlig mening. När man ser en väg framför sig som plötsligt går in i en tunnel och ljuset inte längre syns till och allt bara känns hopplöst. Men man vill ändå inte släppa taget och fortsätter tro att till slut blir allting som man önskat sig från allra början. För att det är vad vi alla är ute efter att få uppleva lycka efter all svett, gråt och möda som man lagt ner för att överträffa förväntningar, sina som andras.

I slutändan det som finns kvar är tiden som har gått, och då ska man ha gjort val som man helst inte vill ångra när man blickar tillbaka på sitt liv. 🕖

Likes

Comments

Subscribe