Vardag

Midsommaren sepnderades på landet och självklart fick kameran följa med!

De vi var hos hade ankor och de fick stå fotomodeller.

Är det bara Pluto som äter sjögräs?

Såklart en katt också ska få vara med!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vardag, Lessie

Äntligen har jag fått sommarlov. Känns så skönt och det är verkligen behövligt. För typ första gången "längtar" jag till skolan. Ska bli så spännande att börja gymnasiet och att dessutom få träna hund på skoltid. Alla i klassen har (förhoppningsvis) samma intresse. Men först ska jag ha 10 veckor ledigt. 10 veckor det är sjukt mycket och mycket hund ska det tränas på det här lovet kan jag säga. Jag har inte så jätte mycket planerat, jag tar det mer som de kommer. Kan iaf säga att jag är jätte taggad på Rikslägret och få träffa mina kompisar där igen.

Något annat kul som har hänt är att mina Treat and Train har kommit. Jag beställde den i söndags från dogmania. Den kom igår och jag har redan testat den. Har velat ha en i 1 år nu men eftersom den är så dyr så har jag inte kunnat köpa en innan. Egentligen är det lite för dyr för min plånbok men jag kommer ju ha jätte mycket användning för den. Med Pluto ska ja ha den till hundmöten har jag tänkt. Om det funkar vet jag inte än. Pluto har blivit halt så för hans del är det vila som gäller just nu. Lessie ska ja ha den till att ja ska kunna lämna henne utan att hon skäller (kommer inte ihåg vad de heter). Typ om jag ska träna Pluto så står hon o skäller och de vill jag ju inte. Även RC kommer jag har den till på Less. Mycket mer också så som lydnad, slalom och annat som jag kan hitta på.

Ikväll blir det agilitytävling för mig och Less. 2 lopp ett blåbärsklass (hopp & tunnel) och ett blåbärsklass med slalom. Det blir fösta gången som vi tävlar där slalom är med. Nu var det typ 2 månader sen vi tävlade så de ska bli kul!


Jag kan säg att Lessie älskar sin nya leksak. När den är framme kan hon inte sluta titta på den och hoppas att en godisbit ska ramla ur.

Likes

Comments

Lessie, Pluto, Vardag

Har inget att blogga om så här får ni ett till photos inlägg. Det var ett tags sen så nu tänkte ja att det kan vara dags för ett nytt.

Lägger även in 2 bilder från agilityträningen i onsdags. Det är Tilde och Bambi (http://nouw.com/agilitybambi). Ett fint ekipage med mycket energi!

Likes

Comments

Lessie, Vardag, Agility

Som titeln lyder så har jag hittat knappen på hur jag ska få Lessie att springa på agilityplan. Som ni har läst tidigare så försöker jag använda Leksak så mycket som möjligt men efter en stund så tröttnar hon på det. Vi har ju haft problemet att hon inte springer när jag använder godis. Jag har bestämt mig för att backa i träningen. Just nu har jag bara 2 hopphinder uppe. Jag tycker att jag redan ser resultat. Det här bestämde jag förra veckan. Idag när jag var ute och sprang lite med henne så prövade jag att stå bredvid henne och hålla i henne och lixom peppa henne. Typ att jag säger är du taggad? Då blir hon sjukt taggad och när jag släpper henne så springer hon och har jätte bra fart!

Min kursledare hade sagt förra veckan att man ser på Lessie att hon hon gillar mer när jag startar med henne och inte att jag går förbi hindret. Jag ska pröva den här metoden nu på onsdag på agilitytärningen och på torsdag på kursen. Jag hoppas att det fortsätter så här bra. Får se om jag vågar mig på det på nästa tävling. Som det ser ut nu har vi två blåbärstävlingar inplanerad men jag hoppas såklart att det blir fler!

​Jag brukar säga att Pluto aldrig blir bra på bild och här har ni beviset😂

Likes

Comments

Lessie, Vardag

Alla ni som läser det är kan nog hålla med om att köpa saker till sin hund är en av de bästa sakerna som finns! Nu på senaste tiden har jag köpta ganska mycket (för att vara jag) till Lessie. De tre första sakerna kommer från dogmania.se den sidan är typ en hundnörds dröm. I helgen så hade de 15% rabatt på typ allt så då passade jag på att beställa lite.

Som du ser så köpte jag en Julius K9 sele. Jag har en till Pluto fast deras gamla modell. Ja gillar den så stark så jag köpte en till Less också fast i den nya modellen även fast den inte är så ny. Jag har även beställt nya kardborrband hoppas de kommer nästa vecka.

Sedan beställde jag en leksak. Jag vill ha en ny som jag kan ha ute när jag tränar agility. Det fick bli en rosa ofc! Både jag och Less gillar den starkt.

Det sista från dogmania är en vattenskål. Den förra jag hade var as dåligt så då tänkte jag att jag kan beställa en ny. Den är gjort av silikon så man kan vika ihop den så den blir platt. Superbra att ha med i väskan på tävlingar.

Ni kanske ser ett mönster i mitt shoppande.... ROSA

Sen har jag även köpt ett nytt halsband och koppel. Båda är från Hurtta.

​Tycker det blev snyggt sjuk ihop. Detta ska jag ha när jag tränar rally.

Likes

Comments

Lessie

Idag har jag prövat 2 av 2 på med Less. Tycker det verkar kul att lära in men tror jag kommer köra på RC som jag hade tänkt från början. Jag började iaf med att jag hade en mattan och en bok. Jag la mattan över boken för att få lite höjd på den så att Lessie skulle känna med tassarna lite tydligare var hon skulle stanna. Hon förstod ganska så fort och till slut kunde jag lämna henne lite också. Om jag vill ha 2 av 2 på så vill jag kunna lämna henne och inte behöva stå bredvid. Efter en stund inser jag att det ser ut som ett ställande under gång. Så nu har jag valt att inte träna så mycket 2 av 2 på utan att lägga all tid på RC. Men tillbaka till ställande under gång. Jag har haft lite svårt hur jag ska lära in det och nu har jag ett nästan färdigt ställande. Helt sjuk! Hon måste bara lära sig att stanna när jag säger stanna och inte ta 1 steg till och sedan stanna.

Läggande under gång har jag också börjat lära in. Jag har blivit så pepp på lydnad och rally. Läggande har hon lite svårt för. Hon läger sig inte så fort så det jobbar vi på just nu. Till en annan sak så har jag bestämt att jag ska bli mer aktiv på insta. Där heter jag thesheltieekipage. Jag ska både lägga upp bilder och videos.

Likes

Comments

Vardag

Som ni ser i titeln så ska jag skriva lite om hur det går för mig och Lessie i vår träning/tävling. Speciellt i agilityn. För Lessie blir det lätt att hon rymmer av planen och fram till alla hundar. Speciellt på tävling. På träning går de bra men just tävlingen. Har ni några tips hur man kan träna bort detta. Jag försöker åka på olika tävlingar och ta med henne bara för att miljöträna så jag ska fortsätta med det. Jag har 2 blåbärstävlingar inplanerade i juni. Jag tänkte att jag kör de och ser om det blir bättre efter de annars får vi jobba vidare med detta.

Idag träffade jag även min nya klass jag ska ha i gymnasiet (troligtvis). Vi var 10st där. För er som undrar ska jag gå hund här i Stockholm. Det som jag blev mest förvånad över var att av oss 10st som var där var de tre stycken som hade hund. Det gjorde mig lite fundersam och jag har insett att det inte kanske är så seriös träning som om man går på internat. (Jag vet inte om det stämmer men jag kan få de känslan). Men man får väl hoppas att det kommer någon mer som har hund. Lite tråkigt att gå hund och att typ inga har det. Jag är iaf glad att de andra som har hund också är aktiva och tränar. Då är vi iaf tre stycken.

Likes

Comments

Vardag

Måndag: Lydnad med Lessie

Tisdag: NP NO.

Onsdag: NP Matte. Ska få träffa min nya klass jag ska ha i gymnasiet

Torsdag: Svenska prov & spanska glosor. Agilitytävling Pluto

Fredag: NP Matte. Kanske träffa N. Lydnad med Lessie

Lördag: Inga planer

Söndag: Inga planer

Eftersom jag ska lämna tillbaka min dator till skolan om mindre än en månad så har jag inga bilder på den så ni får en gammal istället. Detta är en av mina favoriter av mina bilder jag har tagit på Mimmi.

Som ni ser så blir det ingen agilityträning för Lessie den här veckan. Vi tar det lite lugnt och satsar på lydnaden istället just nu.

Likes

Comments

Vardag

Måndag: Plugga & springa 2-3km

Tisdag: Träff med hundungdom. Det är tema tävlingsagility: Jag ska vara ledare så vet inte hur mycket jag kommer träna.

Onsdag: Plugga, kort slalom pass & springa 2-3km

Torsdag: Spanska läxförhör. Shawn Mendes konsert

Fredag: Lessie fyller 1 år! Baka 2 st oreo cheesecake & kort slalom pass. Om jag hinner ska jag springa 2-3km

Lördag: Kurs för Lessie. Jag får äntligen träffa Alice igen och då blir det träning för henne.

Söndag: Träningstävling agility i Sthlm hundpsortcentrum. 2 lopp för Lessie och 1 lopp för Pluto. Om jag hinner ska jag springa 2-3km

Jag längtar verkligen till helgen som ni kanske kan förstå. Skolan är nog också ganska lugn den här veckan. Inga NP prov!!

Måste bara visa oreo cheesecake som jag bakade förra vecken. Verkligen super god!

Likes

Comments

Lessie, Vardag

Jag har redan börjat tänka på Lessies Officiella debut.😅 Hon blir ju 1 år på fredag så det är ju lixom ett halv år kvar. Men jag har iaf börjat kolla lite för jag vill gärna göra debuten innan 2017 och de nya reglerna. Jag har hittat en som är i Mora som är 12-13/11. Lessie blir 18 månader 22 oktober. Jag hoppas att hon är redo att starta då. Vi får se hur många blåbärstävlingar vi hinner med innan men. Det blir mins 2 tror jag. Finns typ inga träningstävlingar här vilket är dåligt.

Det här med att tävla, när ni tävlar åker ni själv eller med kompisar/klubbkompisar eller med era föräldrar? Själv har jag åkt med mina föräldrar hittills. Men eftersom mina föräldrar inte direkt vill sitta på en agilitytävling en hel dag som jag kan förstå. Så vet inte hur jag ska göra i framtiden. Vill lixom inte åka själv och jag har inga kompisar som tävlar. Det kanske är jag som är feg jag vet inte. Försöker fortfarande övertala mamma att hon ska börja träna och tävla med Pluto så hon också kan få göra något kul på tävlingarna.

Förresten idag sprang jag med Lessie. Första gången jag prövade det och ja tyckte det gick bra! Hon va lite seg i början för då va både mamma och pappa bakom mig men sen när pappa sprang framför mig så drog hon as mycket. Hon förstod ganska direkt vad hon skulle göra och hon drog riktigt mycket! Om jag orkar ska jag ta mig ut och springa imorn också.

Med brist på bilder så får ni en som är några veckor gamla.

Likes

Comments