Hej allihop, nu sitter jag (Cassandra) och mamma & skriver ett inlägg.

Vi har ju fått väldigt många frågor angående Johannas skador. Så nu har hon själv varit med och godkänt vilka bilder hon vill visa för er. Hon har mellan andra och tredje gradens brännskador spritt över hela kroppen.

Ibland har man känt att folk inte förstått hur allvarligt läget var med Johanna, utan trott att man överdrivit. Många har slätat över det och sagt att "hon lever ju iallafall" men det ni inte vet är att de första 8 dygnen så kämpade hon för sitt liv och läkarna gjorde allt i sin makt för att rädda henne.

Dag 3 blev mamma och pappa inkallade till ett akut möte där läkarna sa att hon hade dubbelsidig lunginflammation och en livsfarlig jordbakterie i kroppen samt luftbubblor i blodet. Det var väldigt nära att läkarna fick amputera hennes högra arm ovanför armbågen, men istället skar de upp hela undersidan av armen för att lätta på trycket, vilket räddade hennes arm.

Under mötet på dag 3 sa läkarna även att om det inte skulle vända snart så skulle Johanna inte klara sig. De var väldigt oroliga för organsvikt och det hade hon aldrig överlevt.

Allt detta fick varken jag eller Leif reda på för ca 2 veckor sedan. Ingen ville tala om det för oss eftersom att vi redan var såpass förstörda och letade efter alla små positiva tecken och framsteg.

Först dag 8 ansåg läkarna att läget fortfarande var kritiskt men stabilt, då hon inte visat några tecken på organsvikt än. Det började alltså vända.

Vår lilla älskling skulle ju egentligen blivit kvar på sjukhuset mycket längre, men eftersom hon hade en sån vilja och var så stark i sig själv så fick hon genomgå tester så alla såg att hon var redo för att åka hem. Hade de sett minsta tvivel så hade hon blivit kvar, men istället fick vi åka hem och det blev istället att vi fick åka fram och tillbaka till sjukhuset 2 dagar i veckan för omläggning (omläggning innebär att man duschar, får lufttorka sedan skrapas alla sårskorpor av med pincett och saxar så att ny hud kan återskapas)

Nu har hon kommit så långt att hon blivit av med alla förband. Däremot har hon börjat använda kompressionsbandage på båda benen, armarna och högra handen. Och om 1,5 månad skall de ta beslut om hon eventuellt kommer behöva använda en tröja. Detta har man över sina ärr för att huden inte skall bli hård utan mjukna.

Så för er som tror att vi överdrivit och att detta inte var så allvarligt som vi sagt så har ni nu fått sanningen, här kommer även några utav alla 100-tals bilder på skadorna.


Några bilder från de första dygnen på ansikte och sedan efter operation på bilderna längre ner. (Där hon står bl.a)

Tagställen, de tog ju hud från hela vänstra låret för att transplantera till alla skador, de togs även hud från vänster höft..

Hennes vänstra ben för 2 veckor sedan, och under kommer bilder från idag..

Tagställena..

Magen för två veckor sedan, och nedan kommer bild från idag..

Armen för två veckor sedan, och nedan kommer bilder från idag..

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 7307 Readers

Likes

Comments

Hej allihop!

Jag vet att det var alldeles för längesen jag skrev men jag har inte haft någon ork till att skriva.

Det går långsamt med allting, men Johanna är så himla duktig! På en utav omläggningarna fick hon reda på att hon slutat läka på vissa ställen. De gjorde då en operation där de sydde ihop såren istället för att ta och transplantera mer hud.

Hon har ju varit till sjukhuset 2 dagar i veckan, måndagar och torsdagar för skrapning samt omläggning, men nu kommer hon bara behöva åka dit på torsdagar om det inte är så att hon får feber eller infektioner.

Min lilla älskling fick åka till sjukhuset i söndags då hon trodde att hon fått infektion i höger arm, men det var ingen fara med armen så hon fick med sig penicillin hem ifall de skulle bli värre.

I början var det väldigt jobbigt med allting psykiskt. Men nu har hon både börjat sminka sig i ansiktet och är ute bland folk. Det är ju verkligen nyttigt att komma ut och inte isolera sig.

Johanna har även fått träffa en brännskadad kille vid namn Axel Schylström. Han blev allvarligt brännskadad när han klättrade upp på ett tågtak. Mamma, pappa & Lelle var också med när han satt och berättade sin historia och pratade med Johanna om känslor osv. De blev alla väldigt tagna av vad han hade att säga. Så synd att jag inte var med och fick höra! Ni kan se en video om honom här nedanför.

Har ni frågor så ställ gärna dem så har jag någonting mer att skriva emellanåt :)

Älskade lillasyster ❤️❤️❤️

  • 4801 Readers

Likes

Comments

Det har tagit oss några dagar att installera oss hemma hos Fia och Fredrik, men det är skönt att vara hemma från sjukhus.

Det har inte hänt så mycket med Johanna sedan sist jag skrev. Hon har varit på 2 omläggningar, en i måndags och en just nu när jag skriver. I måndags gick det bra. Såren läker men det går sakta och tar sin tid. Just nu är det jobbigare psykiskt än fysiskt. När hon inte hade så extremt ont längre eller att det kliade så fruktansvärt så vände det. Det fysiska var ju mycket värre först och nu är det tvärtom. Även om hon har ont så tar det psykiska över.

Det är fruktansvärt jobbigt att se sin älskade lillasyster må så himla dåligt. Alla brännskadade går ju igenom den fasen. Men man förstår nog inte hur jobbigt det är förrän man står där själv. Och som syster känner man sig så sjukt otillräcklig. Man vill kunna lyfta upp henne på ett bra sätt och få henne att förstå att det kommer bli bra. Det är ju väldigt viktigt att prata i såna här situationer. Ibland tror hon att det är hennes fel att allt det här hände, och Johanna.. Jag vet att du läser bloggen och jag kommer även skriva det här - Det var inte ditt fel!! Fel plats, fel tillfälle.. Ibland händer saker som aldrig borde ha hänt, men det gör det ändå. Och då måste man finna en väg att ta sig igenom allt detta. Och se, du överlevde! Du är så stark min älskade docka ❤ man kan inte rå för allt som händer i livet och många gånger undrar man "varför just jag?" Men jag tror att det finns en mening med det också, precis som ett citat jag älskar. "Keep your head up. God gives his hardest battles to his strongest soldiers" Och även om jag inte tror på gud så tycker jag att det ligger väldigt mycket i det citatet. Vi är med dig allihop mitt hjärta!

Ibland tycker hon nog att vi är jobbiga eftersom att vi går in till henne en del på rummet. Man vill alltid finnas där och kolla om hon vill göra något även om hon inte skulle orka. Härom kvällen sa hon att "man får ju aldrig vara ifred ni bara springer in & ut hela tiden" Hon måste ju få ensamtid också, men inte alltför mycket. Man måste hitta någon form av balans där.

Tänk att det bara tar några sekunder för en människas liv att förändras så drastiskt. Och tänk vilken tid det tar att komma tillbaka till det normala. Man vill att det ska gå så fort så möjligt, men samtidigt måste det ta lite tid så man hinner bearbeta allting på ett bra sätt. Jag tror på ett sätt att det är bra att vi inte vet vad som komma skall i våra liv. För det är när något plötsligt händer som man finner den där styrkan att klara av det. Och hade vi redan vetat vad som skulle hända i våra liv skulle vi alla bli alldeles för nojiga och inte klara av det.

​Mitt lilla mirakel, storasyster älskar dig 

Likes

Comments

Omläggningen imorse gick bra, vilket resulterade i att vi fick åka hem!! Det är helt sjukt.. Att gå ifrån att inte veta hur allvarligt allt var efter olyckan till om min lilla Johanna skulle överleva. Och imorgon är det 3 veckor sedan olyckan var och hon har redan kommit såhär långt!

Hon har en lång väg kvar, men det allvarliga kritiska läget känns långt borta när man kollar på henne idag. Från början sa det att det handlade om månader på sjukhus, och nu är vi hemma hos Johannas underbara svärföräldrar efter 20 dygn.

Om det är så att Johanna får feber så måste hon tillbaka till sjukhuset, annars räcker det att komma två gånger per vecka för omläggning. Sedan när det är så pass bra att den vanliga sjukvården kan lägga om får hon antagligen åka till Oskarshamn istället. Hon har fått med sig en massa saker från sjukhuset och vi har hämtat ut mediciner.

Jag vet att det är väldigt många som vill träffa Johanna nu när de har semester och vissa vill skicka blommor och sådär. Jag vet även att jag sagt till många att Johanna får välja själv när hon blev av med respiratorn. Men som det ser ut just nu ska hon inte utsättas för saker och situationer som kan orsaka infektioner. Därför kommer det alltså dröja ett tag till. Hur länge är svårt att säga. Men vi får hoppas att hon fortsätter läka lika fort som hon gjort hittills ❤️

Likes

Comments

Hade en väldigt bra kväll och natt på sjukhuset. Jag och min lilla kollade på film och hade mysigt ❤️ hon somnade så gott efter ett tag och sov bra under hela natten. Skönt att hon slapp vakna för mycket och att både smärta och klåda gett med sig lite. Det är inte lika ihållande längre utan kommer mer i omgångar.

Först vid kl. 8 imorse kom en sköterska in, annars brukar de komma mellan 5-7 på morgonen och ge Johanna mediciner. Vi fick frukost och kollade på Grease, perfekt morgon.

Vid lite över 10 kom en underläkare och skulle fylla i en massa papper med Johanna. Det tog ungefär 45 min, och vid 14 gjorde hon magnetröntgen som tog nästan 2 timmar. Hon är den första som de gjort de här undersökningarna på. Det är för att se om olyckan påverkat hjärnan samt om hon drabbats av posttraumatisk stress. En ny undersökning.

Förhoppningsvis får hon åka hem imorgon! Men det återstår att se då, eftersom att läkarna ska kolla om den transplanterade huden fäst på handen och vid nyckelbenet. Har de gjort det och allt annat ser bra ut under omläggningen så får hon åka hem! ❤️

  • 5609 Readers

Likes

Comments

Så himla skoj! Blev chockad när jag kollade på nouws bloggtopplista igår. På topplistan för Kalmar län så ligger min blogg på 1:a plats. Och över hela Sverige låg den på plats 89! När jag kollade imorse hade den klättrat hela 10 platser!

Jag blir så glad över era fina ord och kommentarer både här och på facebook, tusen tack!! ❤️

Igår och idag.

😍

  • 5877 Readers

Likes

Comments

KÄNSLIGA LÄSARE BÖR EJ LÄSA HELA INLÄGGET DÅ DET FÖREKOMMER BILDER PÅ BRÄNNSKADOR LÄNGRE NER!

Fick en chock imorse, pappa skulle iväg och köpa frukost, men istället kommer han tillbaka med Johanna i framsätet, hon hade fått permis i två timmar! Så underbart att få se henne utanför sjukhusområdet ❤️ hon hann äta lite och gosa med sin lilla vovve innan det var dags att åka tillbaka.

Under eftermiddagen åkte vi allihop (jag, mamma, pappa, Lelle, Fia, Fredrik & lilla Emma) till sjukhuset och tog med Johanna ner till cafeterian. Där blev det prinsesstårta för att fira förlovningen och så fick hon en massa presenter. Guldörhängen, två guldringar, en fin fotoram och en massa kläder. Hon blev så himla glad! ❤️

Tidigare idag fick vi även reda på att om huden hon fått transplanterat har fastnat så får hon åka hem på fredag. Hon har även en fläck med grishud på högra knät som måste lossna, annars får de skära bort de. Det blir så himla skönt om hon får komma hem! Men hon kommer behöva åka tillbaka hit till Linköping 2 gånger i veckan för omläggning och kontroll att allt läker som det ska.

Inatt kommer jag att sova på sjukhuset med min lilla. Vi har lite syster mys och kollar på film just nu. Ska bli skönt att få sova bredvid henne ❤️

Tänkte även visa er lite bilder på några utav hennes skador då jag fått tillåtelse till det. Sån tur, vi trodde att de flesta utav hennes tatueringar var förstörda men mycket har kommit fram under skorpor. Senast igår när en sköterska klippte bort en skorpa.

Fika myset förut och ringarna Johanna fått ❤️

Johannas vänstra knä, bilden tagen för två dagar sedan.

Höger hand som var bland de som var mest skadat. Såhär ser det ut idag, det har läkt riktigt bra men tar ett tag till! Tummen opererades i måndags.

Tatueringen som kom fram när de klippte bort en stor skorpa ❤️

  • 6510 Readers

Likes

Comments

Jag är så himla glad när jag skriver detta!! Jag och Lelle har pratat om förlovning ett så himla länge, och nu har vi kollat efter ringar i två dagar. Hela gänget har varit med och letat. & så förut hittade vi den perfekta ringen till Johanna! Jag har fått prova eftersom jag vet hur hennes fingrar ser ut.

Hon blev helt överlycklig! Ringen passade perfekt! Ååh jag är så glad för deras skull ❤️ deras kärlek har tagit dem genom så mycket, och den här olyckan har gjort dem starkare än någonsin!

Jag skulle inte kunna tänka mig en finare svåger än min lille Leif. Stort grattis till er mina älsklingar ❤️❤️❤️

  • 6564 Readers

Likes

Comments

Hej allesammans.

Operationen igår gick bra! De ställena som läkarna hade tänkt transplantera hud till behövde inte hud längre. Johanna fick istället transplantera hud till en fläck vid vänster nyckelben samt höger tumme och uppåt en liten bit på armen. Senast tog de hud ifrån höger lår och igår tog de hud från hennes högra höft.

Hon hade fruktansvärt ont efter operationen mitt lilla hjärta 😔 speciellt i handen. Hon hallucinerade kraftigt av medicinerna, så de fick ge henne annat istället. Tillslut vaknade hon till.

Det fortsätter klia kraftigt och ibland blir hon nästintill galen av panik. Men hon får tabletter mot klådan och de säger att hon läker fortare än en häst galopperar! Så himla skönt ❤️

Hon fortsätter jaga poäng för att uppnå det dagliga målet av näring och för att slippa sonden. Hon kämpar med det vilket är skoj att se. Hon frågade sköterskorna i söndags vad hon skulle få för belöning just den dagen och en utav de frågade vad hon ville ha, och att hon fick tänka på det. Sedan kom sköterskan in och hade pysslat ihop en liten gullig present, en "sjukhus-väska" med lite saker i, bild på det här nedan!

Hon är riktigt duktig på att gå ut och gå, idag var vi ner till cafeterian och fikade. Hon är så snabb så man får små springa efter henne! Från början hade hon en gå-stol men nu har hon börjat gå utan den. När vi går längre turer har hon en rullstol att sitta i.

Idag fick hon lite sovmorgon eftersom att hon hade vilodag, och imorgon är det dags för narkos omläggning igen.

Det sjuka är att en sköterska hade klippt av en skorpa från vänster handled och en bit upp på armen förut, och där under kikade en del utav hennes tatuering fram! Så coolt. Ska fråga Johanna om jag kan få lägga ut en bild på det imorgon 😊

Presenten frän sköterskan.

Mys med film i söndags! ❤️

Johannas gåstol 😃 hon säger att hon känner sig som en pensionär när hon använder den!

  • 6318 Readers

Likes

Comments

Q: Låter hemskt med en exploderande grill, va hon gammal? Ser hon annorlunda ut? Menar om hom vart brändskadad i ansiktet, stackarn
A: Johanna blir 20 år i november, så hon är alltså född 1995. Från början kände man inte igen henne i ansiktet, pga skadorna samt all vätska (de gav henne väldigt mycket vätska så hela kroppen svullnade upp) men idag ser man att det är hon och hon kommer troligtvis bli helt återställd i ansiktet! Ett mirakel ❤️ man dock inte riktigt hur hennes högra öra blir då det läker mycket långsammare än ansiktet, men förhoppningsvis läker det precis lika bra! 😊

Q: Har läkaren sagt något om hur dom tror att framtiden kommer vara?
A: Det är väldigt svårt att säga. Det krävs ju till exempel väldigt mycket av Johanna själv att träna ordentligt för att få tillbaka samma rörelser som hon hade innan. Sen har hon ju fler operationer framför sig. Men de tror att hon kommer bli nästintill återställd men hon kommer ju få en del ärr såklart.

Q: Vilka var med när detta hände och hur kommer det sig att det bara var hon som blev allvarligt skadad?
A: Johanna och hennes kille/sambo + några släktingar till honom. Jag önskar att jag hade ett bättre svar på den frågan.. Men Johanna satt precis vid grillhinken och den exploderade i hennes riktning.

Q: Vilket sjukhus är hon på & när tror dom att hon kommer få åka hem?
A: Hon ligger på Linköpings universitetssjukhus. Från början sa läkarna att det handlade om månader, men på mötet vi hade i onsdags sa de att hon kanske får åka hem om 3 veckor, så vi hoppas på det!

Q: Om sjukhuset är i en annan stad,
Var bor ni då? Och vilka är det som varit och hälsat på henne?
A: Från början bodde jag, svåger, mamma och pappa på sjukhuset, de har ett gästhem för anhöriga på samma våning. Sen flyttade vi ut till en camping i närheten av sjukhuset och där bor vi nu med min svågers föräldrar och hans lillasyster. Det är vi som har hälsat på henne, mormor och morfar, morbror & min svågers morbror & hans fru (som var med under olyckan)

Q: Hur mår ni nära och kära?
Hur hanterar ni detta och är ni alla lediga från jobbet och vad gör ni när ni inte är hos Johanna? Tänkte på att bara sitta och vänta blir bara värre
A: Från början var vi alla helt förkrossade, för de första dagarna visste vi ju inte om hon skulle överleva. Läkarna sa att det var väldigt allvarligt, samt att läget var kritiskt men stabilt. Vi har tillgång till kurator om vi behöver, men det är en hjälp som jag valt att avstå ifrån. Ingen jobbar nu. När vi inte är hos Johanna så har vi faktiskt umgåtts och stöttat varandra, sen tagit oss tid att äta och handla sånt man behövt. Större delen av dagarna som gått så har man varit på sjukhuset och turats om att gå in.

Q: Hur var hennes skador?
var hon vaken när ambulansen kom eller somna hon direkt?
A: Andra gradens brännskador, 25-30% utav kroppen. De trodde nästan det var mer innan skadorna slutat växa. För de växer i några dygn efter själva olyckan. Nu är det andra siffror. Jag vet att hon svimmade av smärta, men tror att hon var vaken när ambulansen kom. Sedan mötte de upp en narkosläkare på vägen till sjukhuset som sövde henne och gav henne smärtstillande.

Q: Hur många dagar låg hon i koma?
A: Hon låg aldrig i koma utan var sövd. Man kan ju kalla de konstgjord koma. fter 5 dagar började hon nicka lite grann när man frågade om hon hörde en. Det är inget hon kommer ihåg idag eftersom att hon hade så starka mediciner i kroppen.

Q: Hur ofta är ni hos henne?
A: Vi är hos henne varje dag, igår till exempel var jag och Lelle där i flera timmar och umgicks med henne. Vi brukar åka dit 2-3 gånger per dag.

Q: Köper ni saker till henne ? Som hon får när hon kommer hem?
A: Ja vi har köpt en del saker. Du kan se i tidigare inlägg vad vi köpt. Förutom det har hon fått två gosedjur av mormor och morfar, de fick hon egentligen inte ta in men tillslut gick det! Sen har vi köpt en massa filmer och cd-skivor till henne som hon kan ha när vi inte är där 😊

Q: Hur berättar ni detta till tex hennes jobb?
A: Vi har haft kontakt med Johannas chef.

Q: Vilken grill hink gjorde detta? (bodde ju vara förbjudet)
A: En vanlig grillhink, visar bild längst ner i inlägget.

Q: Har många vänner varit med på sjukhuset? Har många vänner bakat undan?
A:
Nej inga utav hennes vänner har varit där. Många har frågat men än så länge har bara närmsta familjen varit där. Inga vänner har backat undan, tvärtemot har man fått väldigt många hälsningar och fina meddelanden till Johanna.

Q: Hur vill ni prata om detta/bli stötta igenom detta? Vad vill ni folk ska säga? Inte säga? Osv
A: Vi har världens bästa stöttning hos oss i Linköping. Det är min svåger Leifs föräldrar och hans lillasyster! Utan dem hade detta inte gått ❤️ Sen har vi så fina vänner som följer oss och hör av sig varje dag med stöttande ord, ni är underbara allihop ❤️

Q: Vad får hon för mat? Hur länge har hon varit där?
A: Först fick hon sondmatas. Nu äter hon normalt men måste komma upp i ett visst antal poäng varje dag för att fortsätta vardagen kan sonden. Och det är för att se så hon får i sig tillräckligt med det ämnena hon behöver.

Q: jag hoppas hon mår bra! Så hemskt cassandra men jag lider med er. Som Jag känner er är ni båda hjältar som kämpar och kämpar för varandra, för jag vet att ni två älskar varandra. Har följt Johannas resa och undrar verkligen hur det är med henne nu? Tänker på er! Kram Sorina
A: Tusen tack Sorina ❤️ hon har väldigt ont just nu, men det går framåt! Skriver ju uppdatering här varje dag och vi hoppas på att hon får komma hem snart!

Q: Hej söta Cassandra, jag lider med er. Jag tycker det är så hemskt att detta händer just Johanna som är så fin och vacker. Jag har följt bloggen, läst varje dag och är verkligen ledsen över olyckan Johanna fått gå igenom. Jag önskar att Johanna fortsätter vara lika stark och duktig.. Jag undrar hur Johanna mår idag ? Som ovannämnd kommentar från min syster. Det viktigaste är att Johanna ska må bra, ha sin hälsa och sen kommer allt annat. Jag ber till Gud varje dag, jag undrar om du kan hälsa henne från oss, i alla fall när hon mår bättre. Vi bryr oss om dem fina systrarna, det har vi alltid gjort. Kramar // tvillingarna 💕
A: Samma svar till dig som din syster! & tusen tack fina ni ❤️

Q: Hur kommer läkningsprocessen se ut?
A: Hon är ju omlindad/bandagerad och har ju opererats i stort sätt varannan dag. De kollar så allt läker som ett sår ska göra, sen har hon ju fått transplanterat hud till de ställena där såren är djupare och läker långsammare. Det skyndar även på läkningsprocessen. Men det kommer ta år innan såren bleknar.

Q: Vad är det mer eller mindre som är skadat? "endast" det på ytan eller inre organ också?
A: Hennes ansikte, armar, höger hand, hals, nacke, bröst, mage och lår. Ryggen, rumpan, vader och fötter har klarat sig! Inga inre organ är skadade som tur är!!

Q: Kommer detta påverka henne mycket i framtiden?
A: Jag hoppas att hon kommer lyckas träna upp sina kroppsdelar såpass bra så att de blir som normalt igen. Speciellt höger hand + arm eftersom att hon jobbar som frisör! Sen är det klart att det kommer nog att fortsätta påverka henne psykiskt. Det tar ju tid för ärren hon kommer få att blekna. Hon ska lära sig leva med dem samt minnet av olyckan. Hon lär ju få frågor av folk som ser henne om vad det är som har hänt och då ska man ha ork till att svara eller säga att man inte vill prata om det.

Men jag vet att det kommer gå bra. För min lilla älskade lillasyster är stark och envis. Hon kommer ta sig igenom detta och hon är aldrig ensam, för hon har så många som älskar och stöttar henne ❤️ hon överlevde detta! Hon är en krigare!

Tack för alla era frågor. Finns det mer ni undrar över så är det bara att slänga iväg en kommentar. Så svarar jag när jag har tid. Tusen tack för att ni läser och för att jag får så fin respons på mina inlägg. Det värmer en storasysters hjärta ❤️

Som svar på en utav frågorna ovan. En sån här grill var det!

Lilla snusa ❤️

  • 7029 Readers

Likes

Comments