Idag när jag kom till stallet började jag med att köra in spånbalar och sedan tömde jag gödselkärran. Efter det gjorde jag rent och fyllde vattenhinkarna till Blossom för att jag skulle hämta henne i hagen, idag skulle Leif träna henne. Medan Petra borstade och gjorde iordning henne gjorde jag rent resten av vattenhinkarna. 🐴

Under tiden Leif var ute och körde gjorde jag och Petra klart stallet. Jag började med att fylla alla vattenhinkarna som jag hade gjort rent innan. Efter att jag hade fyllt att vattenhinkarna tömde jag gödselkärran, sopade stallet och tömde soporna. 💩

När Leif kom tillbaka med Blossom selade jag av henne och duschade henne. Efter det smorde jag tävlingsselen. När jag var klar med det tog jag först ut Power på stallgången för att borsta och sela honom. Därefter tog jag ut Odin för att borsta och sela honom. Efter att jag var klar med dem två gick jag och slängde plasten från höbalarna. När jag hade gjort det och kom tillbaka till stallet gick jag och hämtade Angie i hagen för att Petra och jag skulle köra henne lite senare. 💦🐴

Jag tog in Crossfire till stallet för att borsta och sela honom, Bo skulle köra honom medan Petra och jag körde Angie. När jag var klar med Crossfire tog jag ut Angie på stallgången och borstade henne. Medan Petra gjorde iordning henne duschade jag först Power och sedan Odin för att de kom tillbaka. Efter att jag hade duschat dem och släppt in dem i deras boxar körde Petra och jag Angie. 😄👍🏻

När vi kom tillbaka till stallet duschade jag Angie. Efter det gick jag och Petra för att hämta Felipe och Corporate i hagen. När vi hade hämtat dem och släppt in dem i deras boxar gick jag på lunch. Under lunchen pratade jag lite med Bo för att han också skulle äta. Han är inte direkt tråkig att prata med. 😂

Efter lunchen pysslade jag om alla hästarna i "stall 2", Petra pysslade om Felipe och Corporate i "stall 3". När vi hade pysslat om alla hästarna sopade jag stallet. Efter att jag hade sopat klart gick jag till fikarummet och pratade lite med Petra och Linda innan jag skulle gå till bussen. 👩🏻👩🏼🍪

Bild 1: Blossom Spring 🐴 3år.
Bild 2: Odin Töll
🐴 6år.
Bild 3: Power M.M.
🐴 8år.
Bild 4: Crossfire Simoni
🐴 2år.
Bild 5: Angie Simoni
🐴 4år.
Bild 6: Rose Töll
🐴 3år.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

När jag kom till stallet idag strax innan 08:00 började jag med att tömma gödselkärran, sedan gjorde jag rent och fyllde vattenhinkarna åt Rose och Blossom. Jag fixade deras hinkar först för att jag skulle hämta dem från hagen så fort som möjligt, Blossom skulle vara färdig för träning 08:30.
Idag var det Bert som körde Blossom, han brukar vara i stallet och köra.
Medan Petra borstade och selade Blossom gjorde jag rent resten av vattenhinkarna, men innan jag fyllde dem med vatten tömde jag gödselkärran.

Under tiden Bert var ute och körde Blossom gick jag och Petra till en utav hagarna för att hämta Felipe och Corprate. Efter att jag hade släppt in Felipe i hans box gick jag till en annan hage och hämtade Return.

En liten stund senare borstade jag och gjorde iordning Rose för att Bo skulle köra henne. Samtidigt borstade Petra och gjorde iordning Felipe till Patrik Sjöberg. Bo och Patrik körde inte ut direkt när hästarna var färdiga så jag pratade lite med Patrik och hjälpte honom att flytta på hästen för att han skulle snygga till lite i stallet efter hästen. 💩
När Bo och Patrik hade kört ut tömde jag gödselkärran igen. Efter att jag hade tömt den hämtade jag Corporate i "stall 3" och tog upp honom till "stall 2" för att borsta och göra iordning honom. När jag var klar med honom gick jag och hämtade Crossfire för att han skulle tränas lite senare.

När Bo och Patrik kom tillbaka med hästarna duschade jag dem. Jag började med att duscha Rose och därefter duschade jag Felipe. Rose släppte jag in i hennes box och Felipe gick jag ner med till "stall 3" och släppte in honom i hans box.

Under tiden Petra var ute och körde Crossfire städade jag lite i stallet och gjorde rent utrustningen och skydden som hade använts.
När Petra kom tillbaka med Crossfire duschade hon honom, medan hon gjorde det gick jag och hämtade Angie i hagen. När jag hade släppt in henne i boxen gick jag och Bert till en annan hage för att hämta Power och Odin. När vi hade hämtat dem och släppt in dem i deras boxar gick jag och Petra på lunch.

Efter lunchen gjorde vi det sista för dagen, pysslade om alla hästarna. När alla hästarna var färdiga sopade jag stallet och sedan slutade jag.

Bild 1: Felipe Web 🐴 3år.
Bild 2: Felipe Web
🐴 3år. (Odin Töll i bakgrunden).

Likes

Comments

När jag kom till stallet skulle jag och Petra ta ut Felipe och Corporate till hagen, men innan vi tog ut dem tog vi på dem boots. På vägen tillbaka till stallet, efter att vi hade släppt ut hästarna i hagen, gick jag och hämtade Blossom för att hon skulle tränas idag.

Idag skulle Angie Simoni tränas först så jag borstade henne och efter att jag hade borstat klart selade Petra. Medan hon selade Angie gjorde jag rent några vattenhinkar och sedan när Petra var klar med att sela och hade kört ut fyllde jag på alla vattenhinkarna.
Under tiden Petra var ute och körde borstade jag och gjorde iordning Blossom för att hon skulle vara klar när Petra kom tillbaka. När jag var klar med Blossom sopade jag lite i stallet för att det skulle se finare ut.

När Petra kom tillbaka med Angie gick jag för att hämta Crossfire i hagen, jag släppte in honom i hans utebox.
Efter att Petra hade kört ut med Blossom gick jag och hämtade Crossfire och tog in honom i stallet. Jag borstade och gjorde iordning honom medan Petra var ute och körde.

När Petra och Blossom kom tillbaka duschade jag Blossom. Efter att jag hade duschat färdigt henne, tagit på henne ett täcke och släppt in henne i boxen följde jag med Petra till hagen där Felipe och Corporate står. Hon skulle hämta Corporate och jag skulle hämta bootsen i hagen för att han hade tappat den idag igen.

Under tiden Petra var ute och körde Crossfire fixade jag först lite i stallet, rullade upp benlindor och hängde upp täcket som Blossom hade rivit ned. Strax efter att jag hade hängt upp täcket igen så rev hon ner det.. Hon rev även ner bröstan som hängde vid hennes box.. 😑 På bilderna längre ned ser hon väldigt nöjd ut efter att hon har stökat ner.
Efter att jag hade fixat klart i stallet gick jag till "stall 3" för att hämta Corporate eftersom jag skulle borsta och göra iordning honom i "Stall 2".

När Petra kom tillbaka med Crossfire duschade jag honom och släppte ut honom i hans utebox. Sedan när Petra var ute och körde Corporate gjorde jag rent huvudlag, selar, tömmar och skydd. Jag rullade även upp benlindor.

När Petra kom tillbaka med Corporate duschade hon honom, under tiden gick jag och hämtade Return och därefter Felipe. Efter att jag hade hämtat dem och släppt in dem i deras boxar sopade jag stallet, sedan gick vi på lunch.

Efter lunchen började vi med att pyssla om alla hästarna. När alla hästarna var klara sopade jag stallet och sedan hämtade jag en häst i "Stall 3" åt Bo för att han skulle sko den. Medan Bo skodde hästen pratade vi lite. Han frågade mig bland annat om jag visste vad Nicoline/Nikoline är i Danmark, eftersom jag inte visste berättade han. Som jag förstod det så är det en ko, den finns på ost och något som man dricker. 😂
Man lär sig något nytt varje dag 😉

Bild 1 (4st): Blossom som stökar ner i stallet 🐴 3år.
Bild 2 (3st): Rengjord utrustning.
Bild 3: Corporate Wheels
🐴 3år.
Bild 4: Odin Töll
🐴 6år.

Likes

Comments

Idag när jag kom till stallet började jag med att göra rent och fylla några vattenhinkar. När jag var klar med det tömde jag gödselkärran för att jag skulle mocka.

Jag hämtade Crossfire i hagen och släppte in honom i hans utebox eftersom han inte skulle tränas direkt. Efter att jag hade släppt in honom i boxen borstade jag och gjorde iordning Rose, den första hästen som Petra skulle träna.
Innan Petra körde ut tog jag in Crossfire till stallet för att jag skulle borsta och göra iordning honom under tiden hon var ute och körde.

När Petra kom tillbaka med Rose tog jag in Rose till duschen och la på henne ett täcke för att jag och Petra skulle hämta Felipe och Corporate Wheels innan jag fixade henne. Efter att vi hade hämtat hästarna och ställt in dem i deras boxar, i "stall 3", gick jag tillbaka till stallet där Rose stod för att spola av benen på henne, borsta henne och därefter ställa in henne i boxen.

Innan jag tog in Felipe till andra stallet gick jag till hagen där han och Corporate hade stått för att jag skulle leta efter bootsen som Corporate hade tappat. När jag hade hittat bootsen i hagen gick jag till "stall 3", hämtade Felipe och tog in honom till andra stallet för att jag skulle göra iordning honom där. Jag började med att ta av benlindorna, sedan borsta och därefter sela honom.

Innan vi gick på lunch hämtade jag Blossom i hagen, släppte in henne i boxen och sopade stallgången.
Efter lunchen började vi med att pyssla om alla hästarna och ge dem kraftfoder. Sedan städade vi både i stallet och selkammaren, vi slängde även sopor.
När vi hade städat färdigt sopade jag stallet och sedan slutade jag.

Bild 1: Crossfire Simoni 🐴 2år.
Bild 2: Rose Töll
🐴 3år.
Bild 3: Corporate Wheels
🐴 3år.

Likes

Comments

Idag när jag kom till stallet vid 08:00 började jag med att ta ut Crossfire till hagen och på vägen tillbaka till stallet hämtade jag Odin i hagen för att han skulle tränas. När jag kom tillbaka till stallet släppte jag in Odin i boxen och sedan gjorde jag rent och fyllde några vattenhinkar.

Jag borstade Odin och Petra selade honom, under tiden hon selade hämtade jag först Power och sedan Rose Töll för att de också skulle tränas.
När jag hade släppt in dem i deras boxar sopade jag stallet lite snabbt och sedan tog jag ut Rose på stallgången och borstade henne. Medan Petra selade henne tog jag ut Power på stallgången och borstade honom. Efter att jag hade borstat Power selade Petra honom för att jag skulle gå och hämta Crossfire i hagen, honom släppte jag in i hans utebox för att han skulle köras lite senare.

Hästarna som kom tillbaka till stallet efter att de tränats selade jag av och duschade. Odin tog jag även på kylslangar på benen för att han skulle stå på kyl ett tag. Under tiden jag duschade och fixade hästarna tog Petra in Crossfire och gjorde iordning honom.
Medan hon var ute och körde Crossfire gjorde jag rent alla använda huvudlag, selar och benskydd.
När Petra kom tillbaka med Crossfire tog jag in honom i duschen och duschade hans ben, sedan gick jag ut med honom till hans utebox och därefter gick vi på lunch.

Efter lunchen pysslade vi om hästarna, vi hämtade även två hästar som var ute i en hage. Rose var väldigt gosig idag, hon ville ha närhet och höll på med mulen i mitt ansikte när jag stod och klappade på henne. Då vi var klar med alla hästarna slutade jag för dagen. 

Bild 1: Odin Töll 🐴 6år.
Bild 2: Rose Töll
🐴 3år.
Bild 3: Rose Töll
🐴

Likes

Comments

Idag kom jag till stallet vid 07:30. Jag började med att köra in spånbalar, göra rent alla vattenhinkar, fylla dem med vatten och därefter hämtade jag hästar. 🐴

Det var fyra hästar som skulle tränas samtidigt så jag och Petra borstade och gjorde iordning dem. Medan Petra tog på hästarna skydd gick jag och hämtade Crossfire i hagen. När jag hade släppt in honom i uteboxen hjälpte jag de andra lite, jag stängde stalldörrarna efter att de hade kört ut och i "Stall 1" tog jag av två hästar kylslangarna och släppte in dem i deras boxar.

Under tiden de var ute och tränade hästarna smorde jag lite utrustning. Efter en stund kom Bo och Petra tillbaka till stallet med hästarna, jag selade av och duschade Rose Töll och sedan duschade jag Felipe Web.
När jag var klar med dem två gick jag till uteboxarna för att hämta Crossfire, jag ledde in honom till stallet, ställde honom på stallgången och borstade honom. Efter att jag hade borstat klart Crossfire selade Petra honom och körde ut. Medan Petra var ute och körde rengjorde jag benskydden och sedan gick jag och tog lunch. 🍞🍏

Efter lunchen borstade och fixade vi med alla hästarna och städade stallet. Hästarna fick vaccination och avmaskning. När alla hästarna var färdiga slutade vi för dagen.

Bild 2: Felipe Web 🐴 3år.
Bild 3: Power M.M
🐴 8år.

Likes

Comments

Jag kom till stallet strax innan klockan 08:00 och började med att ta ut hästen Felipe Web till hagen. När jag kom tillbaka till stallet körde jag in spånbalar, gjorde rent vattenhinkarna och fyllde dem med vatten. När jag var klar med det som skulle göras i stallet gick jag och hämtade Blossom Spring för att hon skulle tränas.

Första hästen jag borstade och gjorde iordning var Return Ticket.
När Petra hade kört ut med Return tog jag ut Blossom på gången för att borsta och göra iordning henne inför träning. Efter en stund kom Petra och Return tillbaka, så jag duschade av Return och sedan fortsatte Petra med henne medan jag gick och hämtade Crossfire Simoni.
Efter att jag hade släppt in Crossfire i hans utebox gick jag in till stallet och gjorde rent alla benskydden innan jag tog in honom till stallet för att borsta och göra iordning honom.
Crossfire är väldigt duktig och lugn när man håller på med honom på stallgången, det såg ut som att han höll på att somna idag när jag hade selat klart honom. Han är bara 2år gammal och såhär duktig! 😊

Medan Petra var ute och körde Crossfire började jag hämta in hästar från hagarna, men när hon kom tillbaka hjälpte hon till att ta in hästarna.
När vi hade tagit in alla hästarna gick vi och åt för att sedan göra det sista för dagen, pyssla om hästarna.
Idag slutade jag vid 15:30.

Bild 1: Return Ticket 🐴 6år.
Bild 2: Crossfire Simoni
🐴
2år.

Likes

Comments

Idag började jag ungefär samma tid som jag gjorde igår. Idag hjälpte jag Petra med stallet. Först gick jag ut till hagen med en häst som heter Felipe Web. När jag kom tillbaka till stallet gjorde jag rent alla vattenhinkar och fyllde dem med vatten. Då jag var klar med alla hinkar gick vi och hämtade hästarna som skulle tränas. 

Jag borstade och gjorde ordning hästarna som skulle tränas och duschade hästarna som hade blivit tränade. 
När träningen för hästarna var klar tog vi in alla hästar och gav dem kraftfoder. Innan vi var klar för dagen pysslade vi om alla hästarna och kollade om någon hade fått något sår eller någon skada. 

Bild 1: Odin Töll 🐴 6år
Bild 2: Felipe Web 🐴 3år
Bild 3: Odin Töll (kylslangar på benen)

Likes

Comments

När jag kom till Stall Falsig, strax efter klockan 07:30, välkomnade Sanna mig. Jag hjälpte henne med "stall 2", om jag minns rätt har Bo 3st stall där på platsen. I varje stall finns det 8 boxar, en duschplats och även övrigt utrymme, såsom omklädningsrum & selkammare. 

I stallet fick jag börja med att göra rent vattenhinkar, fylla vatten i alla hinkarna, fylla hö i en hökärra och sopa stallgången. Efter det hämtade vi hästarna som skulle tränas. Jag fick borsta och göra iordning två hästar inför träning. Den första hästen var en stor valack som heter Power M.M, honom gjorde jag iordning till Patrik Sjöberg för att han skulle köra honom. Den andra hästen som jag fick göra iordning är ett sto som heter Blossom Spring. Jag fick även duscha hästarna när de kom tillbaka efter att de tränats och göra rent alla benskydden. 

Det sista vi gjorde för dagen var att pyssla om hästarna och kolla om de hade fått något sår. På hästarna smorde vi hovarna med hovfett, smorde karlederna med helosansalva och bandagera bakbenen på två av hästarna. 

Likes

Comments