Header

Vad kul att ni hittat hit! Som ni kanske förstår söker jag platsen som praktikant hos er i höst! Att läsa CV efter CV är kanske inte det roligaste så jag tänkte att jag kunde krydda till det lite med en blogg-ansökan istället. I inläggen här under hittar ni allt ni behöver veta om mig: vem jag är, CV, vad jag har för erfarenheter här i livet, egen skrivna texter och annat smått och gott!

Next up, en liten självskriven presentation!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

"Vem är då den här "Praktikant-Julia", också känd som Calle eller Calmestig, som säger att vi ska anställa just henne?"

Ja du, vart ska jag börja? Hur kan man sammanfatta ett helt liv på bara några stycken? Nåväl, låt oss börja med det uppenbara: jag är en nyinflyttad göteborgare, en romantisk komedi dyrkare och en typisk "prestera på topp hela tiden annars går jorden under"-tjej. Jag kan aldrig skriva "&" i texter sen min svenska lärare i sjuan skällde ut mig pågrund av dem och jag är livrädd för djur (ja, vi snackar alla djur. Speciellt katter).

Under gymnasiet gick jag Natur Sprint, alltså vanlig natur fast alla kurser läses på engelska. Som ni hör, typiskt val av en "prestera på topp hela tiden annars går jorden under"-tjej. Från gymnasietiden tills idag har jag också hållit på med cheerleading. Jag är både aktiv själv och coach till 24 stycken fantastiska tjejer i år och ska iväg till Florida i april för att tävla klubb-VM. Jag gillar också att resa, att göra andra glada och att äta fetaost.

"Hon lärde sig att dansa innan hon kunde gå". Den saken för mig har alltid varit berättandet och skrivandet. Sedan jag var liten har jag alltid älskat att skriva och att berätta en historia. Att kunna få en människa att känna något, bara genom ord på ett papper, måste väl ändå räknas som något fantastiskt. Jag vet inte hur det går till men att det är som terapi för mig att skapa de där orden är jag väldigt tacksam över. 

I framtiden vill jag jobba någonstans där jag ständigt får chansen att utvecklas, komma med nya idéer, skriva och vara kreativ. Gärna tillsammans med inspirerande människor som också brinner för vad de håller på med. Jag tror och hoppas att den platsen är hos er på Nouw.com!

Next up, CV!


Likes

Comments

Julia Calmestig

0723014915 •julia.calmestig@hotmail.com

Arbetslivserfarenhet


Vikarie, (idrottslärare), Tegnérskolan, Örebro

(Februari 2016 – Juni 2016)

· Organisera och förbereda idrottslektioner och aktiviteter i klassrummet.

· Övervaka studenterna underraster.

· Göra allt för att varje studentska känna sig säker och trygg i skolmiljön.

· Genomföra idrottslektioner.


Eventpersonal, Splendid, London

(Oktober 2015Januari2016)

· Möta gäster med ett leende, lugn och god service oberoende av situation.

· Servera mat och dryck under både sittande och stående tillställningar.

· Sätta ihop föremål och rekvisita såsom scener, bord och temporära kök. Se till att allt är presenterat till denhögsta möjliga standarden.


Salesassistant, Lush cosmetics, London

(Oktober 2015Januari2016)

· Hälsa på och hjälpa kunder att hitta rätt produkter genom konsultationer och samtal.

· Alltid sätta kunden först och ge dem en femstjärnig service.

· Hålla affären i gott skick genom att exempelvis fylla på produkter och städa.

· Ha en god produktkunskap för att kunna hjälpa kunder så bra som möjligt.

· Se till att affären når sina säljmål för dagen.


Lägerledare,Tyler Hill Camp, Pennsylvania USA

(Juni 2015Augusti2015)

· 24-timmars övervakande av aktiviteter både på och utanför campus.

· Leda och organisera dagliga aktiviteter för 12 stycken 12-åriga tjejer.

· Visa prov på god karaktär för camparna till exempel genom att visa sportsmannaanda, ansvarstagande och samarbete.

· Motivera campare att utveckla nya egenskaper och färdigheter. Även ge stöd när camparna vågar testa nysa saker och lösa konflikter.

· Samarbeta med andra ledare i min ”division” och i allmänhet på lägret för att ge barnen den bästa sommaren.


Vikarie, Tegnérskolan, Örebro

(April 2015 – Maj 2015)

· Organisera och förbereda lektioner och aktiviteter i klassrummet.

· Övervaka studenterna underraster.

· Göra allt för att varje studentska känna sig säker och trygg i skolmiljön.


Butiksmedarbetare, Store Support, Örebro

(November 2014 – Mars 2015)

· Möta kunder och lösa deras problem på ett professionellt och vänligt sätt.

· Fylla på i hyllor och lager så att affären alltid är i gott skick.

· Arbeta tillsammans med kollegor för att kunna ge kunder den bästa upplevelsen.

· Tala med kunder och ge dem den service de förväntar sig.


Utbildning


Rudbecksskolan

(September 2011 – Juni 2014)

· Tilldelat stipendium för att ha föregått med ett gott exempel både studiemässigt och socialt.

· Utbildningen natur SPRINT, där alla kurser läses i så stor utsträckning som möjligt på engelska.


Odenskolan

(September 2001 – Juni 2011)

· Högsta betyg i samtliga ämnen.


Övriga meriter


Ledare, Gothenburg Cheer One, GCO

(2016-)

· Tränare för föreningens Senior Level 1 tävlingslag.

· Planera träningar, ha föräldrakontakt, samordna tävlingar.


Ledare, Örebro gymnastikförening

(2012-2015)

· Kommittémedlem och administrativt ansvarig i ÖGF Cheerleadingsektion.

· Ledare för totalt 6 olika lag utspritt under tre års tid. Hade hand om allt från att hålla i och organisera träningarna till att ha kontakt med föräldrar och ge ut information. Hade även ansvar för allt administrativt såsom licenser, avgifter och medlemsregister.

· Har gått svenska cheerleading förbundets ledarutbildning.


Aktiv inom cheerleading

(2010-2015)

· Distriktsmästerskap och Riksmästerskaps guldmedaljör 2015.


Stipendiat Folksam idrottsstipendium

(2014)

· Tilldelat för mina insatser som barn-och ungdomsledare i Örebro Gymnastikförening. Ett stipendium för idrottsledare i hela Sverige. Totalt 200 stycken i Sverige, varav 20 stycken iÖrebro, blev tilldelade stipendiet och gick därigenom Riksidrottsförbundets ledarskapsutbildning i Kungsör 2014.


B Körkort

(Sedan år 2013)


Språkkunskaper


Svenska- Modersmål

Engelska- Flytande

Spanska- Nybörjare

Next up, betydelsefulla resor!

Likes

Comments

Jag tror att om alla hade möjligheten att resa ut i världen skulle vi ha en mycket fredligare plats att leva på. Man lär sig så mycket av att träffa andra människor med helt andra synsätt och att uppleva kulturer så olika från ens egen. Man blir lite mer förstående, accepterande och öppensinnad mot andra för varje hand man skakar, men också mot sig själv. Resorna jag har gjort i livet har format mig till den jag är idag och uppgraderat mig till version Julia 2.0.


USA

En dag berättade min kompis om en sommar hon aldrig skulle glömma. Hon hade jobbat som lägerledare i USA. "Wow!" tänkte jag, "Det vill jag också göra". Sagt och gjort, jag anmälde mig och längtade tills dagen jag skulle få en placering. Jag väntade och väntade och sista dagen för placering började närma sig. Jag fick ont i magen av att tänka på det. Tänk om jag inte skulle få en placering? Tänk om jag inte skulle få gå där i skogen med mina lägerbarn, äta glass och sjunga nationalsången på "The fourth of July"? Jag som varit på intervjuer, skrivit ansökningar och haft Skype möten med alla möjliga. Dagen kom, dagen gick och min mail ekade fortfarande tom. Jag hade inte fått någon placering och jag trodde att jorden skulle sluta snurra.

Månader senare och jag gick fortfarande runt och tänkte på allt jag hade missat och alla minnen jag aldrig fick uppleva bara för att organisationen inte kunde hitta en placering till mig. Det fanns ju tusentals läger i USA, hur svårt kunde det vara? Här lärde jag mig en viktig livsläxa: jag skapar mitt eget liv. Jag bestämde mig för att ta saken i egna händer och mailade ut ansökningar personligen till alla läger jag kunde hitta på internet. Två dagar senare hade jag fått en placering och det på helt egen hand.

Som första svensk någonsin jobbade jag på Tyler Hill Camp, länk här, och hade en helt oförglömlig sommar. För första gången var jag helt ensam, utan att en enda person kunde mitt modersmål, vilket såklart var utmaning nog. Dessutom hade jag hand om tolv stycken tolvåriga tjejer med frågor om mens, killproblem och ett och annat bråk om vem som faktiskt hade sagt att någon var dum. Om jag hade den bästa sommaren någonsin? Definitivt. Om det var precis som i filmen "Föräldrafällan"? Definitivt.

London

En måndag bestämde jag mig för att nu ska jag ta tag i den där drömmen om att flytta till London. Med tanken "jag skapar mitt eget liv" snurrandes i huvudet bokade jag min biljett den tisdagen och åkte sen redan på torsdagen. Spontanitet när den är som bäst.

Ännu en gång befann jag mig i en inte helt ovan situation. Ingen pratade svenska och jag kände inte en själ i London. Dessutom hade jag ingenstans att bo och inget jobb. Ja, det var bara att sätta igång helt enkelt. Jag gick på en massa lägenhetsvisningar, bokade in arbetsintervjuer och postade en kompisannons. Sen var det skattenummer möten, bankmöten och telefonstrul såklart. Men hur tungt det än kändes fanns inte något misslyckande med på kartan. Det var ju min dröm att bo i London och jag var så nära att jag nästan kunde ta på det. Några veckor senare hade jag ett jobb på affären "Lush", en lägenhet i kvarteret Fulham och vänner att ringa på mobilen. Allt löser sig verkligen, eller som jag brukar säga: Man själv löser det alltid.

HÄR kan ni hitta min London-blogg!

Tanzania

Tolfte juni, dagen efter min systers student, satt jag på ett flygplan. Ännu en gång flög jag ensam och inte heller den här gången var min granne en snygg man som jag i framtiden kommer gifta mig med (en förhoppning jag har varje gång). Efter 12 timmar i luften landade jag på marken igen. Jag befann mig bara en tidszon bort men luften som mötte mig när jag steg utanför flygplatsen hade jag aldrig andats in förut. Svetten rann, remmarna på mitt bagage skar in i min axel och mina linser kändes som sand i mina ögon. Jag fick på en gång ett lager av smuts på min hud som inte skulle komma att duschas av förrän veckor senare. Afrika. Äntligen var jag framme.

De kommande veckorna spenderades på ett flertal barnhem, presskonferenser och events. Här skulle det jobbas för barnens rättigheter så att de kunde vara just barn, inte små vuxna. Så mycket hemskt som jag fick uppleva och se under den här tid kan inte mäta sig med något som jag varit med om innan, men jag har aldrig heller möts av så många öppna armar, leenden och kärlek. Styrkan hos människorna jag träffade, den strävan de hade åt att göra världen bättre, båda för sig själva och för andra, kommer för alltid att stärka mig också. Man kan inte hjälpa alla, men har man nått ut till en enda människa och lyckats göra dennas liv bättre, då har man ändå lyckats. Ett liv är värt mycket.

Next up, om att våga!

Likes

Comments

Jag har tänkt mycket på det här med att våga på senaste tiden. Hur himla svårt det är att vara modig och gå sin egen väg. Att man gärna står och trampar på samma ställe istället för att ta sig vidare, för tänk om man faktiskt ramlar på vägen? Tänk om det inte alls blir som man trott? Tänk vad mycket som kan gå fel egentligen. Men å andra sidan, vad mycket som kan gå rätt. Vad långt man kan ta sig. Vad mycket bättre saker kan bli i verkligheten än i ens drömmar.

Min hjärna har snurrat runt, runt med tankar som dessa de senaste dagarna. Jag är gärna den som övertänker allt. Väger sidor mot varandra, skriver listor, funderar, tänker tillbaka, ångrar, tänker "tänk om". Vilket ibland kan höja mig, men också sänka mig totalt. Och så var det ju det här med rädslan. Hur livrädd man är för att lämna det där trygga.

Ett av mina nyårslöften är därför att vara "fearless" i år och med det menar jag inte jag inte ska vara rädd, för gud vad rädd jag är för saker och ting, utan att inte låta den rädslan stoppa mig. Det är helt enkelt okej att vara rädd, det är till och med mer än okej. För allt handlar egentligen bara om hur du hanterar den rädslan. Att kunna vara rädd men ändå säga "strunt samma" och köra på ändå. Att inte låta den hindra dig från att nå dit du vill. Det är att vara fearless.

Hur gör man det då? Ja, det vet jag faktiskt inte. Jag flyttade till London helt själv och överlevde trots att jag höll på att svimma av nervositet på flygplatsen. Jag åkte till USA för att jobba helt själv där ingen svensk någonsin jobbat och överlevde trots att jag trodde jag gjort världens misstag på bussen påväg in mot New York. Jag var livrädd och överlevde ändå och fick dessutom världens bästa sommar i USA och en fantastisk höst/vinter i London. Så kanske är det bäst att bara hålla andan och hoppa? Övertänka mindre och bara köra?

Ett som jag vet säkert är i all fall att vågar man har man redan vunnit. Du har klivit ut ur din comfortzone, vilket får dig att växa som person och bli lite visare, klokare och modigare än igår. Hur det än går sen så är du redan en vinnare. Glöm inte det.

våga skratta. Våga gråta. Våga visa vad du känner. Våga vara ärlig mot dig själv. Våga säga "nej" när du förtjänar något bättre. Våga flytta till ett annat land helt själv. Våga testa nya saker. Våga vara dig själv. Våga ta steget framåt fast du helst vill vända tillbaka. Våga säga hej till din crush. Våga jaga din dröm trots att andra tvivlar. Våga. Våga. Våga.


Next up, filmdags!

Likes

Comments

Sedan många år tillbaka har jag alltid gjort filmer från resor med familj och vänner. De må inte alltid vara så glada när jag trycker upp en kamera i ansiktet på dem klockan 04.00 på en flygplats någonstans, men efteråt när de får se filmen är det alltid bara leenden hos dem. Självklart är de helt amatörmässiga, men jag är ändå ganska stolt över dem. 

Här under kan ni se en kort film om min resa till LA med min bästa kompis!

​Next up, Paris!

Likes

Comments

Ett surr av skrattande, förväntansfulla människor fyller luften. Stämningen är befriande på så många sätt. Här är alla livets problem undanstoppade till en annan dag. De är bortglömda för kvällen, för obetydliga för oss att bry oss om. Ikväll är vi fria. Ikväll går vi med lätta steg. Ikväll känns livet på riktigt.

Solen går ner över stadens gator och färgar himlen rosa medan vi sitter på våra filtar, champagnen lika flödande som skratten. Vi är för upptagna med att leva för att märka att kvällen går mot natt, att ännu en sommardag går mot sitt slut. För vad gör det väl att timmar passerar när man får spendera dem så här?

När jag tittar på dig, på dem, på oss känns morgondagen så oändligt långt borta. Allt som existerar är här och nu. Flaskan mot mina läppar, din hand i min, en luft så lätt att andas. Ett ögonblick som ikväll varar i en evighet. Livet är komplett och jag är hel igen så länge vi har varandra, en filt på en gräsmatta och Paris.

Next up, varför ni ska anställa just mig!

Likes

Comments

Ni letar efter någon som är driven, kan ta initiativ och gillar att skriva. Någon som är van att ta ansvar, är kreativ och har koll på detta med sociala medier. Saker som jag är mer än van vid och som beskriver min personlighet ganska bra. Men om vi ska vara ärliga, så stämmer nog även det in på hundra stycken andra ansökningar ni har fått. Så vad skiljer mig ifrån mängden? Vad kan jag göra hos er som ingen annan kan?

Jag lever lite efter mottot "man kan alltid lära ut ett hantverk, men aldrig passion". Jag må inte ha någon gedigen media utbildning i bagaget och inte heller någon blogg med 10000-tals läsare per dag, men jag har det enda som egentligen betyder något, ett brinnande intresse och en vilja att lära mig så mycket jag bara kan. Jag utvecklar mig själv varje dag, blir lite bättre och visare än gårdagen och på samma sätt jobbar jag på en arbetsplats. Man är aldrig fullärd och visst är det lite härligt?

Därför vågar jag säga att jag kommer göra ett fantastiskt jobb hos er. Har man roligt, är man intresserad av det man håller på med och har man en strävan att alltid jobba framåt och bli bättre finns det inga hinder man inte kan ta sig över. Det är sådana personer man vill omge sig med, som ger allt hela tiden och älskar vad de gör. Ni behöver sådana personer på ert kontor för att kunna bli Sveriges bästa bloggportal och här har ni just en sådan. Julia heter jag och jag hoppas att vi ses på ert kontor i framtiden! 

P.S. Dessutom gör jag fantastiskt goda chokladbollar. Bara så ni vet.


Likes

Comments

Instagram@juliacalmestig