Jag har länge funderat på att skriva något om sex här och varit lite i valet och kvalet när det kommer till att ta upp ämnet på denna blogg. På ett sätt så vill jag inte att sex ska vara ett ämne jag behöver lyfta här då jag inte anser att det borde vara något som är ett ett större samhällsämne (läs: samhällsproblem), men tyvärr är det faktiskt så idag, och det är något vi måste försöka göra oss av med. Nu menar jag självklart i den aspekten att folk ser sex som något negativt, vilket det verkligen inte bör vara, utan något härligt som alla ska kunna njuta av utan problem.

Jag har rätt nyligen börjat lyssna på podcasten Alla Våra Ligg, vilket pushed me over the edge till att skriva om ämnet här. Där pratar de mycket om att äga sin egna sexualitet, och att man ska göra det man själv tycker är kul och roligt. Jag kan verkligen rekommendera att alla ska lyssna på den podden!

Enda sedan jag gav mig in i sex-världen (dvs blev sexuellt aktiv, började prata om det och blev intresserad av ämnet helt enkelt) så har jag alltid varit rätt öppen av mig. Det är få gånger som jag har stoppat mig själv från att prata om det för jag tycker att det är ett ämne som är intressant att prata om och jag har väldigt lätt för att göra det. Jag tycker att det är synd att sex och sexualitet är ett ämne som är så himla tabubelagt och att det faktiskt är så många som skäms så fort ämnet kommer på tal. Sex är något som är helt naturligt, och som alla, som vill ha, borde ha! Självklart finns det negativitet och baksidor med även detta ämne (t.ex. våldtäkter) men det är inte något jag väljer att ta upp i detta inlägg.

Att äga sin sexualitet är inte lätt att göra. Med tanke på hur stigmatiserat ämnet faktiskt är idag och vilka sneda blickar som kastas på någon som är promiskuös så är det svårt att känna sig bekväm med sig själv när man pratar om sex. Jag själv, som inte vanligtvis har några problem med sex, kan till och med känna mig illa till mods och faktiskt lite ångerfull när jag känner att det är folk som vet lite mer än vanligt om vad jag har gjort med någon. Rykten sprids som en löpeld och man vet aldrig riktigt vad folk vet eller tror om en, fast de kanske egentligen inte ens vet vem man är, eller kollar lite extra på en bara för att de tycker att man har en snygg tröja på sig. Sex är inte något man ska behöva ångra eller känna sig obekväm med att man har haft, sex ska vara något positivt och något man ska må bra av att ha.

Jag börjar allt mer practice what I preach och blir allt mer bekväm i mig själv angående min egen sexualitet. Jag ska själv försöka bidra till att det ska vara lättare att prata om ämnet. Det gör jag ju tekniskt sett redan med detta inlägg. Huruvida det blir läst av rätt antal människor är dock en annan fråga.

Kolla inte snett på en människa bara för att den har haft sex. Låt personen äga sin egen sexualitet, och framförallt ska du äga din egna! Ha sex om du vill, och ha inte sex om du inte vill. Ha sex med vem du vill och bry dig inte om vad andra personer tycker om det eller om dig. Du är bra precis som du är, och du är jävligt cool om du äger din egna sexualitet.!

Emmy

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments