Stay positive

Bloggen har legat på is nu under en vecka, och anledningen till det är att jag helt ärligt inte haft tid, har kommit hem från skolan, gått ut i stallet och pysslat, sen gått 5km promenader nästan varje dag så har alltid kommit hem ungefär vid 9 så efter det somnade jag gott. Har ingenting mer att berätta från förra veckan utom att jag provade tränset på Ida i söndags, körde henne men tyvärr var hon väldigt seg, kunde varit för att det var snö och halt, men nu när det inte är någon snö tar vi nya tag igen! Sedan hela veckan har jag antingen gått med Evert ungefär 5 km eller låtit honom dra vagn, en dag var jag även ute och sprang. Man skulle nästan kunna tro att den ponnyn redan är inkörd just för att han nu lyssnar väldigt bra när man svänger med tömmarna, och kan faktiskt göra halt utan att börja snurra runt och så, han har blivit lugn med att skaklarna trycker på sidan och får massor av beröm! Min lilla plastsyster har länge tjatat om att hon vill åka vagn, så hon fick köra Evert Medan jag gick bredvid och det gick bra, jag är stolt över min lilla gris. Nu denna vecka är jag ju inte hos min mamma där hästarna är utan hos min pappa, så i veckan blir det långpromenader så ofta som det går med min lilla(stora) hund istället :D

När jag är hos min pappa så inser jag verkligen hur lyckligt lottad jag är som har mina små, hur mycket alla 3 betyder för mig, jag kan kolla på bilder och nästan börja grina, det är just detta som gör att jag börjar tvivla på om jag verkligen vill gå på Wången, om jag verkligen kan ge upp mina hästar, allt vi håller på med, inkörningen med Evert, kommer jag klara allt på Ett halvår? Kommer Jag kunna sitta bakom honom i en vagn i full galopp? Kommer vi hinna ha så roligt som är det enda jag kräver? Det finns så många frågor men jag kan inte svara på något av det. Iallafall så får jag fundera mer på det, och om det är så, så får jag göra omval senare. Tycker det här är jättejobbigt just nu för är inte redo att flytta ifrån mina hjärtan än när det är det enda jag har.

Iallafall nu ska jag skriva en inköpslista till pappa så varje morgon denna vecka förutom imorgon då så ska jag försöka få i mig en smoothie, att jag går upp 7, mixar iordning den och medan jag sminkar mig och fixar så dricker jag den. Googlar runt lite på energismoothies och får se om jag hittar någon jag fastnar för :)

Hon är rosa min lilla Donna❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Stay positive

Eftersom att jag är hos pappa så gör jag egentligen inte så mycket på dagarna men jag åker till mamma imorgon så då kan jag äntligen fixa med ponnysarna igen! Idag var jag och pappa på Ikea och handlade lite, sedan åkte vi hem och byggde lite lampor, satte upp fågelholkar och mat till dom små fåglarna så får vi se om vi har några fåglar här runt om kring! Nu resten av kvällen ska jag bara ta det lugnt, kanske göra popcorn lite senare. Imorgon iallafall så vet jag inte riktigt vilken tid jag åker till mamma men tanken är iallafall att jag ska prova tränset på Evert och Ida och grimman på Edvin, sedan ska jag köra Ida eftersom att hon fått vila några veckor nu så ska vi sätta igång igen lite lätt, hon är ofta väldigt pigg så imorgon har jag tänkt en runda på 4 km ungefär så hon verkligen får springa av sig så mycket hon vill. Hon taktar hela tiden om hon inte får springa så för det mesta kommer jag låta henne springa men jag kommer inte tvinga henne alls. Vi får se om vi måste köra i mörkret eller om jag åker dit såpass tidigt att jag kan köra i ljus! Efter det har jag tänkt att koppla på Evert framför vagnen och gå runt med honom lite så han kan börja vänja sig när skaklarna trycker på sidorna. Jag har saknat att köra min lilla häst och jag tror också att hon saknar det så det är det som är det viktigaste imorgon. Sedan ska jag bara mysa, se om jag kan göra en ardennerfläta i Idas man eller om den är för smutsig som vanligt hehe... Jag har väl inte så mycket på schemat men tillräckligt för att det ska ta upp hela dagen men det är verkligen skönt att ha något att göra för engångs skull :)

Såhär glad är hon nr vi ska ut och köra!
På dom två bilderna när jag tömkör är det Evert och sista bilden är Ida :)

Likes

Comments

Stay positive

Nu har jag kommit hem från att ha varit i stan och shoppat lite, bara åt hästarna förutom en bh som jag köpte till mig själv hehe... Vi tog först bussen till hööks där jag hittade tränset! Jag hade tur som åkte in just idag för jag tog faktiskt sista exemplaret. Det enda negativa med tränset är att nosgrimman är jäääättelång? Den sitter under Betthöjd vilket jag tycker är väldigt konstigt, man skulle kunna säga att det är ett miniträns men en nosgrimma för ponny, ska se om tränset passar först och främst och sedan se om det går att göra fler hål på nosgrimman så att den blir i rätt höjd. Lädret var även väldigt hårt men ska smörja och se hur det blir sedan. Eftersom att jag är hos pappa så kan jag inte prova tränset fören på söndag, men då har man något att se fram emot! Sedan köpte jag även en grimma till lilla Edvin, han är en väldigt liten häst med litet huvud så en shetlandsgrimma är på tok för stor och sitter verkligen på mulen, nu när jag hittade en fin minigrimma på rea så var jag tvungen att köpa den åt honom, även den kommer jag inte kunna prova fören på söndag men jag hoppas verkligen den passar honom, annars får väl helt enkelt Evert den ;) Efter hööks så gick vi till Max och åt lite, eftersom att Biltema ligger nära så gick vi även dit, hem kom ett par lindor med reflex vilket jag tycker är väldigt bra, och rosa silikonsnoddar så Ida verkligen kan bli rosa nu ;)
Jag har även börjat på ett eget däckelunderlägg nu på syslöjden och jag tror nog det kan bli bra om jag är noga, det blir svart i mitten och rosa på kanterna då våran slöjdlärare tyvärr bara har rosa fluff, vilket är väldigt synd då jag skulle vilja ha en till Evert i turkos, men jag får väl sy en hemma eller något ;)

Här precis under är däckelunderlägget jag håller på med! Sedan är det bilder på lindarna och grimman :)

Likes

Comments

Stay positive

Har så mycket att skriva så jag har inte skrivit någonting alls, det är för mycket tankar och så lite som egentligen skrivs ner. Men nu iallafall har jag hunnit vara ner, är sååå trött så ska gå och sova snart, men tänker att jag skriver ett inlägg först! Imorgon iallafall så går jag i skolan som vanligt och efter det ska jag och min bästavän faktiskt åka in till stan. Jag ska till hööks och se om ett träns som jag verkligen vill ha finns, 139 kr! Blev tipsad om det på Facebook av en tjej och tänkte beställa men tyvärr fanns det inte kvar men står att det finns i butik så får väl åka dit och kolla helt enkelt, dessutom så är det i storlek mini på hööks(!!!!) vi får väl se vad som mer kommer hem då hehe... Jag känner att det finns lite jag vill köpa och näst på tur är ett par lindor för minishettis i färgen azure blå som finns på ponnypop. Har jag tur så beställer jag dom i helgen redan! Jag har även ett tag letat efter ett svart däckelunderlägg med rosa ludd på sidorna/eller turkost, men inte hittat något så nu har jag letat upp lite mått och tänker prata med min syslöjdslärare imorgon och se om jag kan göra ett då, vilket antagligen inte kommer vara några problem då man kan göra precis vad man vill, det är bara fantasin som sätter gränser. Det blir antagligen 50x18 cm, men jag får mäta lite på papper imorgon och se vad som blir bäst och om det kanske är för stort. Iallafall Wångeninlägg ligger i utkast och väntar på att skrivas klart och även ett till inlägg, så det får ni någon dag! Nu måste jag egentligen plugga men är så trött så ska sova istället, godnatt på er!

Likes

Comments

Stay positive

Nu är vi på tåget påväg hem igen och har varit det i ungefär en timme, dom här två dagarna på Wången har varit så underbara. Jag kommer skriva mer om det när jag kommer hem från skolan imorgon eftersom att vi kommer hem närmare 00:00 inatt så orkar jag inte sätta mig ner och skriva då utan vill då istället lägga mer tid på texten så då får det bli imorgon kväll helt enkelt! Har precis kollat på det senaste avsnittet av Teen Wolf och sitter nu och lyssnar på musik, det är väl det jag kommer göra dom här 4 timmarna👏🏼 tror inte ni vill läsa så mycket strunt så vi hörs senare helt enkelt!

Likes

Comments

Stay positive

Nu sitter jag här i en säng och bara är, det är så vackert här och verkligen en dröm! Här vill jag verkligen gå känner jag nu. Direkt när vi kom hit så fick jag ta på mig varma kläder sen skulle vi ut och köra, det var verkligen kul. Liksom en annan sak att köra stor häst än liten minishettis men kul var det! Har haft en tanke väldigt länge på att jag vill gå här men har ju inte haft riktigt någonting att gå på så jag visste inte om jag ville välja Wången som första eller andrahandsval, men nu känns det faktiskt som ett klart förstahandsval. Jag är verkligen glad att vi valde att åka hit. Jag har läst på deras hemsida så många gånger men inte riktigt fått reda på det jag vill men idag fick jag det så tvivlar inte alls längre. Imorgon så ska vi gå runt på skolan och kolla, eftersom att dom i 1an åker till en annan skola så väljer jag att stanna här då jag inte känner någon alls så jag blir väldigt osäker när jag inte känner någon. Iallafall så ska vi kolla på skolan imorgon hela förmiddagen från klockan 08:30 till lunch och efter det så ska vi prata med rektorn. Det här känns verkligen jättebra och jag hoppas verkligen att jag klarar detta och kommer in. Ni får lite bilder nu så hörs vi igen när jag har något vettigt att skriva hehe...

Likes

Comments

Stay positive

Nu sitter vi på tåget påväg uppåt! Äntligen! Det ska bli hur spännande som helst och vi får se om jag trivs helt enkelt. Kom hem så sent igår så tömkörde aldrig Evert, tyvärr. Tog in dom, gav mat och vatten sen blev det massa gos och pussar. Bloggade aldrig igår men hade inte direkt något roligt att berätta egentligen, ska skriva ett inlägg om skolan sedan.

Har ju redan sett alla avsnitt av teen wolf, och det kommer inte något nytt förens inatt så jag får helt enkelt hitta någon annan serie att kolla på eller så får jag kolla om på hela säsong 5👍🏼 det löser sig nog ska ju trots allt sitta här i 4-5 timmar. Vi hörs senare, kommer berätta mer om vad som händer på skolan och så vidare senare!

Likes

Comments

Stay positive

Idag var ju tanken att jag skulle tömköra Evert, men tyvärr så hade han ont i magen idag när jag kom ut. Jag misstänker att han druckit för lite och ätit för mycket då dom har halm i boxen just nu och dom äter upp det. Så jag gav dom andra djuren mat medan jag tog ut Evert och gick med honom några varv sedan ställde jag in honom i vindskyddet medan jag hämtade vatten åt honom. Han blir väldigt nervös när han är ensam och det blev bättre när han ''sprang'' runt. När jag kom tillbaka så ställde jag in hinken och gick och hämtade lite hö för att se om han ville äta nu, och väl tillbaka hade han bajsat och var lugnare. Jag valde att inte släppa ut dom andra hästarna fören jag visste att han inte hade ont längre, så jag gick in till honom och direkt blev han lugn och la sitt huvud i min famn. Det var då jag verkligen insåg hur mycket jag älskar den där hästen och hur mycket han gör för mig hela tiden, jag skulle aldrig klara av att förlora en sån fin varelse som den ponnyn. Efter ett tag så började han äta och var tillbaka till sitt vanliga. Gamla ägaren förklarade att han är dålig på att dricka om inte hinken är ren och att han lätt får ont i magen. Ungefär en timme senare så släppte jag ut dom andra hästarna och åsnorna. Han var lugn då och stod och sov. Vid klockan 11-11:30 så gick vi ut till våran damm för att åka skridskor och grilla korv, känns som att man borde göra det oftare och att jag verkligen borde träna på att åka skridskor haha.. Vi var ute iallafall 2-3 timmar och hade det verkligen mysigt, tillslut blev det väldigt kallt och vi allihopa bestämde oss för att gå in. Jag satte mig direkt under täcket men var tvungen att packa då jag skulle åka till min pappa, jag packade och fixade, gick även ut för att kolla hur Evert hade det och tänkte att jag kunde blanda i en äppellättdryck, läste att man kunde göra det för att hästarna skulle dricka mer. Paketet var roligare än vattnet, men värt ett försök iallafall, jag hoppas dom drack det alla 3 och fick i sig tillräckligt. Det är svårt med vatten nu på vintern då det blir så kallt direkt, men det gäller bara att byta ofta helt enkelt. Min pappa hämtade sedan mig och vi åkte och köpte pizza, mums. Så nu sitter jag här i min säng och kollar på tv. Frågade även mamma hur det gick med Evert och svaret ser ni nedan :) imorgon åker jag tillbaka till mamma igen då vi åker bort på tisdag, är så taggad nu och ska försöka komma på vad jag ska ha med mig haha, borde ha löst det redan hehe... Så jag tämkör Evert imorgon en liten bit istället så det blir något iallafall! godnatt på er :)

Bästa bästa ponny❤️

Likes

Comments

Stay positive

Nu äntligen, min plastsyster kom vid 11 ungefär och vi gick ut. Evert fick vara lös eftersom att vi bara var i hagen, dom var bara intresserade av gräset hahaha... så medan vi låg i snön av utmattning så stod dom och åt. Men jag jagade runt Evert lite så han skulle få springa av sig och tyvärr så fick inte kameran följa med då den var urladdad.. men nästa gång helt klart för gud vad söt han var! mycket snö, korta ben men gud vilken energi. Han blev nog inte ett dugg trött hehe... Efter det så gav jag alla djuren mat och vi gav oss ut i våran pulkabacke, vi åkte några gånger tills vi tröttnade helt enkelt. Hon följde sedan med mig ut och mockade, det gick väldigt snabbt och för engångsskull så frös jag inte när jag var ute, iallafall så gick jag in efter det och sen har jag bara varit inne, jag somnade även en stund på eftermiddagen, så ingenting viktigt har hänt riktigt. Imorgon är det söndag igen, då åker jag till min pappa men innan det så ska jag tömköra ponnyn och kanske köra Ida, beror på vad jag hinner med. På tisdag bär det äntligen av till skolan jag ska kolla på och jag är så taggad! Vet faktiskt inte om jag har utsläpp imorgon, men det visar väl sig hehe :) godnatt på er!

Likes

Comments

Stay positive

Somnade väldigt fort igår så blev inget mer bloggande, men Evert longerades i ungefär 10 minuter hehe. Det var kallt och sent så det blev inte så länge. Nu på morgonen har jag varit ute och gett dom mat och släppt ut dom, tror jag gick ut vid 08:45 eller något sånt, jag gav dom mat inne då det inte är lika kallt där, men tycker det var väldigt skönt ute för engångsskull. Sen nu för ungefär 10 minuter sedan fick alla 5 gå ut i hagen. Medans dom åt så lekte jag lite med kattungen som var med ut och myste med djuren, tanken var att jag skulle städat stallet medan, men vet inte riktigt vad som behöver städas egentligen, det ser inte bättre ut hur jag än gör det. Så det får kanske bli när jag mockar sen. Vid 11 kommer min plastsyster hit och vi ska gå med ponnysarna så innan det måste jag även hinna äta frukost. Jag tror att kameran får följa med ut då, hoppas jag om jag inte glömmer hehe... vi hörs helt enkelt senare!

Likes

Comments