​v.2

v.1 

Måndag Mitt allra första pass jag ledde! Nervositeten kom en timma innan men sen var det lugnt. Det gick bra och jag är stolt över min första insats. Det var lite veckigt att få in ljud, headset och musik rätt, hur jag sänkte och höjde, och hur ofta jag tittade på ipaden efter sekundanvisningar.

Jag fick extra applåder när jag var klar och sa att det var min första gång och många deltagare sa tack efteråt.

Fick feedback av en kvinna som sa att jag gärna får ha lite lägre musik för ibland kunde det vara lite väl högt och även tydligare genomgång hur de ska vinka till mig om musiken behöver höjas eller sänkas.

En annan deltagare, man, sa att han inte lyssnar på den här sortens musik själv men att han tyckte den var riktigt bra och peppande! kul att höra.

Jag instruerade även nya kunder till tekniken i början så de ställde in sina cyklar rätt.

Torsdag Mitt allra första 6.45-riktiga Spinning-pass jag ledde tjoflöjt! Gymmet öppnar 6.30 så det är lika bra att vara på plats direkt då!

Var så jäkla kul! Siri. Victoria, Jonas och Monica var tuffa och kom på mitt pass idag. Askul Fick följande feedback från Victoria

-jättebra musik kul!

-att vara skittydlig på vilket arbete som ska komma, sprint, trampa runt och fortsätta, intervaller osv men Victoria var så jävla nöjd och taggad med mig så kul!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Hej mig själv. Det är bra att se över var jag vill gå på för roliga klasser i höst.

Jag tänker mig som sådant att för att bli en så bra spinninginstruktör som möjligt vill jag köra minst 1 pass Spinning utöver mitt egna och gå på andra. Vi har 5 spinningpass/v på Södervärn med vitt skilda olika instruktörer så det är bara att hugga tag och låta sig insupas!

Utöver det tänker jag mig även att gå på minst ett yogapass/v för att drilla så mycket inlärning som möjligt. I annan mån är det bara att köra på med vad jag orkar och vill lägga till. Higlightar det som är viktigt iallafall och som kommer passa med mitt schema.

Till veckan ska jag bestämma vad jag ska göra på torsdag morgon. Anmäl mig då till fredagens yoga 6.45 iaf. och gärna med om jag orkar.

Måndagar är en superbra träningsdag att bara ha som "hemma"-kväll som start på veckan och köra både spinning och yoga på (med ombyte som fördel.) 18-20 så är det bara att låta sig insupas.

Onsdagar kan vara en bra dag för Tabata 12.15 om jag är free från skolan då.

Torsdagar 16.30 Yoga med Victoria är en bra stund för att sedan gå hem och fixa sig och om man vill köra spinning med Zahira 18.30 (observera dock att jag redan varit igång denna morgon så jag kan vara trött.)

Fredag 6.45 Yoga med Victoria

Lördag 10.55 Spinning45

Söndag 12.00 Spinning55

17.00 Yoga Laura


Måndag.

17.30 Core Elin

18.00 Spinning 55 Elin

19.00 Yoga Helena


Tisdag.

17.00 Spinning Hanna

18.00 Tabata Hanna


Onsdag.

12.15 Tabata Maryam

18.00 Core Maria N


Torsdag.

6.45 Spinning Lykke

16.30 Yoga Victoria

18.30 Spinning Zahira


Fredag.

6.45 Yoga 55 Victoria


Lördag.

10.55 Spinning 45 Sofia


Söndag.

12.00 Spinning 55 Tomas

17.00 Yoga Laura

Likes

Comments

Idag blir det chokladsnittar! Så mumsigt och gott med 200g smör och pärlsocker on top. Klart man ska unna sig och göra det man är sugen påi ett samhälle där man ständigt matas av att byta ut den ena ingrediensen emot det tredje. Vet ni vad? Jag tror inte recept som ens far-mödrar bakat i urminnes tider kan vara skadligt att få njuta av. Glädje till motion och mat ska det vara! Glad lördag på ErLikes

Comments

Tabata! 20 sek arbete, 10 sek vila. I 30 min pågår vårt pass på gymmet och vi hade 6 övningar med. Under passet var det två pauser med längrevila på 45sek-1min.

Först hade vi en gemensam bra uppvärmning så kroppen blev ordentligt varm.

1. Kicksparkar åt ett håll i taget med squats emellan x 6

2. Bräda med tyngd där man kommer ut hela vägen över huvudetoch sedan hoppar upp eller tar upp vikten vid stående position x 6

3. Hopp i salen 180grader! & sen ned och sitta på huk& tvärtom, så jobbigt om man kommer djupt ned i positionerna x6

4. Hålla upp benen från marken helt rakt och snurra armarna (PUST! Vadjobbigt denna var! Helt sjukt x 6

5. Armhävningar på bräda ståendes på knäna (eller hoppandes upp om man kände sig starkare. x 3

6. Burpees med hopp upp i luften! X4

Ett helt sjukt roligt pass enligt mig. Där de 20 sekundrarna konstigt nog kan kännas som en hel evighet som aldrig tar slut. Särskilt påövning 4. där man skulle sitta med benen statiskt rakt upp i luften.

Längtar till utbildningen den 24 november och att få leda passen själv snarast, kanske få vara vikarie minst en gång innan jul.

Bra att det är en ongoing app som automatiskt räknar – får man välja riktigt peppande musik själv tro?  

Likes

Comments

Tyvärr har jag fått höftinflammation i det stora muskelfästet och i de ytliga slemsäckarna vid höftlederna. Detta uppstod helt plötsligt på båda mina höfter när jag var ute och löpte mycket i sommar. Det är en överbelastning som uppstått på grund av monotona rörelser . Om det finns misstankar på höftledsförslitning ska höften röntgas men jag hoppas att det inte är så illa. Ultraljud kan även påvisa om jag har en svullen slemsäck. Stötvågsbehandling är ett tillvägagångssätt. Behandlingen ser ut som sådan att det är avlastning som gäller och att besvären ofta upphör spontant efter några månader. I och med att mitt började i mitten på juli -15 hoppas jag att det snart ska ge med sig, jag avlastar på så sätt att jag inte springer någonting alls. Om det inte ger med sig snart ska jag kontakta en väldigt duktig fysioterapeut som heter Anna-Karin Lindskogen som servat hela damkronan i hockey, de har en klinik som heter Ortopedmedicinska Kliniken i Malmö nära triangeln.


Dessa övningar tillsammans med lite andra olika är iallafall vad jag jobbar med förebyggande

Likes

Comments