BEFRI DIG SELV FRA ET DESTRUKTIVT FORHOLD.

Der findes 7, 6 mia mennesker i verden. Ud af de venter, og spilder du dit liv, på den der lige nu ikke er go’ for dig. Man venter og håber år efter år på, at han/hun forbedre sig.
Hvis vedkommende ikke er go’ for dig - er han/hun ikke den rigtige, at vente på.
Hvis de igennem terapi blir det engang, så må man tage den derfra. Men lige nu, er denne person ikke den rette, og det må, og skal man forholde sig til.

Man venter måske på, at sin partner stopper med:

•At være psykisk voldelig.
•At være fysisk voldlig.
•At være utro.
•At drikke/indtage euforiserende rusmidler.
•At være konstant usikker på forholdet eller ekstrem krævende, og hvor intet aldrig er godt nok.

“Formentlig kommer man til, at vente i al evighed. Vores tid og liv, er det mest værdifulde, at vi har. Brug din tid og tanker fornuftig. Dine tanker blir nemlig dit liv.”

Jeg oplever ofte historier fra mænd og kvinder. Dog et flertal af kvinder. De lever i det evige håb om, at tingene ændre sig. Jeg er i flere tilfælde blevet meget overrasket over, hvilket turbulent privatliv - mange udadtil velfungerende mennesker gemmer på.

Måske er man fokuseret på, at vekommende skal ændre sig - i stedet for at rette denne fokus indad. Man skal nemlig selv ændre sig således, at man ikke forbliver, og ender op i et usundt forhold.

“Man finder aldrig ro midt i en orkan”

Alt imens man håber, nedbryder man sig selv, sine grænser, sit selvværd, sin selvtillid, man blir nedtrykt, og udvikler måske stres samt en depression.

Måske bruger man endda 15 år af sit dyrebare liv på, at vente - for til sidst selv, at blive forladt. Så sidder man der med sine indebrændte følelser og i bitterhed. Har ofret sig selv fuldstændig, og føler at ha’ spildt sin tid. Man ønsker måske endda, at personen vil ha’ os tilbage.

“Folk der virkelig ønsker at ændre sig, skal ha’ viljen og gøre en ihærdig indsats - det er fint at støtte, men kampen er deres - ikke din.“

Jo længere tid man blir og acceptere, at blive behandlet dårligt - jo mere respektløs, vil man blive behandlet. Jo mere vil de overskride ens grænser - samt opsøge grænser. Desto mere vil du miste dig selv. De er velvidende om, at de kan gøre hvad som helst, og man vælger stadig at blive. I virkeligheden tillader man, at blive behandlet dårligt ved, at forblive i noget nedbrydende. De med et velfungerende selvværd, forlader, det der ikke er godt for dem.

Når vi er i ubalance, blir vores intuition, samt mavefornemmelse svækket. Igennem forvirring overhører vi vores indre stemme.
Derfor er det vigtigt, at finde en form for ro i tankerne. Eventuel gå nogle lange ture i naturen, og gør nogle ting, at der gør dig godt og glad. Så vil svarene pludselig dukke op.

Når man forblir i et destruktivt forhold, kan tanker være følgende:
•At finde undskyldninger for, at blive i frygt for at forlade det trygge. Det utrygge er blevet så trygt.

•At man stadig elsker dem. Det handler ikke om, at finde et par dråber i havet, men en helhed.

•At usikre og negative tanker blir skabt om sig selv.

•At det alt sammen er hans/hendes skyld. Dit liv, dine valg og velbefindende er dit ansvar .

•At man måske stadig dagdrømmer om forelskelsen, at der var engang og lever i håbet om den han/hun var engang - vil vende tilbage.

•At man har ventet, så længe og kæmpet så hårdt. Man har i virkeligheden kæmpet for meget og for længe. Jo flere år, at man kæmper - desto sværere blir det, at forlade og overkomme.

•At man har brugt så meget tid og energi, at man ikke orker, at starte forfra.
At være single er bedre end, at være i et nedbrydende forhold. Vi skal nemlig lærer, at elske os selv så meget, at vi ikke tillader nedbrydende mennesker en plads i vores liv.

•At det blir svært, at møde en ny. Hvis vores selvværd er lav, kan det være skræmmende, at skulle finde en anden, og uoverskueligt. Man skal også starte med, at rydde op i sig selv, således et nyt bekendtskab ikke blir en gentagelse.

•At grundet et lavt og nedbrudt selvværd - føler man måske ikke, at man fortjener, eller kan leve op til bedre.

•At retfærdiggøre overfor sig selv og andre - ikke at forlade vedkommende i stedet for, at vedkende sig et lavt selvværd.

“Det er Dit ansvar at udvise - hvordan Du vil behandles.”

Tag et ansvar for dit eget liv. Det er ikke vores opgave, at rede andre. Først og fremmest skal vi bygge os selv op, og overlade ansvaret til andre om, at opbygger sig op.
Man skal stå så meget ved sit eget værd, at man forlader det, der kontinuerligt trækker en ned og stille sig i sit eget lys.

“Nogen gange blir det unormale - normalt.”

Såfremt man er opvokset i et dysfunktionelt miljø, med selv samme udfordringer - finder man tryghed i det man kender. Man bliver nød til, at bryde med vanen og sin medafhængighed.

“Kærlighed gør ikke ondt - kærlighed healer. Gør det mere ondt end godt. Er man det forkerte sted.”

Nogen har behov for, at ta’ små skridt af gangen i stedet for et stort skridt.
Læste engang en artikel om en kvinde, der var afhængig af sukker. Hun brugte 11 tsk i sin kaffe. Hun satte som mål, at tage en tsk fra løbende og systematisk. Da hun nåede ned til, at der kun var en tsk i kaffen tilbage - blev det utrolig svært. Hun tog derfor et sukkerkorn fra om dagen, indtil hun var nede på nul sukkerkorn.
Det samme kan man gøre i dette tilfælde. Stille og roligt frigøre sig, og bevæge sig i en mere hensigtfuld retning - for til sidst, at give helt slip.

“Det vil kræve noget af dig, at komme ud, men det du er i - kræver mere.”

Du lærte engang at cykle, du lærte at læse, du lærte på ca 1 1/2 år at gå, og du lærte igennem at falde, at rejse dig op og overkomme smerte.
Senere lærte du at køre bil. Derfor kan du også lærer, at vælge et godt forhold.
Du kan lige nu lære noget igen - hvis du vil?
Du ved du kan lærer det, for det har du jo gjort mange gange før 😉

Grib! Det goe’ liv. Hvorfor vælger du et dårligt liv - når du kan vælge et godt? Hvis du gratis fik valget imellem, at vælge en Fiat fra 1970, og en sprit ny Jaguar. Hvad ville du så vælge?
Hvis du vælger Jaguar - så står det ikke i overensstemmelse med dit nuværende valg. Der har du valgt en gratis Fiat.
Forstil dig, at du er ubegrænset, og det eneste der holder dig tilbage, er blot dine tanker.

Prøv at spøg dig selv og gør følgende:
•Er du glad og i overskud? Hvis nej hvilke et forhold vil du være det i?

•Hvilke råd ville du give til en ven/veninde i samme situation?

•Hvor længe vil du vente? Stil et ultimatum for dig selv og overhold det.

•Lav en plus og minus liste. Det skaber overblik

•Visualisere hvordan et liv, vil være foruden en negativ binding.

•Ta’ handling inden man, skal bruge flere år på at bygge sig selv og sin egen psyke op. Lær af de røde flag.

•Spørg dig selv om, hvad du ønsker og drop tanker om, hvad denne person ønsker. Det er der brugt nok tid på. Hvad ønsker du?

•Hvilket forhold drømmer du om?

•Hvilket liv drømmer du om?

•Hvilke menneskelige værdier sætter du høj pris på - skriv evt. 7 ned.

•Når du har fjernet dig fra en negativ binding. Slet evt. alt omkring denne person, så man ikke gir det mere energi. Slet sms beskeder, foto, mobil nr og bloker eventuelt vedkommende i den efterfølgende tid - indtil man har genfundet sig selv. Alene ved at besvare beskeder, gir man også fortiden energi. Hvis man har børn sammen, vil det selvfølgelig ikke være muligt, at slette alt, men find i stedet en struktur, at der ikke opbruger alt ens energi.

•Fjern dig helt fra det - du skal videre nu. Ud i lyset, hvor solen skinner - i stedet for, at forblive i et mørkt lokale.

•At være glad - gør det til et hovedmål. Hele meningen med livet er, at finde glæde i livet. Gør meget mere af det, der gør dig glad og omgiv dig med mennesker, der lever et positivt liv. Det vil inspirere dig til, at gøre det samme.

•Når du er kommet ud af en negativ binding - skriv evt. et brev eller flere breve, hvori du beskriver dine følelser, men der ej blir afsendt. Derved får man luft i sine tanker. Sig tak! for den læring, at det har og vil give dig i fremtiden.

•Gå eventuelt nogle lange ture i naturen, og begynd at dyrke en form for motion, at du finder interesse i. Lyt til musik, at der hæver din energi og gør dig glad. Det kan også være, at engagere sig i noget kreativt eller endnu bedre en kombination af alle dele.

Når man forlader sådan et forhold, er det vigtig, at ha’ fokus på sit selvværd, ellers vil man ha’ en tendens til, at finde samme type igen. Selvværd er med til, at hæve sin egen stadart, og de krav man stiller til et forhold. Man blir nød til, at sætte sig ind i de underliggende årsager og evt. søge hjælp til, at bryde dette mønster.

Når man bygger sig selv op, og stiller sig i sit eget lys - vil andre og måske samme person synes, at man er tiltrækkende igen. Det sted man stiller sig stærkt, og overkommer forholdet. Er også det sted, at man finder ud af, at man ikke skal tilbage.

“Kun du kan rede dig- du skal rede dig selv først, ellers har man intet af gi’ af til sig selv eller andre.”

Heller ikke til sine børn, og husk dem er man selv rollemodel for. Jeg er sikker på, at man ønsker, at se dem glade og klarer sig godt.
I et sundt forhold er der tryghed, og man gør hinanden højere, samt er man et team. Det gør et forhold stærkt, gir energi samt succesoplevelser.

I starten af 20 erne var jeg selv i et meget ustabilt forhold, fyldt med vrede, psykisk vold, løgne og negativitet. Jeg lærte om alt det - jeg ikke skulle ha’ i mit liv.

Den dag idag, har jeg meget svært ved, at se mig selv i det forhold, at jeg var i engang. Vi udvikler os alle med tiden - hvis vi vil. Vi møder også det, der kan hjælpe os med, at videreudvikle os selv.
I stedet for, at være flove og anklage os selv for, at ha’ været i forhold, der ikke tjener os - skal vi tilgive os selv samt dem.

Lær af de røde flag, og lyt opmærksomt til din mavefornemmelse. Således at vi ikke lander der gentagne gange, og vi fremadrettet kun kortvarig stifter bekendtskab med sådan en person igen. Vi skal tidligt i et forhold bevæger os væk fra det, at vi ALDRIG vil finde glæde i.

Vi har selv vores frie valg. Jeg tog kort og kontant et valg, og jeg vendte aldrig tilbage.
Jeg startede på en frisk, og tog ingen ting med - kun mit tøj. Jeg havde nogle andre drømme og forventninger, end det jeg var i.
Lige meget hvor ondt det gør- lad det gøre ondt. Hellere lade det gøre ondt, i et halvt år eller et år, end at miste f.eks. 8 år af sit liv og efterfølgelsen 8 år i et nyt tilsvarende forhold.

Det kræver nemlig, at man tager ved lærer af de dybereliggende årsager. Den proces sker ikke på en gang, og man kommer måske til, at snuble undervejs, men vigtigst af alt - hjælper processerne os på vej mod en lysere fremtid. Step by step er stadig fremad. Det kræver tålmodighed, nysgerrighed og vilje, men det er på sigt det hele værd.

Vores fortid er bag os af en årsag, og vores fremtid står vidt åben. Ta’ imod fremtiden, og skab en fremragende en af slagsen. Fyld den op med en masse selvkærlighed og glæde. Tro mig - det du vil aldrig fortryde. Du vil takke dig selv for, at ha’ lært at “cykle” endnu engang.

💛

Your mind is powerful - Use it wisely

Kærligst

Karina Horsbøl

Synes godt om

Kommentarer