Vi kan ha frid om vi släpper om vi vill förändra det förflutna och vill kontrollera framtiden.

We can have peace if we let go of wanting to change the past and wanting to control the future.

Vi kan ha frid om vi släpper om vi vill förändra det förflutna och vill kontrollera framtiden.

Ja det som är i det förflutna har ju redan hänt och det spelar ingen roll hur mycket vi vill förändra det så kommer vi aldrig kunna göra det för det har redan hänt.
Och framtiden ja den har ju inte hänt än så sluta försök kontrollera den för du kommer misslyckas och det enda som sker är att det som händer här och nu i livet kommer du missa.

Så släpp det som varit även om det är svårt och låt framtiden komma med allt vad den vill för vi kan aldrig kontrollera vad vi ska möta MEN det du kan göra är att slappna av och se det som sker mitt framför näsan på dig. Livet är det som sker här och nu och imorgon är dagen idag det förflutna så vill du förändra det förflutna så gör något annorlunda idag.

För att förändra det förflutna så behöver du förändra något du gör idag och det kan skapa nya förutsättningar för morgondagen och din framtid kan bli annorlunda mot vad den är idag.
Men du måste förändra det du gör idag för att få en annan framtid och kontrollerar du den då?
Nej knappast men du skapar nya förutsättningar och på det sätt kan du få en ny framtid men du kontrollerar den inte.

Och när vi börjar leva så att vi accepterar det som hänt och ser fram emot morgondagen men inser att vi kan påverka dagen vi har idag att skapa en ny framtid det är då det börjar kännas i kroppen att du har makten att förändra.
Och ibland får du en inre frid när du kommer till den insikten för du känner dig inte stressad av en framtid du inte har en aning om vad den kommer bära med sig och du släpper det förflutna för det har ju redan hänt.

Gillar

Kommentarer