Varför stannar du i fängelse när dörren är så vidöppen?

Why do you stay in prison when the door is so wide open?

Varför stannar du i fängelse när dörren är så vidöppen?

Ja många gånger ser vi inte att vi är i ett fängelse, men vi sitter fast och kan inte komma fram det märker vi.
Och vad är det som skapar vårat fängelse? Ja antingen är det vi själva (vilket oftast är fallet) och våra tankar.
Vårat ego (eller "pladderpuckot" som Pam Grout beskriver egot som) är den där lilla rösten som talar om vad andra ska tycka eller om det är lämpligt det du vill göra eller om du kommer klara det.

Det där "pladderpuckot" är en elak rackare som kommer tala om för dig allt som kan gå fel eller på hur många sätt du kan misslyckas med det du vill göra. MEN vi har även en snällare röst men vi hör den så sällan eftersom det här "pladderpuckot" är högröstad och ja vi tillåter den att vara det. Den får ta plats och vi tillåter den att få prata så elakt och illa till oss.
Hade det varit en annan människa så hade vi sagt ifrån eller slutat umgås med den personen.
Men det här "pladderpuckot" kan vi inte undkomma eller hur?

FEL! Vi har en möjlighet att få tyst på den MEN det kommer krävas lite jobb och när den börjar bli lite tystare så kommer du höra den där lilla snällare och tystare rösten som säger snälla saker till dig och det är då det kan hända en massa magiska saker.

För detta fängelse som du tillåter dig att vara i och som du kommer fortsätta vara i om du inte får tyst på detta "pladderpuckot" är inget fängelse egentligen för dörren står vidöppen hela tiden och det är bara DU som kan bestämma dig för om du ska vara kvar eller kliva ut genom dörren som är öppen. Bara DU kan avgöra hur du vill göra.

Gillar

Kommentarer