Vår värld är inte uppdelad i ras, hudfärg, kön eller religion...

Vår värld är inte uppdelad i ras, hudfärg, kön eller religion...
Den är uppdelad i kloka och dåraktiga människor, och de dåraktiga delar upp sig själva i raser, hudfärg, kön och religion....

Nej när vi föds så har vi inga åsikter om andra och vi föds utan att döma någon annan, men de runt oss påverkar oss och det är då vi lär oss att dela in folk i ras, hudfärg, kön och religion. För om två barn med olika hudfärger föds på samma sjukhus så spelar det ingen roll vilka föräldrarna är eller vilken religion de har de är av samma sort, dvs de är människor.

Det är samma sak med kön och vilket sexualitet de tillhör så måste vi dela in andra i olika fack, varför? Jo vi är så vana att göra det. Och nej det är inte dina föräldrars fel för de är upplärda på samma sätt som du att tänka så för samhället är skapat så.
Tyvärr och det är sjukt. Men vad spelar det för roll vilken ras, hudfärg, sexualitet eller religion du är du är ju ändå en människa.

Ett barn ser inte ett annat barn som sin religion eller sin hudfärg utan dem ser varandra som människor och som någon de kan leka med och umgås med och kanske lära sig något av.
De ser varandra precis som de är utan att vara dömande eller placera varandra i olika fack.

Där har vi vuxna en hel del att lära oss av, vi var på samma sätt när vi var små men sen lärde vi oss av de vuxna runt oss hur man skulle placera andra i olika fack.....

Gillar

Kommentarer