Var glad, var ljus, var härlig, var du!

Be happy, be bright, be lovely, be you!

Var glad, var ljus, var härlig, var du!

Ja många gånger vågar vi inte vara oss själva av rädsla för vad andra ska tycka eller tänka. Men vad är vi rädda för?
Att bli bedömd av någon vi egentligen inte bryr oss om eller vad är det som gör att vi inte vågar sticka ut?
Ja det kan vara något som du fått höra som barn, du ska anpassa dig efter situationen och du ska inte vara annorlunda utan som alla andra.
Var inte pratig, sitt still, avbryt inte och framför allt var inte dig själv. Var duktig eller vad det nu är de vuxna säger...

Och nej de säger inte detta för att vara elaka utan de har fått lära sig det av sina föräldrar och det är så vi lär våra barn.
Men varför är det så farligt att sticka ut och våga visa den man är?
Ja jag har tyvärr inget bra svar på det men jag vet att jag mår som bäst när jag får vara den jag är född att vara och jag vet också att de runt mig mår bäst när de får vara den de är födda att vara.

Så även om folk tycker man är annorlunda eller konstig så vad spelar det för roll så länge jag är den jag är och jag trivs med det och det gör mig glad. Är det då något dåligt?
Nej absolut inte, jag tycker det är vår rätt att få visa världen vem vi är och att vi kan vara stolta över den vi är, jag menar den vi verkligen är.

Strunta i vad andra tycker och tänker och var den där glada, spralliga och ljusa, härliga personen du är och våga visa vem du är.
För det är ju faktiskt DU som ska leva ditt liv inte någon annan.
VÅGA VARA DU!

Gillar

Kommentarer