Var den kvinna som fixar en annan kvinnans krona utan att berätta för världen att den var sned.

Be the woman that fixes another womans crown without telling the world it was crooked.

Var den kvinna som fixar en annan kvinnans krona utan att berätta för världen att den var sned.

Ja vi kvinnor behöver hjälpa varandra mot den mansdominerade världen vi lever i, vi lever i 2000 talet men ändå förekommer diskriminering av oss kvinnor. Män och kvinnor får fortfarande olika löner för samma jobb och vi blir behandlade på olika sätt.
Vi är inte mindre värda för att vi föddes till kvinnor.
Det förekommer fortfarande i vissa kulturer att kvinnor inte får äga egendomar eller säga vad dem tycker. Det förekommer fortfarande barnäktenskap där äldre män gifter sig med unga kvinnor och ibland barn.
Vi kvinnor behöver hjälpa varandra när det behövs.

Jag upplevs nog som en ganska stark kvinna men jag har inte alltid varit det och ja det kan vara skönt att ha en axel att luta sig mot men jag har mött kvinnor som har varit med om värre saker och som kanske behövde mer än en axel att luta sig mot.
Ja jag har även mött män som behövt en axel att luta sig mot. Som behövt hjälp med att rätta till sin krona utan att bli dömt.

För vi dömer personen utifrån dess kön inte den dem är.
Är det en stor stark karl som gråter så blir vi lite tafatta ibland och vet inte hur vi ska bemöta den personen men är det en kvinna så pratar vi mjukt och erbjuder tröst.

Och vi är inte konkurrenter i denna värld. Vi är medmänniskor och även om vi går samtidigt på denna jord så har vi alla våran egna stig att gå och ja vi kanske går den samtidigt en kortare eller längre stund men vi går ändå vår egna väg.
Och om vi möter en kvinna med sin krona på sned så hjälp henne att räta till den utan att säga till världen att den var sned när ni möttes.
För nästa gång ni möter varandra så kan hon räta till din om den blivit sned.

Gillar

Kommentarer