Våga fråga dem där jobbiga frågorna!

Godmorgon njuter av en ledig dag och mitt morgonkaffe medans barnen sover, lyssnar på en ljudbok och funderar lite på livet i allmänt. Lyssnar på ljudboken "Aldrig ensam" av Charlie Eriksson och det är en bok som jag känner att alla borde läsa eller lyssna på. Han berättar om sin historia om psykisk ohälsa och självmord. Det är något som vi kanske behöver börja prata mer om, för det är många som tar livet av sig och ännu fler som försöker. Statistiken är hemsk och ja det är kanske inte det roligaste ämnet att prata om men det är så viktigt och ja det kan rädda liv. Jag vet att många blir berörda och många känner någon som försökt eller som verkligen tagit livet av sig men inte många pratar om det. Och nej det är inte bara tonårstjejer som tar livet av sig.

Detta är något som berör mig och ju mer vi pratar om psykisk ohälsa desto mer öppnar vi upp för att psykvården ska få den resursen den behöver. För behovet är stort, mycket större än man tror. För psyket är ett känsligt ämne och långt ifrån alla söker hjälp när dem egentligen skulle behöva det. Och många är rädda för att ställa dem där jobbiga frågorna till en person som dem märker må dåligt. Men NÄR du ställer dessa jobbiga frågor så säger du samtidigt till personen som mår dåligt att du ser den personen och du bryr dig. Så våga fråga dem där jobbiga frågorna FÖR DEM KAN RÄDDA LIV!

Var inte direkt detta jag tänkt skriva men ja det är mina tankar denna morgon innan jag börjar dagen lite smått.
Ha en härlig dag och var rädda om er kram kram

Gillar

Kommentarer

Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Dagen kunde inte börja på ett bättre sätt😃Jag vaknade också tidigt men det är ok. Jag kan läsa mina favorita blogg❤Ha en fin dag
nouw.com/enitalienareisverige
positiv5barnsmamma
positiv5barnsmamma,
Ja solen är härlig att vakna till 🌞 Ja man hinner göra en del när man vaknar tidigt 😊 Tack o du med får ha en fin dag ❤
nouw.com/positiv5barnsmamma