Tystnad har en styrka som väldigt få människor kan kontrollera.

Silence has a strength that very few people can control.

Tystnad har en styrka som väldigt få människor kan kontrollera.

Ja att vara tyst och välja att inget säga är en makt vi alla har men att ha en tystnad runt sig kan både vara avkopplande men ändå skrämmande.
Som förälder vet man att är barnen tysta så antingen sover de eller så är det rackartyg på gång. Oavsett så går man och tittar vad barnen gör.
Tystnaden kan vara mäktig, alla som gått in i ett rum där det är tyst vet hur svårt det ibland kan vara att bryta den tystnaden.

Att tystnaden kan vara avkopplande är vi nog medvetna om, för har vi haft ljud runt oss en hel dag så är det superskönt att få sitta i tystnaden och bara inte höra något.
Men är man ensam så kan tystnaden vara lite skrämmande ibland och man lyssnar efter alla ljud och kanske till och med blir rädd för en del som man inte reagerar på i vanliga fall.
Men tystnaden kan även vara förlösande efter ett bråk.

Att kontrollera tystnaden är svårt för den väljer själv när den ska komma och inte.
Vi kan kontrollera oss själva OM vi vill vara tysta men vi kan inte kontrollera andra eller ting att vara tysta på kommando.
Även om vi skulle vilja kontrollera tystnaden så är det en svår sak att göra och ja vi kan plugga in lurar men vissa ljud kommer alltid tränga in och även om jag gillar tystnaden så får jag inte välja när det ska vara helt tyst runt mig eller inte.

Gillar

Kommentarer