Tänk efter en gång innan du reagerar, två gånger innan du häver ur dig nåt.......

Tänk efter en gång innan du reagerar, två gånger innan du häver ur dig nåt & tre gånger innan du lägger ut det på sociala medier.

Ja ibland reagerar vi på saker innan vi ens hunnit tänka och när vi tänker efter så är det inte ens värt att reagera över det..
Och ibland säger vi saker som vi kanske aldrig sagt om vi tänkt efter så även om du blir arg över något som någon säger eller gör så tänk efter först innan du öppnar munnen och pratar.
Och hur ofta lägger du ut saker på sociala medier och sen tänker efter och går in och raderar det?
Ja det har även hänt mig!
Jag blir arg eller irriterad och skriver något kryptiskt på sociala medier och sen ångrar mig efter att ilskan lagt sig.

Så numera så försöker jag lugna mig och tänka efter förts innan jag reagerar, talar eller lägger ut något på sociala medier.
För ibland när man reagerar över saker utan att tänka så kan det bli värre än det var innan och ja man kan såra någon för det är ju inte alltid dem menar saker så som jag uppfattar det.

Så nästa gång du reagerar på något så fundera på om det är värt det eller om du kanske missuppfattat något.
För ibland kan man säga saker som andra kanske uppfattar på ett annat sätt än du menar så istället för att bli arg när någon säger något så fråga hur dem menar istället och ja menar dem det du trodde då kanske du kan bli arg om det är värt att reagera så.

Men min erfarenhet är att oftast så brukar det lägga sig ganska fort och inte vara värt att bli arg när folk beter sig idiotiskt för får dem inte den reaktionen dem vill så slutar dem. Och ja det kommer alltid finnas idioter här i världen som vill provocera dig på olika sätt.
Hur du reagerar är ditt val ingen annans.

Gillar

Kommentarer

Densaknadefamiljen