Ta hand om dig själv precis som du tar hand om en ömtålig blomma!

Ta hand om dig själv precis som du tar hand om en ömtålig blomma!

Ja vi kan vårda den mest ömtåligaste blomman så den får den bästa omvårdnaden men inte oss själva. Vi är ganska elaka mot oss själva. Nej jag förespråkar inte att man bara ska äta nyttigt och aldrig unna sig det där onyttiga. För det SKA man men det ska ske i måttliga mängder.

Nej jag menar inte att vi misshandlar oss själva om vi äter fel så länge vi inte gör det hela tiden... för jo det finns dem som gör det och ja dem är medvetna om det men mår dåligt och kanske inte orkar ta tag i det problemet. utan jag menar att vi behandlar oss själva på ett sätt som skadar oss i det långa loppet och det finns många sätt att göra det på tro mig jag har testat en hel del.

Ja mat är ett sätt men även andra saker kan man missbruka så man skadar sig själv, personer runt dig som är elaka och som kanske misshandlar dig inte bara fysiskt utan även psykiskt.. Även om dem gör det så är vi kvar i en sån relation och ja det påverkar ju inte bara dig utan även andra. Men varför är man kvar i en sån relation? Ja jag har erfarenhet av en sån relation till en kille jag älskade men insåg att han aldrig skulle förändra sig och där tog jag hjälp av min omgivning för att komma därifrån, nej inte alla gör det och för mig var det lite lättare då vi inte hade barn tillsammans men det var ett stort steg för mig....
Sen finns det dem som misshandlar dig psykiskt och det är nästan den värsta misshandeln för den syns inte utåt alla gånger men du kan bli värre nedbruten av det mot fysiskt våld för där försvinner blåmärkena ganska fort och ja du kan lättare få omgivningen att inse vad du är utsatt för, men en som misshandlar dig psykiskt kanske är en person hemma när ni är själva och en helt annan när det är folk runt er och ja dem ser ju bara den hen visar när andra är med så där är det svårt att bevisa vad du blir utsatt för.

Men vi utsätter oss för det och även andra saker utan att blinka men när någon annan blir behandlad så ja då kommer vi med råd om vad dem ska göra och att dem inte ska bli behandlade på det sättet men vi har ibland väldigt svårt att följa dem råden själva som vi ger till andra.

Så istället för att bli skadad för att vi inte vårdar oss själva så se på dig själv som en ömtålig blomma du behöver ta hand om så den inte skadas. För du är värdefull och älskad oavsett vad någon säger till dig. Du betyder något för andra. Och du är vacker.
Glöm aldrig att du är stark och kan klara dig själv även om någon säger att du aldrig kommer klara dig utan dem eller att dem ska döda dig om du lämnar dem... Men vet du då måste du ta hjälp för den personen som hotar med det har problem om den måste hota andra för att få behålla dem i sitt liv.
Ja det finns dem som till och med hotar att ta sitt egna liv om du l��mnar dem.... Men hjälp dem söka hjälp för det och sen lämna dem för det är inte ditt ansvar att få dem må bra utan deras egna.

Ditt ansvar är ditt egna mående och välbefinnande. Och mår du bra så ja då kommer andra märka det. Och hjälpa dig skydda dig som en ömtålig blomma mot dem som försöker krossa den blomman du är.

Gillar

Kommentarer