Svaga människor hämnas. Starka människor förlåter.

Svaga människor hämnas.
Starka människor förlåter.
Intelligenta människor ignorerar.

Ja hämnd kan vara ljug men inte alltid så roligt för hur roligt är det att såra eller skada någon annan? Nej det är inte ett dugg roligt och man kommer få dåligt samvete efteråt. Men dem som inte klarar av att stå emot den impulsen när någon gör något mot oss är kanske svaga. Jag vet inte jag brukar inte ägna mig åt hämnd.

Men den som förlåter är stark, för det är inte lätt alla gånger att förlåta någon och särskilt inte den som aldrig ber om ursäkt för den gjort dig illa eller sårat dig. Men det är skönt att förlåta och många gånger gör man inte det för personens skull utan för sin egen.
Och även om man förlåter någon eller en händelse (kan vara lättare att förlåta det som hänt än personen som orsakade den) så innebär det inte att man måste ha kvar den personen i sitt liv.
Du förlåter det som hänt för att kunna gå vidare.

Ignorerar man någon som gör en illa och sårar en hela tiden så är man intelligent och bryr sig inte om vad andra tycker eller tänker om en. Och den som sårar dig eller vill dig illa kommer märka när du ignorerar den för den kan inte skada dig oavsett vad den gör eller säger utan den skadar bara sig själv hela tiden.

Så var inte rädd när du märker att någon pratar illa om dig utan ignorera dem för sanningen kommer alltid fram och om någon skadar dig ja det gör ont men var stark och förlåt och gå därifrån istället för att sjunka till deras nivå och hämnas. Du kommer må så mycket bättre efteråt.

Gillar

Kommentarer