Styrka är att förstå sitt eget värde så man kan sätta gränser.

En del har fått för sig att styrka handlar om att se hur mycket man klarar av innan man går in i väggen.
Men det är det inte.
Styrka är att förstå sitt eget värde så man kan sätta gränser, för sig själv och andra, så att man aldrig är i närheten av någon vägg.

Ja detta är något alla borde inse, men när man är mitt i livet och det rullar på så inser man inte om man är på väg in i väggen förrän man redan är i den.
Något jag lärde mig när jag gick in i den där berömda väggen för 18 år sen är att man inser inte det förrän det är försent.
Men jag har lärt mig tolka och lyssna på kroppens signaler i dag när den behöver vila och att man måste inte göra allt på en gång. Man kan faktisk tillåta sig att bara vila också och att det är ok.

Att sätta gränser för andra och även för sig själv är bra för ibland har vi en tendens att strunta i våra egna gränser men vi blir galna om andra inte accepterar dem vi sätter.
Men om inte du lyssnar och följer dem gränser du sätter för dig själv, hur kan du då förvänta dig att andra ska följa dem gränser du satt upp?

Sluta upp med att pressa dig hela tiden och stanna upp och tillåt dig att sätta en gräns för hur mycket du ska pressa dig själv. Och hur mycket du ska orka.
För livet är ingen tävling och nej du ska inte hjälpa hela världen. Du ska börja med att hjälpa dig själv och lyssna när kroppen säger ifrån.
Du behöver inte lyssna på alla världens problem utan du kan säga Nej nu är det bra, nu orkar jag inte lyssna längre.
Många gånger så vill folk ha någon att prata med och ja det är ok så länge dem inte bara öser ur sig en massa skit som du inte har någonstans att stoppa mer än i din inre papperskorg, men tömmer du den ibland?
Nej det gjorde inte jag så den svämmade över med råga då för 18 år sen och jag sprang in i den där väggen med bulle och bång.

Men jag har lärt mig hur viktigt det ät att även tömma den korgen själv ibland, för det är inte bra när den är full då kan det rinna över.
Så numera säger jag ifrån mycket tidigare än jag gjorde innan och det kändes lite ovant i början men numera så är jag van och folk runt mig har accepterat min gräns. Men det tog ett tag, men det var värt det.

Och många gånger så när du sätter en gräns för andra så inser dem inte du gör det för din skull utan dem tycker du är elak eller att du förändrat dig till det sämre, för du säger ifrån när du inte orkar längre och det är dem inte vana vid.
Såna som utnyttjar dig kommer så småningom försvinna ur ditt liv men ärligt dem kan man vara utan.
För man vill ju må bra och slippa den där väggen.
Så inse ditt värde och sätt gränser, oavsett vad andra tycker så är du värd det.

Gillar

Kommentarer