Släck aldrig elden eller finessen i din dotters hjärta.

Never extinguish the fire or feistiness in your daughter's heart.
It may drive you crazy now, but one day they will be the tools she uses to not get pushed around.

Släck aldrig elden eller finessen i din dotters hjärta.
Det kan göra dig galen nu, men en dag kommer de att vara de verktyg som hon använder för att inte bli nedtryckt.

Ja jag är uppväxt med att höra att tjejer ska synas MEN inte höras. Och jag kan säga det var svårt många gånger.
För jag är sån som som har svårt att vara tyst när det är orättvisor eller mobbing runt mig. Och ja jag vet att jag fick tillsägelse många gånger att jag skulle vara tyst och inte lägga mig i. Inte uttrycka MIN åsikt.

Och jag lärde mig fort att oavsett om jag sa sanningen eller inte så trodde folk runt mig vad dem ville, men jag insåg att när jag sa sanningen så behövde jag inte komma ihåg vilka lögner jag sagt så sanningen är något jag värdesatte. Och ja den egenskapen har även skapat problem för mig en del gånger, då jag har väldigt svårt för att ljuga.

Men jag har uppfostra mina barn, ja både sönerna och döttrarna att sanningen är den bästa för den kommer fram oavsett vad du gör. Och jag har uppmuntrat dem att säga vad dem tycker även om det kan vara jobbigt och dem kanske är ensamma om att tycka det. Så är det ju ändå en del av dem.

Och man ska aldrig förminska ett barn eller säga till dem att aldrig säga vad dem tycker, låt dem säga vad dem tycker och även om du inte håller med så ja visa att det är OK att ha olika åsikter. För det är ju så det är i världen, vi är alla olika och tycker olika.
Ja jag har nog fått många gråa strån men det är absolut värt det när jag ser på dem äldre barnen i dag och ja även dem andra ser jag det på. Dem är självständiga och starka i sig själva. Och dem accepterar inte om någon behandlar dem illa, dem säger ifrån och ja dem står för det dem tycker.

Så även om barnen driver dig till vansinne ibland så låt dem göra det, tänk på vilka fina, starka personligheter du ser framför dig.
Tänk på att det du ser idag som ett problem med en viljestark dotter, kan vara hennes styrka i framtiden för att slippa bli nertryckt och behandlad illa. Då är det värt alla gånger dem drev dig till vansinne.

Gillar

Kommentarer