Saliga är de som kan ge utan att komma ihåg och ta utan att glömma.

Blessed are those who can give without remembering and take without forgetting.

Saliga är de som kan ge utan att komma ihåg och ta utan att glömma.

Att ge utan att förvänta sig något i gengäld eller att ens komma ihåg det är dem som ger med hjärtat för att de vill inte för att dem måste eller vill ha något i gengäld.
Dem som tar och inte glömmer vad eller vem som hjälpte dem när de behövde det kommer alltid ha någon att vända sig till i svåra stunder.

Ja när du ger utan att lägga det på minnet så är det en naturlig sak för dig att ge till andra och när vi får tacksamhet tillbaka så minns vi inte vad vi gav utan känslan det gav oss när vi fick ta emot tacksamhet från den som fick något av oss.
Och nej det behöver inte vara stora saker utan det kan vara dem där små sakerna som är gjorda med glädje och kärlek.
Många gånger gör du saker utan att tänka på det och det är oftast de sakerna som andra kommer minnas men du minns dem inte för det är sån du är.

När du tar emot utan att glömma vem som gav dig så är du tacksam för den personen som gör saker utan att du ber om det.
Du kommer alltid minnas den personen och vad den gav dig och vi är nog alla lite över lag väldigt tacksamma för det vi får av andra men sen finns det de som förväntar sig att få saker av andra hela tiden för dem orkar inte själva göra det.
Och de människorna bryr sig inte vem som gör det bara de själva slipper. Och ja tyvärr är det inte roligt att göra saker för den kategorin och man slutar efter ett tag för det kommer kännas som ett krav och då försvinner den där glädjen i att ge och uppmärksamma dem som kan behöva det.

Du kommer känna ett inre lugn när du ger utan att minnas vad du ger för det är mer känslan av att ge som du gillar och då minns man inte vad man gett för det är något du verkligen gör med hjärtat.
När du tar utan att glömma så känner du en enorm tacksamhet för den personen som ger dig utan att begära något i gengäld.

Gillar

Kommentarer

Evaeliasson
Evaeliasson,
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Vackert ordspråk
nouw.com/stenhagenbettan
positiv5barnsmamma
positiv5barnsmamma,