Så snart du litar på dig själv kommer du att veta hur du ska leva.

As soon as you trust yourself,. you will know how to live.

Så snart du litar på dig själv kommer du att veta hur du ska leva.

Ja om vi inte litar på oss själva vem ska vi då lita på?
Den vi ska lära oss att lita på i första hand är oss själva för vem kan veta vad vi verkligen vill med våra liv om inte vi själva?
När vi lär oss lita på oss själva istället för på någon annan så kommer vi göra val som passar oss och vårat sätt vi vill leva på.

När vi växer upp så litar vi på att våra föräldrar vet vad dem gör och att dem gör sitt bästa för att vi ska få det så bra som möjligt.
Men nej långt ifrån alla gör det och det handlar inte alla gånger om okunskap utan om att dem tror dem gör det som är bäst för alla men kan en del gånger vara det som är bäst för dem själva.

Jag är uppvuxen med båda mina biologiska föräldrar och där den ena ljög om näst intill allt och den andra vart arg och avreagerade sig på oss barn, jag var äldst så ja jag fick ta emot en hel del.
Och jag vet att som vuxen så frågade jag den som inte slog mig varför hon aldrig lämnade honom, jag tänkte det kunde ju finnas någon konstig orsak till det men fick till svar att det var bättre han slog mig och mina syskon än henne.....
Och där är hon och jag väldigt olika! Jag skulle aldrig tillåta att en vuxen slår något av mina barn. Då är jag hellre ensam än att jag lever med någon som gör barnen illa.
Men hon gjorde det hon trodde var bäst för oss barn då vi alltid hade tillgång till båda våra föräldrar. Och det var hennes val och hon litade på att det var rätt.

Och jag vet att många barn inte har det så lätt med sina föräldrars val alla gånger men där kan man inte göra så mycket mer än att prata med andra vuxna och få dem att hjälpa en att ta egna beslut som gör att man mår bra.
Och som vuxen lär du dig vilka val som är bra för dig och vilka som inte är det och vem litar du på att dem val du gör är bra?
Jo dig själv! Så när du lär dig att du kan lita på dig själv så kommer du också att veta hur du vill leva ditt liv.

Gillar

Kommentarer