Problemet är inte du, utan problemet ligger hos dem som pratar.

Stå rak och var stolt över den du är, oavsett vad som pratas runt omkring dig.
Problemet är inte du, utan problemet ligger hos dem som pratar.

Wow denna var som en rejäl ögonöppnare och jag hade nog behövt höra den för några år sen då jag höll på att knäckas av allt elakt prat som jag vart utsatt för. MEN det lyckades inte denna person med även om det var rejäla försök. Jag stod där rak och även om jag inte kände mig stark så visste jag att sanningen kommer fram och då är det denna person som får stå till svars för alla lögner den sa om mig och de andra som vart utsatta.

För när någon pratar om andra på ett nedlåtande eller elakt sätt så är det egentligen inte ditt problem, visst det känns fruktansvärt tråkigt och ja ibland kan man bli både ledsen och arg men du kan inte göra så mycket för att få den personen att sluta.
Den fortsätter för att de runt dig tror på den personens lögner och ja ibland kan lögnarna vara väldigt trovärdiga men det gör inte det de säger till sanningar. Och det tror jag många, tyvärr, får vara med om vid något tillfälle i sina liv.
Och det är viktigt att då påminna sig att det är INTE ditt problem utan den som pratar om dig, det är den personens problem.

För jag har lärt mig att sanningen kommer alltid fram, förr eller senare.
Och den som pratar illa eller nedlåtande om andra är oftast den som skulle behöva ta tag i sina egna problem istället för att skapa problem för andra.

Nu har det gått några år sen och ja jag står här kvar med rak rygg och har inte brytt mig så mycket om vad folk pratat och jag vet att jag fick rådet att inte försöka bevisa att det var lögner denna person spred om mig utan låta det vara. För vad som är sant kommer alltid fram och då får de som pratat och trott på lögnerna stå där med skammen.
Och ja för mig är denna person död och finns inte i mitt liv längre.
För det som jag vart utsatt för önskar jag att ingen behövde gå igenom, men det var ju bra på ett sätt för det öppnade ögonen på mig vilka som verkligen kände mig och vilka som valde att tro på lögnerna.
Och idag är jag någon jag verkligen är stolt över och ja det är nog mer deras förlust än min att de inte finns i mitt liv mer.


Gillar

Kommentarer