Personer som uppfostrats med kärlek uppfattar världen annorlunda....

Personer som uppfostrats med kärlek uppfattar världen annorlunda, än de som levt sina första år i överlevnadsläge.

Ja växer ett barn upp i en kärleksfull tillvaro så kommer den se på vår värld med helt andra ögon än en person som levt i ett överlevnadsläge. Och ja att växa upp i ett överlevnadsläge kan ju bero på många olika orsaker men oftast beror det på att föräldrarna inte kan tillgodose sitt barn det som den behöver.
En kärleksfull uppväxt.

Jo då ett barn som växer upp i överlevnadsläge kan ha en kärleksfull uppväxt med MEN den kommer lära sig tidigt att tolka signalerna på dem vuxna runt sig och deras mående ifall den måste fly eller om det är en bra dag så dem kan få lite kärlek och trygghet.
Att växa upp i en dysfunktionell familj kan vara svårt och den som aldrig varit i närheten av en sån uppväxt har svårt att förstå hur det är att leva i ett överlevnadsläge.

Många barn växer upp med föräldrar som har någon psykisk sjukdom eller som inte mår så bra eller olika missbruk och dem barnen vet hur det är att leva i ett överlevnadsläge.
Nu säger jag inte att det kommer gå dåligt för dessa barn som växer upp i detta överlevnadsläge det kan gå jättebra för dem och många blir mer självständiga och vågar vara annorlunda (enligt min erfarenhet av dem jag mött) dem vågar säga ifrån om orättvisor och ja ibland mår inte dem heller så bra men dem vågar prata om det.

Och inte alla ser på världen på samma sätt, många ser på den annorlunda och vet hur svårt det kan vara i världen när ondska styr och har makten. En del får lära sig det redan som små barn medans andra får lära sig det som vuxna och en del får aldrig uppleva det.

Gillar

Kommentarer