Oro och spänningar är som fåglar.

Worries and tensions are like birds, we cannot stop them from flying near us,
but we can certainly stop them from making a nest in our mind.

Oro och spänningar är som fåglar, vi kan inte hindra dem från att flyga nära oss,
men vi kan med säkerhet hindra dem från att bygga bo i våra sinnen.

Ja vi alla har olika bekymmer i livet och saker vi oroar oss över och det är inget vi kommer ifrån. Dem är som fåglar och kommer alltid finnas i vår närhet när dem väl dyker upp men vi kan hindra dem från att bygga bo i våra sinnen genom att se på dem hur dem verkligen är.
Det är bekymmer för vem?
Vad oroar vi oss för?

Ja som förälder så oroar vi oss för allt som kan hända med barnen.
Men när vi känner en oro, lindar vi in barnen i kuddar eller bomull så dem inte ska skadas?
Nej dem lär sig ju gå genom att ramla några gånger och dem ramlar några gånger när dem lär sig cykla och det är ju så vi lär oss.
Och ja vi oroar oss men barnen vill ju lära sig gå och cykla så det enda vi kan göra är att stötta dem. Finnas till hands för att blåsa bort det onda och sen plåstra om dem.

Om du har ett bekymmer, tänk då så här: Kan jag förändra det? Ja då gör du den förändringen. Om inte? Vad finns det då att oroa sig över.
Om du är orolig samma sak där, kan du ändra på det? Så ja gör den ändringen så du inte är orolig längre om inte så ja släpp oron för du kan ändå inte göra något åt den.
Låt inte det som bekymrar dig eller oroar dig få dig att gräva ner dig och må dåligt, gör något åt det och går det inte så ja acceptera att det är som det är och sen släpp det och gå vidare.
Visst låter det enkelt? Men är ju ack så svårt.

Men ju mer vi tränar desto enklare blir det.

Gillar

Kommentarer