Om någon behandlar dig dåligt, kom bara ihåg att det är något fel med dem, inte du.

If someone treats you bad, just remember that there is something wrong with them, not you.
Normal people don't go around destroying other people.

Om någon behandlar dig dåligt, kom bara ihåg att det är något fel med dem, inte du.
Normala människor går inte runt och förstör andra människor.

Nej det är aldrig ok att behandla någon annan illa, oavsett vad de gjort.
Men sen finns det de som mår så dåligt så de tror att det enda som hjälper för att de ska må bra eller bättre är att trycka ner andra.
Och istället för att arbeta med sitt egna mående så behandlar de andra illa så de mår dåligt också.

Detta är något vi pratar mycket om här hemma då ena barnet har en kompis (jag skulle nog knappast kalla det kompis med tanke på hur hen behandlar andra runt sig) som kan vara riktigt elakt och manipulerar omgivningen ganska rejält.
Nu är jag inte direkt partisk eftersom jag själv sett hur denna person beter sig mot andra och sen är det fler som säger samma sak.
Har försökt prata med föräldrarna men nja det hjälpte inte direkt. Så jag försöker stötta barnet och se till att dennes självkänsla byggs upp lite mer efter alla gånger hen tryckt ner mitt barn med elaka ord. För barn kan vara fruktansvärt elaka, ibland mer än en vuxen.

Och ja detta barn mår inte så bra men föräldrarna vill inte riktigt inse att deras mående smittar av sig på sitt barn som sen går ut i sin värld och blir en liten tyrann... Det är svårt detta när man försöker lära barnen att man aldrig ska vara elak mot någon och att alltid låta andra vara med när de leker. Men när ett barn ska styra hela leken alltid så blir det jobbigt och det är faktiskt ok att säga nej ibland att man inte vill leka med någon som kanske inte alltid är så snäll. Och som vuxen så kanske man ska vara lite lyhörd när det alltid är ett barn som berättar att hen aldrig får vara med, för det finns oftast en anledning men man kanske inte alltid får höra den för den som skriker högst är oftast den man lyssnar på.

Så här hemma pratar vi ofta om att det är aldrig ok att vara elak även om någon är det mot dig, prata med de vuxna istället och berätta hur DU känner det (sen vet jag att det är inte alltid de lyssnar för mitt barn är inte den som skrikit högst utan varit lite tystare) men det gäller att lyssna på alla barnen inte bara på ett. Och där är det svårt, särskilt i skolan då det är många barn.

Men oavsett så kan vi som vuxna ändå lära barnen att det är aldrig ok att vara elak mot någon eller att trycka ner någon bara för att man vill alltid bestämma. Eller att man själv mår dåligt för det blir aldrig bra och det kommer sluta med att ingen vill umgås med den som alltid är elak.
För en normal person går inte runt och förstör andra människor.

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Det är så sant ❤
nouw.com/enitalienareisverige