Om jag skulle be någon om ursäkt skulle det vara mig själv...

Om jag skulle be någon om ursäkt skulle det vara mig själv för alla de gånger jag låtit andra behandla mig illa.

Ja ibland anklagar vi inte dem som gjort oss illa utan oss själva för att vi tillät dem göra illa oss.
Men vi kanske borde inse att vi inte alltid har styrkan att säga ifrån eller gå därifrån. Men när vi har det ja då säger vi ifrån.
Och ibland kan vi ha varit i ett förhållande där vi blivit nertryckta så vi kanske inte inser att det är onormalt att behandla andra så illa som vi blir behandlade av en sjuk människa som fortsätter trycka ner oss.

Så alla som anklagar sig själva för allt dem gått igenom, det är INTE ditt fel! Du rår inte för att personen som behandlat dig illa är en sjuk människa som kanske behöver söka vård för att läka själv istället för att skada andra.
Du visste inte hur denna person var innan ni inledde något.
Det är INTE ditt fel att personen blir så elak, även om den personen vill få dig att tro det. (Vilket alla förövare vill få sina offer att tro.)

Ge dig själv en kram och inse ditt värde, och förlåt dig för alla idioter du mött på din väg som behandlat dig illa och där du inte sagt ifrån. Men du är starkare nu och kan i tanken säga ifrån (kan vara en del i arbetet med dig själv att läka). Så förlåt dig själv och se hur stark du blivit.

Även jag har gått igenom en del och mött såna som är elaka och ja jag har anklagat mig själv för att jag inte sa ifrån eller lät dem behandla mig illa, men jag har insett att allt jag har gått igenom har byggt den styrka jag har idag och det enda jag ångrar är att jag inte sa ifrån tidigare, MEN jag förlät mig själv och har insett att jag hade inte klarat att säga ifrån tidigare än jag gjorde för jag var inte tillräckligt stark då. Och ja jag vet hur illa folk kan behandla en men det stärkte mig enormt och jag insåg vilka mina sanna vänner var och vilka som fanns i mitt liv oavsett vad jag gick igenom.
Så förlåt dig själv och upptäck den styrka du har idag.

Gillar

Kommentarer