Om du vill erövra livets ångest, lev i ögonblicket, lev i andan.

If you want to conquer the anxiety of life, live in the moment, live in the breath.

Om du vill erövra livets ångest, lev i ögonblicket, lev i andan.

Ja när vi tappar bort oss lite på livets väg så kan det kännas lite förvirrande och en del gånger kanske du känner ånger och ångest för det du inte gör och det är ok. För livet är inte en dans på rosor enbart utan det är även lite taggar där som vi kan sticka oss på rejält om vi inte ser upp.
Men när vi stannar till och lever i nuet så kommer vi hitta tillbaka till vägen vi ville vandra och även om det ibland kan kännas lite frustrerande att tappa bort sig så ja det är inget ovanligt att man gör det när man lever livet i 180 och med alla krav det kan medföra.

Livets alla måsten behöver inte vara tunga eller krävande utan dem kan även vara lätta och enkla, men de kan lätt bli tunga om någon annan styr vilken väg du ska gå genom livet. För det är ju ditt liv och det är ju du som ska gå den även om du har någon som gör dig sällskap så är det ändå din väg du trampar på.

Känner du dig lite vilsen och känner hur livets ångest börjar pocka på så stanna upp och andas lite för oftast är det rädslan som ställer till det för dig och det kan vara den du känner när du känner ångest. Känn hur du andas och hur det kommer ner i dina lungor och fyller dig med syre, stanna till och se dig omkring vart du är. Ja du kanske inte är exakt där du vill vara. MEN du kan gå åt ett annat håll eller fortsätta se vart denna väg leder dig. För det är ditt liv och det ska vara ditt äventyr inte någon annans så låt inte livets ångest få slå dig följe utan lämna den kvar där och då när du stannar till och känner hur du andas.

För mig är andningen ett bra sätt att stanna upp och uppleva nuet som är det som sker mitt framför näsan på dig hela tiden.
Det som är NU blir det förflutna om en liten stund så andas och upplev nuet och se vart du är och vart du vill komma så kan du alltid förändra den väg du går på om det är det du vill.

Gillar

Kommentarer