Om du tittar på vad du inte har i livet, har du aldrig tillräckligt.

If you look at what you have in life, you'll always have more. If you look at what you don't have in life, you'll never have enough.

Om du tittar på vad du har i livet, har du alltid mer. Om du tittar på vad du inte har i livet, har du aldrig tillräckligt.

Ja när vi tittar på det vi har i livet så kommer vi inse att vi har alltid mer som vi är så vana vid finns där.
När vi börjar titta på vad vi inte har så ja då är det samma, då kommer vi se allt som vi vill ha men som vi saknar.

Och ja ibland finns det saker man inte har i sitt liv men man kanske inte fokuserar på det utan på det man har istället.
Och jag vet att det finns många saker jag inte har i mitt liv som jag skulle vilja ha men jag väljer att inte fokusera på dem utan på allt som jag faktiskt har i mitt liv.

Allt handlar om vad du fokuserar på. Och ibland tror jag att vi har lättare för att fokusera på sånt vi inte har än på det vi har.
Men om du tänker efter vad har du i ditt liv?
Du har tak över huvudet, kanske en kopp kaffe i närheten och du läser just nu min blogg på en dator, surfplatta eller en mobil. Då har du mer än många kanske har men tänker du på dessa saker? Nej du tänker på den där klänningen eller den där tv som du inte har.

Jag vet jag har själv varit sån som alltid fokuserade på vad jag inte hade och det dök alltid upp mer saker jag ville ha som jag saknade, men när jag började fundera så insåg jag att min tv som har en hel del år på nacken är ju en tv och ja den tjänar sitt syfte när jag vill se ett program eller en film. Jag har tak över huvudet och en kaffekopp i min närhet.
Jag har min familj och jag har ett jobb att gå till som jag gillar.

När jag fokuserade på vad jag inte hade så kände jag mig ofta missnöjd med mig själv, för att jag inte kunde se till så jag kunde köpa det jag ville ha.
Nej jag har fortfarande saker jag vill ha som jag inte har i mitt liv men nu när jag fokuserar på det jag redan har så känner jag mig nöjd med mig själv som har lyckats skaffa allt det jag har.

Och ja man mår ju inte direkt bra när man går runt hela tiden och är missnöjd, men när man är nöjd med sig själv så känns det så mycket bättre i livet.
Du har alltid ett val vad du vill fokusera på, vad väljer du?

Gillar

Kommentarer