Njuter av min morgon innan ett kort arbetspass börjar.

Godmorgon lördag och ett kortare pass står på min agenda i dag sen lite shopping innan jag får åka hem och "chilla" med mina hjärtan. Lite lördagsgottis ska inhandlas och sen vill jag ha hem lite mer yoghurt för min är slut. Har lite inplanerat på jobbet men det kommer gå fort och sen får vi se vad mer det kan bli.
Ja det är roligt ibland på jobbet och att få se sina brukare må lite bättre är ju en härlig känsla. Då vet man att man haft en bra dag på jobbet och ja idag ska vi nog få dem att må lite bättre hoppas jag. Att jobba med sjuka människor är en svår sak och när det är psykiska diagnoser inblandade så är det lite extra svårt för det är inte så lätt att förstå dem hur deras vardag ser ut i deras huvud.
Och jag jobbar med människor som har en grunddiagnos Schizofreni och den är ju lite olika beroende på vem som har den... Men oftast är det att dem har en röst eller en person som bara dem ser eller hör som ställer till en hel del för dem.

Och ja det kan bli mycket tokigheter när denna röst eller person säger åt dem att göra något dem själva egentligen inte vill.
Jag hade väldigt svårt att förstå i början hur denna diagnos var men efter att sett några filmer, (bla den om Ted Gärdestads liv och sen A beatiful mind där Russel Crowe spelar John Nash en berömd amerikans matematiker som var revolutionerande för sin tid och han hade precis som Ted Gärdestad en person som pratade med dem och sa till dem olika saker men ingen annan kunde se denna person för den existerade enbart i deras hjärna men var lika verklig för John och Ted som du är för din make/partner eller dina barn) Då insåg jag vilket helvete dem egentligen lever med att ha så varje dag någon som säger saker till dem som ingen annan hör... Ja vårat psyke är otroligt fascinerande och om jag kan se till så dem får må lite bättre en liten stund den dagen jag jobbar så är jag nöjd med min dag.

Myser ner mig en stund till innan det är dags att börja dagen lite smått.
Ha en härlig dag kram kram

Gillar

Kommentarer

Sandrasjoberg
Sandrasjoberg,
Godmorgon och jag har jobbhelg men börjar senare idag 🌼 Ha en fin dag
nouw.com/sandrasjoberg
positiv5barnsmamma
positiv5barnsmamma,

Godmorgon Sandra skönt med lite sovmorgon innan jobbhelgen drar igång 🌼 Tack o du med får ha en fin dag

nouw.com/positiv5barnsmamma
Sandrasjoberg
Sandrasjoberg,

Jaa verkligen och nu blir det kaffe 😊😊

nouw.com/sandrasjoberg
StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Huvudet. Kan spela oss ett spratt även när man inte har en diagnos

nouw.com/stenhagenbettan
positiv5barnsmamma
positiv5barnsmamma,

Oja det kan den verkligen.

nouw.com/positiv5barnsmamma