När vi slutar läsa om det sista kapitlet i vårt liv lämnar vi utrymme att skriva ett nytt.

When we stop re-reading the last chapter of our life, we leave room to write a new one.

När vi slutar läsa om det sista kapitlet i vårt liv lämnar vi utrymme att skriva ett nytt.

Ja vi kan välja att återuppleva det förflutna eller att släppa det och börja skapa en ny framtid.
Visst låter det så enkelt? Men är det verkligen enkelt?
Ja vi alla har olika saker i vårat bagage från det förflutna och vi alla hanterar det olika. En person som blivit utsatt för misshandel eller utnyttjad sexuellt i det förflutna kan ha lika svårt att släppa det som hänt som en person som upplevt krig och andra saker som kan traumatisera en person.
Men det är inte omöjligt.

När man upplever något som traumatiserar så kan man behöva hjälp av någon som är utbildad för sånt. Och jag vet att psykiatrin har ett dåligt rykte men det är där det finns hjälp att få (även om jag personligen kan tycka dem har för lite resurser så det är där det finns professionella som arbetar med behandling för traumatiserade).
Och man kan släppa det som varit och börja skapa en ny framtid och nej det innebär inte att man aldrig mer får tänka på det som hänt för du kommer aldrig glömma det bara lära dig hur du ska leva med det du upplevt.

Och vi som aldrig varit med om något trauma under vårat förflutna kommer ha saker i vårat bagage också som vi ältar och det är som att återuppleva det man redan varit med om och det enda som händer då är att vi missar allt som händer här och nu.
När vi lär oss att sluta återuppleva det och sluta leva i det förgångna så kommer du kunna skapa den framtid du vill ha.
Och vi vill ju inte att det förgångna ska levas om och om igen utan vi vill ju ha en framtid där vi slipper det som hänt.
Men om vi återupplever det som hänt och ältar det hela tiden så kommer vi aldrig kunna förändra vår framtid.

När vi accepterar det som hänt och slutar titta bakåt hela tiden så kommer vi kunna skapa utrymme för en ny framtid då våra tankar inte är upptagna hela tiden på det som hänt.
Den enda som kan förändra vår framtid är vi själva.
Nej säger du det är inte sant, jag har inte pengar eller det jobb eller den bostad jag vill ha.
Men vem ska förändra det? Jo DU!
Om du inte är nöjd med hur mycket pengar du har så vad behöver du göra för att få dem pengar du vill ha?
Om du inte har det jobb du vill ha, vad behöver du göra för att få det? Studera eller söka det jobbet kanske kan vara en bra start?
Om du inte har den bostaden du vill ha, VAD ska du göra för att kunna bo i din drömbostad?

Och ja VEM ska veta vad du vill? Jo DU! Och vem kan göra dem förändringar som behövs för att du ska få det du vill ha?
Jo DU! Så förändringen börjar med dig och om du vill ha en bättre framtid så måste du låta det gamla vara där det hör hemma, i det förflutna. Då får du mer plats för att göra sånt som kan skapa den framtid du vill ha.

Gillar

Kommentarer

Tjejensparadox
Tjejensparadox,
Jag är inte jätteduktig på att läsa alltför långa texter men det där översta citatet gav mig ändå en bra tankeställare! Tack snälla, ha en fin dag!! <3
nouw.com/tjejensparadox
positiv5barnsmamma
positiv5barnsmamma,
Varsågod och tack o du med får ha en fin dag ❤
nouw.com/positiv5barnsmamma