När man tänker för mycket kan man ibland skapa problem som inte fanns där från början.

När man tänker för mycket kan man ibland skapa problem som inte fanns där från början.

Ja den där Nalle Puh var inte så tokig, hans tankar är ganska bra emellanåt.
Och när vi tänker och tänker så har vår hjärna eller den där lilla rösten som bor där inne (ja vi alla har den) en förmåga att skapa något som egentligen inte finns. Det blir lite som att skapa en höna av en fjäder.
Och många gånger så har vi en tendens att tänka för mycket och skapa problem som inte ens existerade innan vi tänkte fram de.

Hur många gånger har du inte tänkt du ska göra eller ringa någon men sen valt att inte göra det för du hinner det sen.... Men tänk om det där sen aldrig kommer? Eller att tiden bara går... Eller du blir rädd att ringa för det har gått så lång tid?
Men vet du, vad spelar det för roll gör det ändå!
För det är bara dina tankar som sätter gränserna, men DU väljer att följa de!

Tänk dig en situation där du ska göra något, men du tänker och tänker om du ska eller inte och det slutar med att du inte vågar för dina tankar har spelat upp alla scenarios som kan hända. Men tänk om allt det negativa du tänkt aldrig kommer hända?
Tänk om det blir så mycket bättre än du tänkt dig? Ska du låta den chansen få försvinna för att dina tankar har skapat ett problem som inte fanns från början?

Nej sluta tänk så mycket och börja njuta av livet och ta en sak och en dag i taget så ska du se om ett tag hur långt du kommit.

Gillar

Kommentarer