När livet ger dig citroner gör du inte saft, plantera kärnan och odla ett helt träd.

When life gives you lemons don't make lemonade, plan that seed and grow a whole tree.

När livet ger dig citroner gör du inte saft, plantera kärnan och odla ett helt träd.

Ja plantera fröet från citronen livet ger dig och odla ett eget träd så kan du njuta av lemonad för en lång tid framöver sen.
Varför inte tänka utanför lådan?
Talesättet säger ju att när livet ger dig citroner så gör lemonad, men då får du njuta av det en gång. När du odlar ditt egna träd så får du många citroner att njuta av längre fram och kunna göra lemonad av.

Så oavsett vad livet ger dig så gör det bästa av situationen så du kan göra det du är bäst på.
Och om det är att göra lemonad av de citroner livet ger dig så ja odla ditt egna träd och gör mer lemonad.
Eller gör något positivt av den citronen du fick och odla ett träd du kan sköra frukter av och sälj dem så du tjänar en slant på det.

Många gör det så varför inte du?
Många säljer sin kunskap inte i syfte att tjäna en massa pengar utan för att berätta för andra hur dem kunde vända det de gick igenom till något positivt.
Och att dela sin kunskap med andra är som att odla sin träd av en kärna från en citron du fick en gång i tiden.
Du skördar det du fick en gång i tiden. Och det du skördar kan vara att sprida den kunskapen du fått genom det du gått igenom och det är ibland viktigt när du går igenom vissa saker att få insikt i att du är inte ensam om att få uppleva det du går igenom.

Ja även om det är jättetråkiga saker så är det skönt att veta att fler gått igenom det och att dem överlevde. För ibland känns det som att det man går igenom, att man inte kommer klara det. Men då kan någon som har liknande erfarenhet dyka upp och berätta att den överlevde och vad som den gått igenom för att komma dit där den är idag.

Så gör inte bara lemonad av de citroner livet ger dig utan ta kärnan från citronen och odla ditt egna träd.

Gillar

Kommentarer