När jag gick i skolan frågade de mig vad jag ville bli när jag växte upp.

When I went to school they asked me what I wanted to be when I grew up.
I wrote down "happy".
They told me I didn't understand the assignment.
And I told them they didn't understand life.

När jag gick i skolan frågade de mig vad jag ville bli när jag växte upp.
Jag skrev ner "lycklig".
De sa till mig att jag inte förstod uppdraget.
Och jag sa till dem att de inte förstod livet.

Ja detta är något vi hört många gånger och John Lennon var lite före sin tid men han förstod vad som var meningen med livet.
Vi är födda för att kriga och bråka eller slåss om någon liten bit mark eller vem som har makten eller inte. Visst det är väl bra det finns ledare som kan hålla ordning på en nation så de som bor i ett land känner tillhörighet.
MEN varför inte känna tillhörighet till mänskligheten?

Ja att få vara lycklig och glad är väl en av dem bästa sakerna i livet, att ha känslor är något vi människor föds med och att få må bra och vara glad och få göra sånt som ditt hjärta sjunger av är väl ändå en av dem bättre sakerna man kan göra?
Jag håller med John Lennon i detta och alla barn borde få lära sig hur man stillar sitt sinne och lyssnar till den inre rösten, den som berättar vad som gör att ditt hjärta sjunger.
Och (min erfarenhet i alla fall) så hör barnen den rösten oftare än vi vuxna för vi fick lära oss att inte lyssna på den utan vi skulle jobba och vara som och tycka som den stora massan..... Men vi är alla födda olika så varför ska vi tycka eller göra lika?

Nej strunta i vad andra tycker om du mår bra och känner dig fri och skrattar när du hoppar i vattenpölar så fortsätt göra det oavsett om du är 47 eller 5. Gör det som får dig att le och det som får ditt hjärta att sjunga.

Gillar

Kommentarer