När blommorna inte blommar fixar du miljön den växer i, inte blomman.

When the flowers doesn't bloom, you fix the environment it grows in, not the flower.

När blommorna inte blommar fixar du miljön den växer i, inte blomman.

Ja när du har en växt som ser ledsen och inte vill blomma längre så funderar du på om du kanske behöver plantera om den så den får större plats med sina rötter eller du ger den lite mer näring för att den ska få lite bättre jord att stå i, du tar ju inte bort blomman och låter en kruka med jord stå kvar.

Så är det i livet ibland, du är som en blomma. Och slutar du blomma så kanske du behöver byta miljö för att kunna börja blomma igen. Det kan vara ett nytt hem, nytt jobb eller nya platser du får besöka för att du ska få den där lilla energin igen och hitta din "gnista" så du kan fortsätta blomma igen. Ja vi alla tappar "gnistan" ibland men det innebär ju inte att vi slutar leva utan vi försöker hitta tillbaka till den så vi kan fortsätta blomma igen.

Och jag vet, har sett det så många gånger, att har man inte rätt miljö så slutar man blomma och då blir man en grinig och negativ person som klagar på nästintill allt. Och såna personer vill man ju inte ha runt sig så det brukar sluta med att de blir ganska ensamma. MEN ska den personen sluta leva? Nej den ska försöka byta miljö så den känner livsglädjen igen.
Och detta är något många chefer kanske skulle se över om de kan få personal att cirkulera lite så man inte går på samma avdelning år ut och år in för det kan göra att du blir hemtam och nja det är inte bra, för trivs du inte (och du kanske älskar ditt jobb, men att styra med samma problem varje dag hela tiden tar på krafterna) så kommer du sluta blomma och då orkar du inte göra det där lilla extra som kanske krävs ibland och ja särskilt om du arbetar med människor.

Så istället för att ta bort blomman som slutar blomma låt den byta miljö och se vad som händer.

Gillar

Kommentarer