Motverka alltid negativa situationer med positiva tankar.

Always counter negative situations with positive thoughts.
We can't control the world around us but we can control the patterns we fall into.

Motverka alltid negativa situationer med positiva tankar.
Vi kan inte kontrollera världen omkring oss men vi kan kontrollera de mönster vi faller in i.

Ja det händer alltid något runt oss och ibland är det dåliga saker och ibland bra saker, MEN oavsett vad som händer så försök ha positiva tankar istället för att bara se allt det negativa med det som händer. Om det är en person som pratar illa om andra så tänk att ja den får säga vad den vill men du tycker ändå bra om den personen den pratar om. Eller du blir bestulen och ja det är en dålig sak men det kanske kommer något bra ur det med (ibland ser man inte det bra som kan komma ur något negativt, men ge det tid så kommer det klarna).

Men vi kan sällan göra något åt en situation när den händer för vi kan inte kontrollera vad andra ska säga eller göra runt oss men vi kan kontrollera hur vi reagerar på det som händer. Vi kan reagera med ilska eller irritation tillbaka när något negativt händer eller välja att se på det ur en annan synvinkel och kanske se att det inte är så farligt som du först trodde.
För ja vissa saker är riktigt jobbiga och det kan vara en första reaktion att bli arg eller ledsen men det är ju inte du som skapat denna situation så det är ju egentligen inte du som ska bli lidande men tyvärr blir du det ibland för att andra gör dåliga val.
Och det enda du kan göra då är att fortsätta med dit liv och göra det så bra som möjligt och jag har lärt mig att förlåta även från såna som aldrig ber om ursäkt.

Du kan bara kontrollera hur du ska reagera på de olika situationerna du ställs inför inte på hur de skapas för det har vi sällan kontroll på när andra skapar situationer. Du kan bara lastas för det du säger och gör inte det andra säger eller gör även om du kan få ta konsekvenserna av det andra säger eller gör.

Om någon pratar illa om dig så kan du ibland få förklara varför det inte stämmer och ja det är egentligen inte din sak att göra utan bevisa bara att det är lögn det personen sagt istället för då vänder sig folk till den och ifrågasätter varför den spridit lögner om dig. I ett sånt läge är det lätt att bli arg och ledsen men ja det hjälper inte utan det som hjälper är att leva ditt liv som vanligt och visa att det bara är en lögn andra fått höra om dig.
Där kan DU inte kontrollera vad andra ska säga om dig eller ens tro om dig MEN du kan kontrollera hur du ska reagera på det som sägs om dig.

Gillar

Kommentarer